Limo Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie wiem jak z przełożeniami ale do takiej mocy tylko superhiperwzmocniony :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ze sprzęgła w 10tce dajesz? Te monstrum idzie z gazu chyba z każdego biegu haha, idzie, tZ gazu musisz miec obroty, a ze sprzęgła zawsze idzie :) Nie wiem jak z przełożeniami ale do takiej mocy tylko superhiperwzmocniony :) i chyba taki będzie, najmocniejszy did. a wiesz, że to był jeszcze seryjny napęd ? więc miał prawo się urwać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) DID ZVMX + zębatki np. Sunstar, tego Ci potrzeba. Polecam kupić w Ścigacz.pl Edytowane 27 Lipca 2012 przez Sikor Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 jak chcesz na prawde mega mocny napęd to kup EK ZZZ. mega konstrukcja. zebatki faktycznie warto brać sunstara ale jeszcze lepiej działa supersprox - trwalszy. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 A takiego hardkoru , to nie potrzebuję :) Zamówiłem już w I-C taki łańcuch DID525ZVMX108 ,z zębatkami JTI bardzo atrakcyjna cena wyszła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wójens Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Jestem na etapie zamawiania zestawu napędowego.I jak myślicie lepiej zamówić dida vx czy rk XSO.http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MjA0OTEwMg==&bid=105858Nie jestem do konca zdecydowany który wybrać, niby vx jest w katalogu dida jako nadający się do 636.Z drugiej strony to najsłabsza wersja w stawce, a na zvmx trochę szkoda mi kasy.Z RK znowu nie miałem styczności i nie znam nikogo kto by na tym jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Jeździłem na didach i rk i wnioski z tego mam takie, że RK mimo, że żywotnością nie ustępują didowi to niestety wyciągają się nierówno i to tak bardzo, że aż przeszkadza to w jeździe bo na pewnym etapie już nie da się ustawić naciągu tak by nie szarpał i jednocześnie nie trzaskał o wahacz. Didy mi się zawsze wyciągają w miarę równo, tak że prędzej skończy się możliwość naciągu na wahaczu niż coś zacznie szarpać. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 To jest trochę pytanie czy lepsze VW czy Audi... każda marka ma swoich fanów... Ale obydwie firmy są poważnie, obydwie mają łańcuchy na największych zawodach... Powiedziałbym, kupuj co ma lepszą cenę, bo jakość ta sama... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wójens Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Padlo na RK ;) mam nadzieje,ze bd zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Przyszedł czas na wymianę napędu ale potrza rady,zębatki to Sunstara czy JT dać,jest sens dopłacić te parę złotych do Sunstara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Z moich doświadczeń SUNSTAR to co najmniej półka wyżej od JT,Na SUNSTAR jeszcze się nie zawiodłem a na JT już tak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Zależy też jaki motocykl - jak bestia typu R1 to tu bym nie oszczędzał na napędzie tylko wziął z możliwie najwyższej półki. Latałem zarówno na Sunstarze jak i JT, nie zawiodłem się na żadnym. Teraz mam JT i łańcuch DID (najzwyklejszy bez oringowy) w 48 konnym motocyklu od 3 lat, napęd założony przez poprzedniego właściciela. Ja osobiście tym zrobiłem ~20 000 km, łańcuch w połowie naciągu, zębatki prawie nie zjechane. Ale to tylko 48 KM. w 140 konnym RF900 też latałem na zębatkach JT przez 2 sezony (w kombinacji ze złotym DID-em x-ringowym), problemów nie było (a RF-ki nie oszczędzałem), potem motocykl sprzedałem. Moim skromnym zdaniem obie firmy są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Dzięki za rozjaśnienie umysłu ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corbi95 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Witam, czas zmienić napęd na nowy. Nie za bardzo ogarniam jakiej firmy są najtrwalsze, dlatego pytam o porade. https://napedmotocyklowy.pl/2009-2015/52-yamaha-xj6-2009-2015-zestaw-napedowy-did-hiper-wzmocniony-zloty.html Czy taki zestawik byłby ok? Motocykl bez ABS, a dużo aukcji widzę z ABS, to ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Corbi95 napisał: Witam, czas zmienić napęd na nowy. Nie za bardzo ogarniam jakiej firmy są najtrwalsze, dlatego pytam o porade. https://napedmotocyklowy.pl/2009-2015/52-yamaha-xj6-2009-2015-zestaw-napedowy-did-hiper-wzmocniony-zloty.html Czy taki zestawik byłby ok? Motocykl bez ABS, a dużo aukcji widzę z ABS, to ma jakieś znaczenie? Taki zestaw będzie bardzo OK. Kup przy okazji dobry smar do łańcucha oraz naucz się o niego dbać...od razu mówię, że WD-40 nie służy do tego i tylko niszczy uszczelnienia. Najprostsze i najtańsze to nafta i pędzelek, potem mycie płynem z wodą (bez cisnieniowej myjki) no i smar. Będzie długo słuzył. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi