cziken929 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 słupkowe morgana używałem zanim kupiłem elektroniczne SOURIAU 2440 i dokładność bardzo dobra. Ja zamontowałem dodatkowe dławiki i oczywiście podczas pracy trzeba je lekko odchylić od pozycji pionowej. Po takim modzie praca i efekt bardzo zadowalający. Zegarowe za 200 pln to porazka w motocyklach bardzo wrażliwych na synchro jak kawasaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Tia. Morgan Carbtune to poezja w tej cenie. Korzystałem z Morgan`a 4-słupkowej, i korzystałem z chińskich/tajwańskich zegarowych wakuometrów. Różnica niebo a ziemia. Chińskie dałem jako gratis przy sprzedaży jednego moto co by nie kusiło żeby ich używać kiedykolwiek bo zamiast zsynchronizować to jeszcze bardziej rozregulowałem gaźniki :banghead:. A Morgan`a używałem w UK, pożyczałem od znajomego angola z którym pracowałem na kurierce. Ich obsługa to poezja w czystej formie, łatwo i przyjemnie. Tak więc polecam wszystkim amatorom i średniozaawansowanym zestaw Morgan Carbtune. Warte swoje ceny są. W zestawie jest sexy pokrowiec na przyrząd oraz sensowna instrukcja. :icon_mrgreen: Edytowane 10 Grudnia 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) A ja sobie zamowilem/kupilem w KFM-ie dwa porzadne zegarki, zalane gliceryna. Dwa lata temu kosztowaly okolo 130zl/szt. Oczywiscie sa to tylko dwa gole manometry i reszte trzeba sobie dorobic. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Hmm... To ja ci powiem ze w ubieglym roku zamowilem sobie wlasnie w KFM-ie 4 wakuometry glicerynowe i to jeszcze wymyslilem sobie zakres od zera do -0,6 MPa, zeby byly dokladniejsze od standardowych (od zera do -1 MPa). Niestety przez rok nie zebralem sie zeby zlecic znajomemu tokarzowi wykonanie fajnych kroccow do podlaczenia wezykow, no i jak ostatnio w koncu dorobil mi te krocce to przy pierwszym podlaczeniu okazalo sie ze jeden z zegarow jest uszkodzony (prawdopodobnie obrocila sie wskazowka na osi) i wskazuje duzo mniejsze podcisnienie niz pozostale.. Gwarancji oczywiscie mi nie uwzgledniono z racji ze minal ponad rok od zakupu a nie udowodnie przeciez ze zegary rok lezaly w szafie.. Mam awersje do tych zegarow i pluje sobie w brode bo gdybym teraz dolozyl 100 zl to mialbym te CarbTune slupkowe.. A jednego zegara nie dokupie bo te do -0,6 nie sa normalnie dostepne, moje 4 byly robione na zamowienie i nie maja takich na polce.. Zycie jest do doopy.. P.S. Tez myslalem ze jak polskie to porzadne.. :( Edytowane 10 Grudnia 2009 przez cyborg78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm... To ja ci powiem ze w ubieglym roku zamowilem sobie wlasnie w KFM-ie 4 wakuometry glicerynowe i to jeszcze wymyslilem sobie zakres od zera do -0,6 MPa, zeby byly dokladniejsze od standardowych (od zera do -1 MPa). Niestety przez rok nie zebralem sie zeby zlecic znajomemu tokarzowi wykonanie fajnych kroccow do podlaczenia wezykow, no i jak ostatnio w koncu dorobil mi te krocce to przy pierwszym podlaczeniu okazalo sie ze jeden z zegarow jest uszkodzony (prawdopodobnie obrocila sie wskazowka na osi) i wskazuje duzo mniejsze podcisnienie niz pozostale.. Gwarancji oczywiscie mi nie uwzgledniono z racji ze minal ponad rok od zakupu a nie udowodnie przeciez ze zegary rok lezaly w szafie.. Mam awersje do tych zegarow i pluje sobie w brode bo gdybym teraz dolozyl 100 zl to mialbym te CarbTune slupkowe.. A jednego zegara nie dokupie bo te do -0,6 nie sa normalnie dostepne, moje 4 byly robione na zamowienie i nie maja takich na polce.. Zycie jest do doopy.. P.S. Tez myslalem ze jak polskie to porzadne.. :( W niektórych zegarach można ustawić wskazówki (jest kilka osób w PL które tym się zajmują) - robią wakuometry i później je naprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 dlatego zestawy waku mają tłumiki na przewodach podcisnieniowych. Wjatkiem sa słupkowe gdzie wystarcza masa słubka do tłumienia pulsacji podcisnienia. Słupkowe też mają dławiki, przynajmnie Morgan je posiada. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Moje wakuometry kosztowały mnie ok 20zł. Wszystko czego do nich potrzebowałem kupiłem w sklepie zoologicznym :wink: . 10m przeźroczystego przewody fi4 dwa tójniki, dwie złączki "L", cztery króćce, trochę oleju do 2taktów i kawałek pleksy jako podstawa. Jako dławików użyłem starych dysz (bodajrze 45). Całośc jest może mało poręczna bo ma ok 1,5m wysokości (nie to co Carbtune), ale dokładność wskazań i odczytu jest naprawdę imponująca. Nie wiem czy nie lepsza niż zestawu Carbtune - tak sądzę na podstawie filmów pokazujących jego obsługę z YouTub'a. Warto było poświęci godzinkę na samodzielne zmajstrowanie tego ustrojstwa. FOTA1 FOTA2 FOTA3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Uprzedziłeś mnie Stasiu. Taki sam (i równie skuteczny) sprodukował Buber w podobnej cenie. A działa jak ten za 300. Wszak prawa fizyki obowiązują te same na całym świecie - na szczęście :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjr1 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 ...Jako dławików użyłem starych dysz (bodajrze 45)... Gdzie je wstawiłeś? - bo na zdjęciach nie bardzo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tuż za "zakrętem" czyli tuż tuż za miejscem w którym rurki chowają się za pleksą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Również polecam Morgan Carbtune. Po kupnie robiłem to sam, pierwszy raz. Synchronizacja gaźników zajęła mi 20 sekund. Można to więc zrobić na paliwie, które jest w gaźnikach. Bez baku. Takie to sobie cudo jest. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Można to więc zrobić na paliwie, które jest w gaźnikach. Bez baku. Nie mozna, jesli chcesz ustawic to precyzyjnie, powinienes miec odpowiedni poziom paliwa w gaznikach... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam!! Przyszedł czas pożegnania się ze starymi chińskimi zegarówkami, które dzielne służyły przez kilka lat. Co możecie polecić, żeby już jako tako nadawało się do motocykli na wtrysku ? Skupiałem się na Morganach Carbtune 2 pro, ale opinie jak zawsze są podzielone. Używał ktoś ? Jak to się spisuje ? Pozdrawiamzielorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahor Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Posiadam takowe.Używałem ich może 5-6 razy, także przy wtrysku w Hondzie Hornet 900.Sprawują się raczej poprawnie, Budowa dość solidna, choć plastikowa.Nie mam porównania z zegarowymi.Z tego, co czytałem, są mniej podatne na uszkodzenia (wstrząsy itp) od zegarów.Teraz posiadam singla, więc leżą w szafie.Dałem za nie ok 300zł. Ogólnie polecam. Cytuj 654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Używam Morgana od kilku lat i leży mi. Wcześniej jakieś zegary ale wole Morgana. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi