lysy76 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Dlatego pewność, z jaką zostało wygłoszone twierdzenie, szczerze mnie rozbawiła. :) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Do baby benz to ty miej szacunek bo jest to jedno z niewielu aut które potrafią jechać na opałówie albo oleju z biedry cały dzień z gazem w podłodze ciągnąc 2 tony. przestań to była trauma , polonez 1.6 gli to przy tym dziki napierdalator i chociaż ma 5 bieg i można sobie jechać na kapelusznika z fabi 80 a nie silnik wyje jakby miał wyskoczyć spod maski i wcale piąteczke na 100 nie paliła ta padaka jak głoszą urban legend o dieslach .......nawet na tej opałówie i tak drożej niż na gazie a ryzykujesz przypałem i pie**olisz się nocami po melinach szukając towaru a ile razy kupisz syf to twoja strata ...... dobrze że jak sprzęgło się skończyło to koszt sprzęgła przerósł wartość auta i skończyło to na złomie i nie musiałem tym więcej jeździć ....... Co może być warte wielkie limo v6 w "nowym" gazie w cenie baterii do visuzowego roweru? jakby mnie było stać na wahę to dużo siedzę sobie jak król w skórze , kochanka cycki ma mokre , w środku cicho wygodnie , lajtowy lans jest , młode gówniary się śmieją ale stara gwardia pamięta jak tym jeździła dilerka i mafia i czuje klimat :D tak samo jak maluch dla młodych to śmieć bez jazdy a palący jak 2l uturbiona subaryna a dla starej gwardi to klimat pierwszego upierdalania , niejednej straconej cnoty itp :D ma ponad 200KM waży swoje i silnik pewnie jest mułowaty porównując do bmw czy jakiegoś subaru o podobnej mocy( mówię ja latam co x czasu cali 2.5 v6 i porównując do 2.5 BMW to się w ogóle nie zbiera więc pewno z 3l jest podobnie ) ale i jakie bmw czy subaru kupisz w tej kasie ? a jak obetrzesz latarnie albo coś się zesra to ceny części jak do skody albo VW a nie jak do bmw co kupisz w tej kasie w takiej opcji i takiej mocy silnika ? twoje pedalskie kałdi w tedeiku są droższe a mocy mniej , wygląda jak gówno , wyposażenie jak przeciętna skoda fabia u janusza i do tego FWD ....... i mnie się sedes podoba , brzydka jak noc jest omega A z tymi dziwnymi nadkolami z tyłu ale ich już prawie nie ma jak są to ceny kosmiczne natomiast B jest fajna jak to kumpel mówi osa :D tak zresztą uczciwe mówiąc pold jakby był bez gazu to też pewno chlałby z 8 w trasie i 10 w mieście i też bym nie zarobił :D jak się ma flotę to się kupuje 200sx w dobrym projekcie i pierdoli jeździ na benzynie 2km dalej po piwo , ale jak się nie ma floty to lepsza dobra omka niż masturbacja przed need for speedami........ przy mojej jeździe po Poznaniu 3.0 z automatem paliła ok 13 To właśnie jest zaleta dużych silników - nie trzeba ich wysoko kręcić żeby w ogóle jechały to żem w szoku bo mnie polonez kręcąc do 3 tys obr w mieście na odcinkach 4 km i postój pali 12.5 gazu i dynamikę mam jak dżdżownica a jeszcze nie jest zimno będzie więcej pewno ....... Ktoś to pożywicował , poszpachlował i pomalował w czarnym macie i teraz jest takie cuś wiesz utrafić taką gablotę w dobrej blacharce to serio jak 6 w totka......jak jest w miuarę zrobione to posłuży , a nic nie jest wieczne Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) to żem w szoku bo mnie polonez kręcąc do 3 tys obr w mieście na odcinkach 4 km i postój pali 12.5 gazu i dynamikę mam jak dżdżownica a jeszcze nie jest zimno będzie więcej pewno ....... wiesz utrafić taką gablotę w dobrej blacharce to serio jak 6 w totka......jak jest w miuarę zrobione to posłuży , a nic nie jest wieczne no polonez to konstrukcja mocno stara . a dołożenie do niego wtrysku czy czegoś innego to tylko było ratowanie trupa przez pudrowanie :biggrin:Dzisiaj te samochody są w różnym stanie a i instalacje LPG też są w różnym stanie ( ale to jest dużo prostsze do ogarnięcia - czasami wystarczy tylko regulacja a w najgorszym razie trzeba wymienić wtryski gazu ale to też nie są żadne kosmiczne pieniądze )Pozatym ten silnik już przy 2000 obrotów ma tyle mocy co poldwing max więc wcale nie trzeba go kręcić wysoko żeby dobrze jechałnatomiast naprawdę w poliftowej jeśli masz szczęście to gnić nie powinna (w każdym razie nie tak jak przedliftowa ) a na normalnym lakierze dużo łatwiej zobaczyć szpachel żywice itp Edytowane 6 Listopada 2018 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Dlatego pewność, z jaką zostało wygłoszone twierdzenie, szczerze mnie rozbawiła. :) Naprawdę myślisz, że nie wiem nic o cofaniu liczników. Przy najmniej raz w tygodniu ktoś mnie męczy żebym widział mniej cyferek na liczniku :)Tylko kto cofa licznik w 20'sto letnim bębenkowym liczniku jakiegoś youngtimera? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Naprawdę myślisz, że nie wiem nic o cofaniu liczników. Przy najmniej raz w tygodniu ktoś mnie męczy żebym widział mniej cyferek na liczniku :)Tylko kto cofa licznik w 20'sto letnim bębenkowym liczniku jakiegoś youngtimera? Ten kto chce dobrze sprzedać, to chyba oczywiste. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 I tak długo jak w Pl będzie zapotrzebowanie na przebieg z dupy i książki serwisowe na alle.A o przymknięcie oka proszą janusze, reszta kręci. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Podobna ta Omega w kombi do mego starego Taurusa kombi, ktorego przezywalismy z zona "zielona kupa".Byl najbardzieh komfortowym samochodem jaki mialem i do tego malo palil na silniku 3.8l pojemnosci. A i bral 7 osob bo mial siedzenia w bagazniku.Na tym jego zalety sie konczyly.Mam nadzieje ze Opel jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 no polonez to konstrukcja mocno stara . a dołożenie do niego wtrysku czy czegoś innego to tylko było ratowanie trupa przez pudrowanie :biggrin: mnie chodziło tylko o fakt że 3l jeśli chodzi o spalanie jest do utrzymania dla mnie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A może jakieś japońce 3 litrowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A może jakieś japońce 3 litrowe? Supra? :biggrin: Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Tylko nie to syn mial taka uturbiona, jesli juz to 2.5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 https://www.olx.pl/oferta/buggy-CID5-IDvfIVD.html#f0da4de739 mv6 :D :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 były 3.2 w manualu w ogóle ? chyba nie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Misiek Lotus omega miała manuala. Wiesz już co masz kupić? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 takalbo omkę 3l mv6 w sedesie albo jak braknie flociwa to zwykłe R4 w kombiaku i wtedy raczej z naciskiem na muła ( 2.0 8v) bo prosty i niezniszczalny silnik ( podobno omega ma generalnie dwumasę i 2l 8v jest jedynym który nie ma ) i będzie to użytkowe daily na codzień pojemne z duża masą na haku a na 3l będe dalej odkładać i wtedy za x czasu kupi się lepsiejszy egzemplarz automat na daily jest fajny , zajebisty jest np do cofania z przyczepą , drapiesz się ręka po jajach czy tam trzymasz koleżankę za kolano i sobie jedziesz w 3l omce pali niewiele więcej niż manual , ale ja jestem sebix słuchacz techna i boję się że jak mi się zacznie korba odklejać i zaczną to lajtowo upalać ( jakieś bondorokiem , tu delikatny poślizg w zakręcie ) to zaraz mi się ten automat rozsypie a wymiana skrzyni w RWD z silnikiem z przodu to kosmos , raz w życiu w e36 to robiłem w garażowych warunkach to krew się lała jak nie możesz całego auta wysoko podnieść np na słupkach , do dziś śnią mi się koszmary przez to ....no i do 2.2dti skrzynia automat 500 zł wiem bo koleś robił , a jedyne auto gdzie udało mi się manualną skrzynię biegów rozjebać to 126p gdzie ukręciłem wałek sprzęgłowy , nawet w poldzie 1.4 gdzie skrzynia jest polska , zmieliliśmy chyba 3 mosty a skrzynia nic .....manual jest niezniszczalny przy upalaniu a automat nie wiem w bmw np słyszałem że od palenia kapcia i sebixowej jazdy się sypie....... pozatym nie wiem jak jest w omce bo nigdy w życiu nawet nie siedziałem jako pasażer w omsi automat , ale np jakimś bmw jeździłem to z automatem nie dało się tego upalić , chciałeś wejść w boczura pedał w podłogę i problemu z zerwaniem trakcji nie było mimo suchego asfaltu i szerokiego lacza ale ten skubaniec jak silnik przeszedł chyba za obroty moc maks ( nie wiem nie patrzyłem na obrotomierz ) to bieg w górę , boczura zapodałeś ale np bączka nie zakręciłeś bo jak koła traciły trakcje , dym leciał , dziewczyny już w pogotowiu trzymały się za pasek od stringów , to skrzynia wrzucała bieg wyżej i sory ale przy alumie rodem z SUVów z teledysków bambusów i suchym asfalcie to nawet w 2.5 zaraz moc się kończyła i kulturalnie odjeżdżałeś a dziewczyny zakładały spodnie i szły do domu....w manualu takim 2.5 szedłbyś 2 biegiem po spodzie i był królem dzielni a tu skrzynia potrafiła 3 wrzucić no i sory ale na 3 z takim kaporem nie pojedzie :D kiler bawiłeś się coś automatem czy tylko grzeczna jazda ?3.0 w manualu jest bardzo mało , 3.2 nie ma , za to automatów jest sporo i masa fajnych za bardzo przystępny hajs Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi