Skocz do zawartości

Ural M63

ventura
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Witam po małej przerwie. Obecnie jestem ze swoim m 63 na takim etapie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d7fc92e3af.html

I przy okazji rodzą się dwa pytania:

1.Gdzie mogę dostać dotoczony dekiel do prądnicy od malucha żebym mógł ją wpasować do silnika.Były kiedyś takie na allegro dotoczone z aluminum ale nie mogę tego teraz namierzyć.

2. Od czego skombinować przedni reflektor na H4, w późniejszych uralach montowano takie?

Masz wiadomość na priwat mam dekiel do prądnicy

wkład lampy najlepiej z urale m-67 ale ciężko dostać

Masz wiadomość na priwat mam dekiel do prądnicy

wkład lampy najlepiej z urale m-67 ale ciężko dostać

Podaj adres i jakiś tel.

Łojesusiesmaryjo. Ale miks. Tam lampka to pikuś. Ale koła, tylni błotni, no dobra wycacny rusek ale z nazywaniem uralem to już chyba przesada. Dekiel prądnicy można sobie dorobić, a wkład H4 to ciężka sprawa bo jest pewnie w każdym sklepie motoryzacyjnym ;]

ventura napisał:

Od czego skombinować przedni reflektor na H4, w późniejszych uralach montowano takie?

Cześć, wkład reflektora H-4 pasuje od Żuka ,Nysy itp. trzeba tylko obciąć uszy do mocowania w samochodzie i po bólu, ma jedną wadę ciut wystaje do przodu poza ramkę. jak dobrze poszukasz to nowy kosztuje ok. 30 zeta razem z żarówką. ;) :biggrin: :buttrock:

Tu z pewną dozą wyobraźni można zobaczyć ile wystaje, jest to co prawda lampa od emki ale w Uralu jak jest ramka z daszkiem to jeszcze mniej widać.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac09d8ad3557b259.html :D

Edytowane przez grzeh750

prince napisał:

Łojesusiesmaryjo. Ale miks. Tam lampka to pikuś. Ale koła, tylni błotni, no dobra wycacny rusek ale z nazywaniem uralem to już chyba przesada. Dekiel prądnicy można sobie dorobić, a wkład H4 to ciężka sprawa bo jest pewnie w każdym sklepie motoryzacyjnym ;]

Aż tak cię poraziło? Zapomiałeś jeszcze o zbiorniku. A poza tym tak sie składa że w takim komponencie był przywieziony i nie jest to moja żadna abstrakcja. Jak masz tylny płaski błotnik od M63 to ja chętnie kupie. A puki co składam to co mam bo inaczej z robotą można się zasrać. :)

prince napisał:

Prince jak pamiętam mieliśmy finalizować zakup pompy do urala [ nowej] i jakoś bez echa co z tobą albo masz albo nie.

ventura napisał:

Jak masz tylny płaski błotnik od M63 to ja chętnie kupie.

Mam jakaś tylnia blache do strucla. Nie wiem który model. 20 zł i jest Twoja.

HIUS napisał:

Prince jak pamiętam mieliśmy finalizować zakup pompy do urala [ nowej] i jakoś bez echa co z tobą albo masz albo nie.

Były -sie skonczyły. Jak bedą to cena w okolicy 100zł. Moze w przyszłym tyg. :)

prince napisał:

Mam jakaś tylnia blache do strucla. Nie wiem który model. 20 zł i jest Twoja.

Były -sie skonczyły. Jak bedą to cena w okolicy 100zł. Moze w przyszłym tyg. :icon_eek:

A w jakim stanie? Cudu się nie spodziewam ale żeby było do czego lampe przyłapać :) Jak masz jakieś zdjęcie to podeślij na : ventura@op.pl