HD1940 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 http://www.cyklo.acn.waw.pl/Stragan/rozne.html Tu twierdzą ze mają. Moje. Regler 12 V z + na masę. Elektronik. Ma ktoś pomysł gdzie taki twór może być dostepny? Nie wiem czy mają ale warto zadzwonić, bo wiele osób poleca ten zakład:Zakład Elektroniki EL-SERWIS mgr inż. Krzysztof Kruczyk ul.Gomulickiego 4 07-410 Ostrołęka pon. - pt. 9:00 - 16:00 029 764 28 67 0 502 710 158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Ludzie szkam pewniaków na wyjazd do Mongoli , jedzie Granat JA I NIENEJAKI ZBYCHO MOPŻE SIĘ KTOŚ DOŁĄCZY ?????? PISAĆ NA PRIWAT TYLKO PO DECYZJI NA TAK DUPY NIE COFAĆ KOSZT 1.500 USD MIŃ MAM JUŻ SPONSORÓW NA 36.000 zł SORY ALE MUSIAŁEM DZISIAJ PIĆ Jakby co dzwonić na 694-128-477 albo pisać na priwat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 dobra ema dobra??? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1064636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dobra ema? To oksymoron? :wink: Fajny materiał w koszmarnej cenie. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Liczyłem na ciebie, tylko co ty polonistyke studiujesz???:)A czemu tak piszesz???rama ok, piec ok, skrzynia ok, zawiecha ok, naprowadz cos konkretniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Sie pytasz Granat jakbys pierwszy raz mial stycznosc z radziecka mysla techniczna, tam wszystko nie wazne czy nowe czy uzywane nadaje sie w pierwszej kolejnosci do kapitalnego remontu... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Sie pytasz Granat jakbys pierwszy raz mial stycznosc z radziecka mysla techniczna, tam wszystko nie wazne czy nowe czy uzywane nadaje sie w pierwszej kolejnosci do kapitalnego remontu... :icon_mrgreen: Pytał o to czy emka ma przeszczepy od innych rusków, a nie czy do remontu. Jesli potrafisz ze zdjecia ocenić czy coś jest do remontu czy nie to tłymaczyło by nick. MOC od supermocy :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Swego czasu była to ema od wasilka z Wasilkowa i stała za 20tys. jak dobrze pamietam? Teraz sprzedaje są rusi bokser z Warszawy. Ciekawo jak długo jeszcze będzie krążyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 poprawka- 17tys :) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Z racji że pora na zimowanie kaśki jedna rzecz mnie dręczy. Prądnica i regler były w cyklo ze 2 razy i zrobili tak jak trzeba. Tylko mam jedno ale , kontrolka ładowania się żarzy, ładowanie jest, jeżdżę na światłach non stop, tylko wraz ze wzrostem obrotów żarówki świecą silniej, nie gaśnie na jałowym przy włączonych odbiornikach. W czym tkwi problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Z racji że pora na zimowanie kaśki jedna rzecz mnie dręczy. ... kontrolka ładowania się żarzy, ..... W czym tkwi problem?? W elektronice.... Żarówka kontrolki świeci w momencie, kiedy masz różnice potencjałów na jej zaciskach. Klasyczny regler elektromechaniczny łączy prądnice i akumulator "na sztywno" poprzez styki zwory. Zwarta zwora powoduje, że różnica potencjałów po obu stronach nie występuje, bo obwód kontrolki jest zwarty (oba zaciski żarówki łączone są do plusa) W przypadku regulatora elektronicznego masz połączenie "płynne" za pośrednictwem diody. W pewnym momencie napięcie na prądnicy jest sporo wyższe niż na akumulatorze. Więc występuje różnica potencjałów na zaciskach żarówki, a dioda włącznika zwrotnego ogranicza możliwość wyrównania napiecia w obie strony. Tak to można wytłumaczyć w dużym uproszczeniu. Wyjściem jest zastosowanie dodatkowej diody na zasileniu kontrolki ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Tylko dlaczego przy wzroście obrotów światła coraz jaśniej świecą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Żebys jak szybciej jedziesz miał dalej podswietlone<rotfl> Ma ktoś stare numery dizmaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Tylko dlaczego przy wzroście obrotów światła coraz jaśniej świecą?? Niestety, to żarzenie jest przypadłością regulatorów z Cyklo. Wynika to chyba z zastosowanych podzespołów. W moim BMW R35 jest identycznie, ale ponieważ prądnica ładuje (nawet po odłączeniu akumulatora nie ma żadnych problemów) to ja ę przypadłość po prostu olewam. W dzień nie widać. :icon_mrgreen: Jeśli zaś regler przestaje działać (też miałem taką przypadłość) lampka pięknie rozbłyska pełnią czerwonej barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Czy jest sens kupować dekiel hamulca do urala z dwoma rozpierakami czy jest jakaś znacząca różnica w hamowaniu ???? Gdzie kupię lub od czego podejdzie tulejka gumowa amortyzatora tył tylko ta górna????? Gdzie kupię lub dobiorę od czegoś silenblok wachacza do urala, lub z czego można przerobić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi