Sihaja Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Spory nacisk kładziesz tu na "sportowo-". Ale jeśli rzeczywiście turystyka się liczy, to po emerycku: BMWja na RSce zrobiłam z tyłu kilka ładnych km i na prawdę kiedy patrzyłam na biedne dziewczyny z kolanami niemal pod brodą, stopami opartymi na małych, niewygodnych podnóżkach, plecami wygiętymi w dziwnej pozycji, z opisaną tendencją do katapultowania prz każdymmocniejszym hamowaniu...Na eresce pełen komfort, duża kanapa, solidne podnóżki i naturalna pozycja ciała. Po prostu marzenie każdego Plecaczka. (Tylko nie każdy zdaje sobie z tego sprawę)Kochasz? bierz BMW ;D Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plubart Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, pod koniec sezonu wymieniam sprzęt i pomału zaczynam rozeznanie. Szukam sporta 600cm3 z możliwie maksymalnie odprężoną pozycją za sterami i z siedziskiem dla małżonki o cechach umożliwiających pokonanie 150-200km w jako takim komforcie. Zależałoby mi najbardziej na opiniach podpartych własnym doświadczeniem. Najbardziej oczywistym kompromisem między wygodą a sportem będzie chyba cbr600f4i i jest to mój nr 1 na tą chwilę ale szukam jeszcze jakiś alternatyw. Ja mam 183 a żona 167 wzrostu wiec raczej przeciętnie. Budżet 15 tys max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Popre Twoją decyzję, cbr 600f4/i. Że sportowo turystyków wybrał bym ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 "sportowy turystyk" to taki oksymoron raczej... ;)Znając "małżonki na tylnych siedzeniach" to żaden "sportowy turystyk" nie będzie wygodny.. :blink: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nie będę zakładać nowego tematu więc się podepnę. Szukam jakiegoś turystyka dla dwóch osób.100% asfalt, cena +- 40 000 zł.Goldasy odpadają, coś "smuklejszego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 vfr1200 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 GTR1400 Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Yamaha FJR 1300/Kawasaki GTR 1400/Honda 1300 Pan European Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Ale jakieś GTRy FJRy PanEuropeany pasują czy raczej bardziej w kierunku sportu? A może turystycznych enduro? Pozdr. F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Najlepiej by było każdym z osobna pojeździć, ale dłużej, ze dwa dni. Wtedy zaczynasz zauważać co ci bardziej pasuje a co nie. Szczególnie w motocyklu, na którym siłą rzeczy siedzisz wiele godzin podróżując. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Yamaha FJR 1300/Kawasaki GTR 1400/Honda 1300 Pan European To taki zestaw marzeń, jeśli chodzi o moto do szybkiej turystyki. Z racji sentymentów (st1100) do poleciłbym ST1300. Za kasę rzędu 40.000 pln to będzie zacny sprzęt. Oczywiście konkurenci też są niczego sobie. Przymiarki, na żywo, powinny rozstrzygać. I obowiązkowo z plecaczkiem. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) Tommo,ja jezdze sam ale moze Ty jechales z pasazerem i znasz jego zdanie.Ale chyba nasze Zety nie sa za bardzo "przyjacielskie"dla tylkow plecaczkow. Edytowane 22 Września 2017 przez JERZYK-NYC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 A patrzyłeś na bmw? Rt lub Gs? I plecak będzie zadowolony. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Tommo,ja jezdze sam ale moze Ty jechales z pasazerem i znasz jego zdanie.Ale chyba nasze Zety nie sa za bardzo "przyjacielskie"dla tylkow plecaczkow. W dalszą trasę nie jeździłem w duecie ale i tak nie jest to motocykl do dalekiej turystyki. Wyżej przytaczane propozycje są zdecydowanie lepsze. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) W dalszą trasę nie jeździłem w duecie ale i tak nie jest to motocykl do dalekiej turystyki. Wyżej przytaczane propozycje są zdecydowanie lepsze.Moze i sa lepsze,ale ja robilem dziennie ponad tysiac km.i nie byl to jakis koszmar dla tylka(po zmianie siedzenia,oczywiscie).Aha,podnioslem jeszcze kierownice o 2,5 cm i zamienilem raczki na zelowe(choc to akurat nie wiem czy cos pomoglo) Edytowane 22 Września 2017 przez JERZYK-NYC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi