pit Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Czyżby na tym forum NIKT nie miał AGVa? ja mam agv K-series mialem gdzies instrukcje ???? nie wiem czy masz taka sama szybke Aha i co myslicie o foliach przyklejanych na szybki dobre to je??????? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=99712449 co sądzicie o kaskach tej firmy? o agv to ci nie wiele powiem bo mam nowke jeszcze nie smigana jedno jest pewne grafikem maja wyrabista :buttrock: :icon_mrgreen: :banghead: Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) ma ktoś xr 1000??? jesli tak to mam pytanie jak załozycie kask i zamkniecie szybke w domu lub na powietrzu i zaczniecie chuchać to wam paruje??? ps.mam wszystkie wwiewy pootwierane. czyli brodowy, 2 czolowe 2 tylne!!!oczywiscie moje pytanie dotyczy samej szybki bez mocowania antyfoga pomoze ktos??? Edytowane 4 Maja 2006 przez tra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Przepraszam. Źle zrozumiałem post drogowca. :icon_mrgreen: Nieważne. Ależ bardzo ważne. Moje gogle (Schuberth Concept) opuszczają się bez zacięć i zawadzania okularków. To samo było, jak przymierzałem Airoh SV55 Oraz Caberg 104. Polecam wynalazek opuszczane gogle. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kochanski4 Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Witam. Poszukuje opinii na temat kasku UVEX WING RS II. Jak sprawuje się szybka, czy jest bardzo głośny, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafusz Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Chwalę kask UVEX-a - boss 4000 :D Doskonale sprawdza sie anty-fog (druga szybka) montowana w tym modelu seryjnie. Jest stosunkowo cichy (chociaż na pewno mógłby byc cichszy :eek: ). Jak narazie nic mi się nie obluzowało, nie zepsuło, nie odpadło. Użytkuję go wprawdzie dopiero od 1,5 miesiąca i niecałych 2000km, na chwile obecna jednak jestem bardzo zadowolona z zakupu. A zapłaciłam za niego niecałe 600zł, bo rozmiar chyba mało chodliwy i ostatnia sztuka była. Katologowo kosztuje chyba ze 2 razy tyle. Ale i tak uważam, że to całkiem niezły stosunek ceny do jakości. tez mam ten kaskw jakim przedziale predkosci jezdzisz??ja zauwazylem ze powyzej 100 - 120 to czy jest w kasku cicho zalezy od pochylenia glowytzn jesli siedzisz prosto to jest ok ale jak sie skladasz do szybszej jazdy szum sie poteguje na mojej kawie niestety ciezko jezdzic wyprostowanemu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 tez mam ten kaskw jakim przedziale predkosci jezdzisz??ja zauwazylem ze powyzej 100 - 120 to czy jest w kasku cicho zalezy od pochylenia glowytzn jesli siedzisz prosto to jest ok ale jak sie skladasz do szybszej jazdy szum sie poteguje na mojej kawie niestety ciezko jezdzic wyprostowanemu ;) przedział predkości jest dość rozbudowany :eek: Na krótkich odcinkach wyższe prędkości nieszczególnie mnie ruszają jeżeli chodzi o szum, ale jak mam dłuzej pojechać szybko to faktycznie schodze z moto lekko ogłuszona ;)Nie zauważyłam tej zależności potęgowania szumu przy składaniu się za owiewkami, zwrócę na to uwagę :biggrin: Ale nawet jak bardziej szumi, to i tak będę się składać, bo inaczej to mi się kask na lewą stronę wywraca :D i muszę się trzymać kierownicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) @TRA: Ja mam Shoei tego i niestety ale ze zwykla szybka paruje jak cholera. Podobno pomaga zalozenie deflektora. Musze go dokupic. Edytowane 15 Maja 2006 przez Santiblue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 @TRA: Podobno pomaga zalozenie deflektora. Musze go dokupic.Na pewno pomaga. Super sprawa. Mam coś takiego w swoim nolanie. Plecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 No to kolejny wydatek :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 ja mam w shoei komplet wiec nic nie kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Wcześniej jeździłem w AGV i byłem super zadowolony.Ale ponieważ nosze okulary to wypatrzyłem sobie nowy model Caberga na 2006r - RHYNO. http://www.rapid-motocykle.pl/?akcja=kaski&mk=1&mod=3 Ma ciekawy design i dwa wizjery - jeden normalny zewnętrzny plus opuszczany wewnętrzy przeciwsłoneczny. Do tego kosztuje niecałe 600zł. Jest zajebisty! ..zwłaszcza jak ktoś nosi bryle i nie chce mu sie przed jazdą w słoneczny dzień zakładac kontaktów i okularów przeciwsłonecznych. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 ja mam w shoei komplet wiec nic nie kupuje i pomimo deflektora Ci paruje ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Mam głupie pytanie co to defektor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Mam głupie pytanie co to defektor ?Deflektor to taka część kasku która odchyla wydychane powietrze od szyby żeby nie parowała.Wygląda to tak jak na obrazku poniżej:http://www.motorcycle-superstore.com/photos/300/g3331.jpg Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 nie mam defektora mam antifoga zalozylem i jak reko odjol moge dmuchac chuchac pluc i nic!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi