Zbig Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Ja bym wzial KingTony , bo z tych podanych akurat tymi mialem okazje pracowac, co do Stanleya to zdecydowanie odradzam, chyba zlikwidowali dzial kontroli jakosci. Same buble.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 powoli wyposażam swój warsztacik i mam zamiar kupić klucz dynamometryczny.czy do 200-250zł coś się kupi w miarę dobrego ? zakres pracy to by mi odpowiadał 25-200Nm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatter Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 No pownie. Nawet niekiedy firmówke kuopisz. Szperaj po allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 oto aukcja z kluczami,uchylny:http://moto.allegro.pl/item147523852_klucz...chylny_1_2.html oraz drugi:http://moto.allegro.pl/item150233032_klucz...ny_108_5nm.html Czy warto kupować taki wynalazek uchylny? Nie prowadzę warsztatu więc potrzebny mi tani klucz, nie koniecznie z górnej półki. Nie chciałbym też kupić złomu który posłuży za przycisk do papieru.Druga opcja jest ciekawa, cena też. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 pierwszy odpada- jakis szajs a co do drugiego to nie napisane jest czy nowy czy uzywany- bo pamietac trzeba ze tanie klucze dynamometryczne szybko moga sie rozkalibrowac. Mój typ- ten drugi wart zachodu Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziqz-tr Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ten pierwszy może nie szajs ale na pewno nie będzie precyzyjny. Coś tam się dokręci ale niezbyt dokładnie. Ten drugi prezentuje się lepiej. Jeśli sam naprawiasz swoje moto to może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Powiem tak, ten pierwszy jest faktycznie gorszy od drugiego, bo odczyty pierwszego są mniej dokładne.Ale ja już w swoim zyciu parę silników rozbierałem i sładalem i korzystałem z tego gorszego klucza, w sumie reklamacji nie było ,nic się nie odkręciło ani nie urwało.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Bo wszystko zalezy do czego ten klucz ma sluzyc ? Do dokrecania kol ? Glowic ? ... ?Sa podzespoly w ktorych 20, 30, 40, 50 Nm ponad norme nie robi zadnego wrazenia, a sa i takie w ktorych kilka Nm`ow moze zadecydowac o tym czy "byc czy nie byc".Nie mozna kupic klucza do wszystkiego. Pierwszy z nich jest o zakresie od 0-200, a drugi od 15 do 100 - okolo. Klucze dynamometrycze zwykle najmniej dokladne sa przy poczatku i koncu swojego zakresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Żaden z w/w nie jest wart zachodu. Praca takim kluczem jest bardzo niebezpieczna, bezpieczniejsze jest zaufanie do własnej ręki. Jeśli potrzebujesz klucza do dokręcania poważniejszych elementów kup coś markowego. Kingtony, Jonnesway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Tiaaa... tylko porządny klucz (na przykład Beta) kosztuje 10 razy tyle i pewnikiem autor tematu się nie zdecyduje na taki koszt. A klucz uchylny, to rzeczywiście porażka, jeśli chodzi o precyzję. Do kół wystarczy, ale głowicy bym już nim nie tykał. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 tanie mięso psy jedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ja mam oprócz dużego klucza taki malutki, z zakresem 6 - 30 Nm i testem jego dokładności (bląd nie przekracza 1%). Jaką dokladność ma mieć taki "uchylny" ???. Jak skręcić mostki wałków rozrzadu dokładnie na np. 10 Nm ?? Odradzam takie tanie okazje, bo to wyrzucone pieniądze, chyba że do dokręcania osi koła :flesje:. Mój klucz kosztowal ponad 300 zł i nie żałuję ani złotówki, w końcu nim pracuję na codzień. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja mam oprócz dużego klucza taki malutki, z zakresem 6 - 30 Nm i testem jego dokładności (bląd nie przekracza 1%). Jaką dokladność ma mieć taki "uchylny" ???. Jak skręcić mostki wałków rozrzadu dokładnie na np. 10 Nm ?? Odradzam takie tanie okazje, bo to wyrzucone pieniądze, chyba że do dokręcania osi koła :flesje:. Mój klucz kosztowal ponad 300 zł i nie żałuję ani złotówki, w końcu nim pracuję na codzień. Pawel właśnie chodzi o wałki rozrządu, mam użyć 12Nm, dlatego poszukuję "małego" klucza 0-50Nm. Tyle tylko że te "małe" są dwa razy droższe od tych z dużymi zakresami. Z uchylnego już zrezygnowałem, ale drugi wydaje mi się że ciekawy. Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=6712 Tu masz mały i nie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 pierwszy klucznadaje sie do dokrecenia koła, natomisat niespełnie swojej roli w trudnodotepnych miejscach. W moim motocyklu miałem problem z dokręceniem pokrywy filtu oleju, musialbym kłasc poprostu motocykl na boku zeby widziec podzialkę. Kupiłem niedawno na allegro klucz produkcji ZSRR, ,ma juz ladnych kilknaście lat, ale jest bardzo solidnie wykonany, zdkres ma od 20 do 120.Jedyne co musialem zrobic to oddac go do kalibracji. A wiec tak jak napisałem Dziki " tanie mieso psy jedzą" jezeli kupisz cos kiepskiego to ta rzecz keidys sie na tobie zemsci. Nie ma co sie oszukiwać - cena odzwierciedla jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi