mongor Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) już nie ma :sad: . Kupił go pierwszy koleś jaki go oglądał . Oglądał to za dużo powiedziane :biggrin: , widać że facet wiedział co jedzie kupować . Już żałuję :sad: Takich aut już nie ma , tak jak i prawdziwych indiana tak poważnie, to dobrze że ich nie ma. Nie smrodzą, nie kopcą, nie zostawiają tłustych plam na asfalcie, nie zatruwają powietrza, np. w Krakowie Edytowane 16 Listopada 2015 przez mongor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Było środek czarny zostawić. Zderzaka poliftowego szukam.Środek jest czarny, zdjecie grand edition wstawiłem jako poglądowe. Ze zderzakiem przednim bardzo ciężki temat ;) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 No to gratulacje, widać był tyle wart. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Kup ładnego takiego Mercka , powoź się nim trochę , a potem będziemy argumentować . bardzo dużo zaraz po zdaniu prawka jeździłem wspomnianą 190 2.0D i naprawdę -trauma na psychice , jakbym miał za niego oddać moje zgnite tico to musieliby mi dopłacić :D a czemu już pisałem ale kolejny raz nie chce mi się klepać bo widzę że ty żadnych argumentów nie potrafisz przedstawić więc temat uważam za zakończony :D tico wyprzedzanie to trauma , ale 190 2.0D to miszyn imposible :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Niezły, jak z hollywodzkiego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Podzielam zdanie Michoa. 10 lat temu miałem okazje jechać 190-tką 2.0D. Głośne to, z tyłu okrutnie ciasne, niekomfortowe (twarde zawieszenie i kapa), słabo przyśpiesza, :blush: Kolega zapłacił za niego około 12tys,zł jak dobrze pamiętam.Przeciwieństwem 190-tki jest W124. Jak na tamte czasy zaskakująco komfortowy (wygodne fotele, komfortowe ale i pozwalające szybko pojechać zawieszenie), z silnikiem 3.0 diesel z turbiną jest całkiem żwawy, w środku jest cicho i przyjemnie. Wydaje mi się, że komfort jazdy jest nawet lepszy niż w "okularniku". :biggrin:Nie niej jednak nawet za najbardziej zadbaną i zachowaną sztukę nie dałbym worka pieniędzy. Nie popadajmy w paranoję to tylko samochód a nie ósmy cud świata. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 a mi się ten podbuje :D http://olx.pl/oferta/mercedes-benz-190e-w201-2-6-zadbany-CID5-IDbQ9tj.html#12bc047fc0 dobry rocznik, dobra cena, duży silnik i w manualu :) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 I jaki duzy silnik 2.6 l ?:).Powiedzialbym sredni.I moc tez b.srednia ale to moze dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 I jaki duzy silnik 2.6 l ? :).Powiedzialbym sredni. A słyszałeś o jakimś większym w W201? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 O ja pie**olę:http://www.gieldaklasykow.pl/mercedes-300d-w124-1989-27900-pln-jaworzno/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 ten z Jaworzna to śmiech . I tak już zjechał z ceny bo wołał wcześniej 3 dychy za tą popelinę :biggrin: Za to ta V8 :rolleyes: mniamuśna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 szybki czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Użytkowany okazjonalnie i ćwierć miliona kilometrów :-) Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Jakieś ponad 20 lat temu miałem okazje pojeździć w miarę świeżym 190 2,0D i podzielam zdanie Michoy źle sie tym jeździło, siedzenie jak na taborecie ,muł ,przyspieszenia zero , jedynie wygląda, jak na tamte czasy robił wrażenie .Mialem wtedy golfa 1 1,5 w benzynie i o niebo lepiej mi sie jeździło . Skilos Moja pierwsza 190 - ka z w/w silnikiem miala 94 000 km przy kupnie i 5 lat. Mialem wtedy 28 lat i 84 kg zywej wagi. Smigalo sie wysmienicie, tyle, ze trzeba umiec takim autem jezdzic. Diesel w 2 litrach to nie 3 litry w benzynie, chociarz jak nim kumpla wyprzedzilem to do dzis nie wie jak to zrobilem. Jezdzilem 4 lata bez jakichkolwiek komplexow, a ilosc wyprzedzen na trasie byla znikoma, czasami 5 palcow bylo za duzo, no ale znajda sie tacy ktorzy powiedza, ze trasa Rzeszow Kolbaskowo to uj nie trasa. Zawieszenie jest komfortowe i kuswa zaden Tico tego nigdy nie bedzie w stanie przeskoczyc nawet gdy mu sie zamontuje zawieszenie od Pullman'a. tico wyprzedzanie to trauma , ale 190 2.0D to miszyn imposible :D Misiek Niniejszym przyznales, ze po prostu nie potrafisz wyorzystac tego co masz. Przypomna mi sie jak to kumpel wiozl karoserie od jakiejs fury na zlom tzansporterem Forda w 2.5 l diesel ( przynajmniej tak mi sie wydaje, ze byl to 2,5 l ) Jakis Ford na bazie Transit'a Przesiadlem sie i za chwile auo doslownie fruwalo, dlaczeho, bo w diesel'u nie kreci sie jak w benzynie do odcinki ( przyslowiowej ´) Podzielam zdanie Michoa. 10 lat temu miałem okazje jechać 190-tką 2.0D. Głośne to, z tyłu okrutnie ciasne, niekomfortowe (twarde zawieszenie i kapa), słabo przyśpiesza, Przeciwieństwem 190-tki jest W124. Jak na tamte czasy zaskakująco komfortowy (wygodne fotele, komfortowe ale i pozwalające szybko pojechać zawieszenie), z silnikiem 3.0 diesel z turbiną jest całkiem żwawy, w środku jest cicho i przyjemnie. Wydaje mi się, że komfort jazdy jest nawet lepszy niż w "okularniku". Samolot Porownujesz jablka do cytryn ( nie mylic z Citroen'em ) 1. Jezeli ktos wladowal do 190 inny zestaw zawieszenia to zapytam, czego oczekujesz ? 2. Jezeli w 190 - ka ktora jechales miala wyjeba ny tylny dyfer to rowniez zapytam czego oczekiwales ? 3. W 124 ma juz zupelnie inne wymiary i rozstaw, wiec jest bardziej komfortowym autem - klasa wyzej - wiec cos niezrozumiale ? - Czego oczekujesz ? 4. Sprawdz sobie gdziekolwiek roznice mocy i momentu obrotowego - czego oczekujesz od slabszego pod kazdym wzgledem auta ? Lepszych osiagow ? No chyba kpisz. 5. Wydaje Ci sie, ze W 124 ma lepsze zawieszenia od W 210 a napisal Ci to wlasciciek i jednego i drugiego oraz trzeciego modelu ktory przeszedl przez wszystkie modele tej firmy. Moja 190 ma obecnie 30 lat i mimo swoich lat wyglada OK. Chcialbym zobaczyc 30 letnie Tico, no ale te to co najwyzej na zdjeciu bo z dozyciem tego wieku to bedzie urban legend :icon_mrgreen: O przebiegu jakie osiagaja silniki 2l w D Tico moze sobie co najwyzej pomarzyc :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: I jaki duzy silnik 2.6 l ? :).Powiedzialbym sredni.I moc tez b.srednia ale to moze dobrze. Adam M Adam, silnik 260 w 6 - ciu garach byl najwieksza pojemnoscia w W 201Moc 160 KM starczala az nadto, Evolution juz w 2,3 fruwal a o Evolution 2,5 nawet nie wspomne, z tym, ze to 4 cylindry byly Użytkowany okazjonalnie i ćwierć miliona kilometrów :-) Tomo Kwestia wieku ;crossy: mj ma obecnie 319 000 km. Edytowane 28 Maja 2016 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezka Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Miałem 190-tkę z silnikiem 2,5 diesel...jeździłem tym autem 10 lat i powiem wam ,że było to wspaniałe auto jak na tamte czasy.Kupiłem go prawie 10latka, właściwie zamieniłem z dopłata za nówkę Poloneza i ani przez moment nie żałowałem, chociaż rodzinka 2+2.. fakt dzieci były małe.Zrobiłem tym autem ok 200kkm i wymieniałem tylko części eksploatacyjne, czyli zawieszenie, filtry, oleje i wtryskiwacze które załatwiłem sobie na własne życzenie. Jeździło się tym super, mało palił, można było na nim polegać jak "na Zawiszy" . Sprzedałem go jako 21 letnie auto i nie miałem żadnego problemu ze znalezieniem kupca. Jak czytam niektóre opinie "forumowych znawców" o tym aucie to śmiać mi się chce...Oczywiście następny też był Meś ale już 124 E 2,2 automat, benzyna z ostatniego roku produkcji czyli `95..którym tez jeździłem ponad 10 lat...którego również sprzedałem bez problemu... nawet ogłoszenia nie dałem :)nezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi