toowdie Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 jak poszła panewka na korbie to powstał luz i zawory dogoniły tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 jak poszła panewka na korbie to powstał luz i zawory dogoniły tłokCzyli Twoje przewidywania na początku tematu się spełniły :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 w tym modelu kawasaki zawory mogą zacząć stukać po jakim przebiegu, jak mysliciebo w tym silniku co założyłem tez stukaa i z takim stukającym zaworem można jeździć czy w miarę upływu kilometrów tez sie rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 w tym modelu kawasaki zawory mogą zacząć stukać po jakim przebiegu, jak mysliciebo w tym silniku co założyłem tez stukaa i z takim stukającym zaworem można jeździć czy w miarę upływu kilometrów tez sie rozleci Miałeś silnik poza ramą i nie sprawdziłeś luzów zaworowych?Zawory zaczynają stukać w silniku zaniedbanym i często przegrzewanym.Zostaje Ci teraz operacja na otwartym sercu czyli pokrywa zaworowa na bok i bardzo dokładny pomiar luzów zaworowych, przy okazji sprawdzisz sobie stan łańcuszka rozrządu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 oby to nie były panewki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 to go wymontuj i oddaj poki możesz! Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) tez myslałem o wyciągnięciu go z ramy poraz 2 i tak musze zrobićwiecie ile taka operacja może kosztować oczywiście mniej więcej bo to zależy od mechanikagość mówił że silnik pracuje cichutko nom to nie przyszło mi do głowy że by sprawdzać bylem bpewny ze bedzie ok a tu zonkmoze i był przegrzany bo dwie swiece były takie przypalone czyli jakas temp musiala byća i wydaje mi się ze to nie panewki bo to nie brzmi (coś o tym juz wiem) jak one, jestem pewny ze wali zawór a czy panewka nie wyjdzie za jakiś czas to kto wie. (może gość zrobił tak jak ja stara padła dać nowa i moze bedzie działało) ja juz wiem ze nie bedzie :) są zawory podstawione, nawet więcej niż w starym silniku. Tam był jeden tu 3 co najmniej (więcej nie sprawdzam bo nie ma sensu) znalazłem mechanika tak że ide zakręce z powrotem osłone zaworów i przygotuje sprzęt do podróży a i portfel :) Edytowane 25 Stycznia 2012 przez plebanln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 moto wrócił mechanik mówił że zawory dobre jedynie gaźnik regulował wziął 250 zł, dużo?? muszę jeszcze uszczelnic jeden kolektor wydechu bo troszeczke "parczy" na wolnych obrotach coś sie tam obluzowało i pozostaje czekać na WIOSNE nom i do zobaczyska na drodze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 co to znaczy ze zawory sa podstawione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Chyba sie czepiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 moto wrócił mechanik mówił że zawory dobre jedynie gaźnik regulował wziął 250 zł, dużo??muszę jeszcze uszczelnic jeden kolektor wydechu bo troszeczke "parczy" na wolnych obrotach coś sie tam obluzowało i pozostaje czekać na WIOSNE nom i do zobaczyska na drodze :) Za co wziął te 250 złotych?Pisałeś, że co najmniej 3 zawory są (podstawione ?) podparte i sama regulacja zaworów bez materiałów powinna tyle kosztować a drugie tyle czyszczenie i regulacja gaźników.Ale wracając do zaworów - podajesz rocznik tego motocykla jako 1998 ? ale nie piszesz który typ silnika ponieważ konkretnie w tym roku były spore zmiany konstrukcyjne i bardzo ważne jest czy to jest silnik ZX600F czy ZX600-G1 ? Mechanik mówił, że zawory dobre????co to znaczy? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Za co wziął te 250 złotych?Pisałeś, że co najmniej 3 zawory są (podstawione ?) podparte i sama regulacja zaworów bez materiałów powinna tyle kosztować a drugie tyle czyszczenie i regulacja gaźników.Ale wracając do zaworów - podajesz rocznik tego motocykla jako 1998 ? ale nie piszesz który typ silnika ponieważ konkretnie w tym roku były spore zmiany konstrukcyjne i bardzo ważne jest czy to jest silnik ZX600F czy ZX600-G1 ? Mechanik mówił, że zawory dobre????co to znaczy?Podejrzewam, że chodzi o to iż luzy zaworowe mieszczą się w normach określonych przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale napisał że były podparte. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 mi to tak wyglądało jak mierzyłem (wpuść chłopa do biura to...) on powiedział ze zawory oki250 za sam gaźnik co on robił to nie wiem ale działa lepiej przynajmniej równo narazi jeździ oby tak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi