Guzio Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Hehe to w terenie bedize ostro Toba zamiatac :) Rozwiazanie jest dobre ale czasem bywa problem z przednim zaciskiem i trzeba sobie zrobic badz kupic adapter no i lancuch moze nie pasowac przy zebatce tylnego kola na SM :) Proponuje 2 spinki zastosowac wtedy bo tanszy koszt niz 2 lancuchy :) Co do terenu jak mowilem ciezko moze byc zalezy gdzie bedziesz jezdzic ale pewnie rekreacyjnie :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sante Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W zasadzie to wolałbym trochę poszaleć :D Mam blisko tor crossowy w Obornikach więc skakanie nie będzie mu obce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel111 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 miałem XR650r z dwoma kompletami kół, mi to nie działało o tyle, że nie chciało mi się zmieniać na szosowe, tyle, że mnie do jazdy po czarnym nie ciągnie, ale jak ktoś lubi. Tylko, że ja miałem szosowe opony na felgach enduro (przód 21) pozwala to na szybką zmianę ale nie daje takiej trakcji jak mała szeroka przednia opona super moto. Tyle, że zmiana na takie prawdziwe koło SM to także zmiana lag i zacisku hamulca. 620 oddaje moc dość spokojnie, da się to opanować. Cytuj EXC 125 -> XR650R -> EXC 520 --> lc4 620 i yz125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netrox Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Chłopaki, powiem jedno. POMOCY!Wiem, że trzeba być cierpliwym ale jak za oknem taka pogoda to aż serce się kraje, że nie ma czym wyjechać...Nie mogę znaleźć na allegro żadnego 200EXC godnego uwagi, jak nie ten motor to jaki ? Proszę Was o jeszcze jedną podpowiedź. Chyba, że Wy macie coś takeigo na oku ? Byłbym bardzo wdzięczny 13k to maksymalny pułap mi się wydaje. Może jakoś dociupałbym do tej sumki ale czy warto ? http://allegro.pl/show_item.php?item=2273093495 Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Netrox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Chłopaki, powiem jedno. POMOCY!Wiem, że trzeba być cierpliwym ale jak za oknem taka pogoda to aż serce się kraje, że nie ma czym wyjechać...Nie mogę znaleźć na allegro żadnego 200EXC godnego uwagi, jak nie ten motor to jaki ? Proszę Was o jeszcze jedną podpowiedź. Chyba, że Wy macie coś takeigo na oku ? Byłbym bardzo wdzięczny 13k to maksymalny pułap mi się wydaje. Może jakoś dociupałbym do tej sumki ale czy warto ? http://allegro.pl/sh...item=2273093495Cena do najniższych nie należy, ale jakby był w bdb stanie... Zawsze młodszy to lepszy, wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Chłopaki, powiem jedno. POMOCY!Wiem, że trzeba być cierpliwym ale jak za oknem taka pogoda to aż serce się kraje, że nie ma czym wyjechać...Nie mogę znaleźć na allegro żadnego 200EXC godnego uwagi, jak nie ten motor to jaki ? Proszę Was o jeszcze jedną podpowiedź. Chyba, że Wy macie coś takeigo na oku ? Byłbym bardzo wdzięczny 13k to maksymalny pułap mi się wydaje. Może jakoś dociupałbym do tej sumki ale czy warto ? http://allegro.pl/sh...item=2273093495A może lepiej takie coś dokładasz 3k i masz wszystko ideał. http://allegro.pl/ktm-exc-200-nie-125-250-450-i2277659688.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netrox Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) No tak, Wszystko ładnie pięknie ale spójrz na roczniki. Ten jest o 4 lata młodszy i ogółem wyjdzie za niego około 12k. Chociaż tamten też nie jest rewelacyjny jak 4 lata juz na 1 tłoku jeździ chyba nie ? Nie chcę po prostu źle trafić, dlatego mam tyle pytań. Twoja propozycja jest dobra. A co do reszty. Tutaj jest wszystko oryginał, nic nie zmieniane od 2004 roku, zaś w tamtym połowa to tuning np. wydech FMF Gold Series. Ale druga sprawa jakoś trudno mi uwierzyć, że 55 latek który spokojnie nim jeździł zakupił tyle dodatków. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Netrox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 No tak, Wszystko ładnie pięknie ale spójrz na roczniki. Ten jest o 4 lata młodszy i ogółem wyjdzie za niego około 12k. Chociaż tamten też nie jest rewelacyjny jak 4 lata juz na 1 tłoku jeździ chyba nie ? Nie chcę po prostu źle trafić, dlatego mam tyle pytań. Twoja propozycja jest dobra. A co do reszty. Tutaj jest wszystko oryginał, nic nie zmieniane od 2004 roku, zaś w tamtym połowa to tuning np. wydech FMF Gold Series. Ale druga sprawa jakoś trudno mi uwierzyć, że 55 latek który spokojnie nim jeździł zakupił tyle dodatków.Nie znaczy że do tego za 15 tez nie trzeba będzie dołozyć 3k i wyjdzie coś pod 20k z drugiej strony 55 latek z temperamentem, startował nawet w zawodach co zdradza numer na przedniej lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 co byś nie kupił, zawsze musisz coś dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 z dwojga złego chyba lepiej kupić w gorszym stanie i remontować-przynajmniej wiesz na czym jeździsz i wiesz że remont był, a nawet jak ci zaczyna niedomagać to robisz rachunek sumienia gdzie przyoszczędziłeś i wiesz jak działać i jakie bedą koszta :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 myślę remontowanie sememu ma dużo plusów i przy tym wiele przyjemności :happy: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 inna sprawa że trzeba posiadać sporo narzędzi a do remontu 4T też i wiedzy i doświadczenia (mówie o współczesnym hard enduro a nie xr/tt :D ) przyjemnośc jest średnia kiedy za oknem świeci słońce a ty walczysz w garażu no ale coś za coś... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netrox Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeszcze jedno. Czy nie lepsszym wyborem od EXC 200 byłby np sx 200 lub sx 125, albo innego tego typu yz,kx, cr ?? Dlaczego tak ? Dlaczego nie ? Dzięki za odpowiedzi !! Bo mam propozycje kupienia Suzuki rm 125 z 2009r. za 9tys. stan idealny. Co o tym myślicie.. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Netrox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jeśli ktoś kumaty ma czas to niech spróbuje napisać coś w rodzaju poradnika dla szukających cross/enduro z uwzględnieniem kasy, doświadczenia, wieku, wagi, przeznaczenia, wad, zalet poszczególnych motocykli, itd. podepnie się taki temat i nie będzie setek pytań o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jeśli ktoś kumaty ma czas to niech spróbuje napisać coś w rodzaju poradnika dla szukających cross/enduro z uwzględnieniem kasy, doświadczenia, wieku, wagi, przeznaczenia, wad, zalet poszczególnych motocykli, itd. podepnie się taki temat i nie będzie setek pytań o to samoPrzyznam że bardzo dobry pomysł... Pomyślę nad tym :crossy: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi