Pini0 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Przymierzałeś wcześniej jakiekolwiek kaski? Czy zmierzyłeś głowę i wybrałeś ten w którego przedziale się mieściłeś i odpowiadał Ci malowaniem, wyglądem i ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SterylY Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi autora to kask mu pasuje na głowie, a problemem jest jego zdjęcie. Wystarczy podczas zdejmowania/wkladania mocno chwycić za paski i rozciagnac na boki. Skorupa się lekko podda i zejdzie/wejdzie bez problemuA jarenty ma rację kominiarka b. pomaga. Edytowane 27 Marca 2015 przez SterylY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kask się dopasuje, ponoś trochę... Chyba że Cię gdzieś po prostu uwiera za mocno... A co do kominiarki to po jej ubraniu łeb jest "większy". Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia20183 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki za odpowiedzi. W kominiarce lekko wchodzi, już łagodniej wychodzi, a w środku ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eismann Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Czy wiek kasku motocyklowego odgrywa rolę? Czy kolekcja 2013 jest w czymś gorsza fizycznie od tych z roku 2015? Mowa oczywiście o nieużywanych produktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 AFAIR mowa była o trwałości platyfikatorów na poziomie 5 lat, ale głowy nie dam. rok czy dwa to nie problem, natomiast jakby rzeczywiście chceć kupować coś sprzed długiego okresu, to raczej zalecałbym sprawdzenie u producenta okresu przechowywaniajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kask to nie produkt spożywczy że ma okres przydatności . Ogólnie powinno się unikać kasków po przygodach ze wzgledu na uszkodzenia skorupy , nawet gdy zewnetrznie wyglądają całkiem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabliczka Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Czy wiek kasku motocyklowego odgrywa rolę? Czy kolekcja 2013 jest w czymś gorsza fizycznie od tych z roku 2015? Mowa oczywiście o nieużywanych produktach. Biorąc pod uwagę, że wielu producentów kasków daje gwarancję na nie na okres 5 lat - UŻYTKOWANIA - to tym bardziej jak leżą w pudełku nic im się nie dzieje. Chyba, że zalegają w jakimś zgniłym magazynie, albo zostały zalane/okopcone itp. Cytuj ---Ankaszosami.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 to sie wiaze ze zmianami wlasciwosci na przestrzeni czasu. mozecie zrobic maly test i polozyc styropian na slonce. po pewnym czasie skurczy sie, zmieni wlasciwosci. tak tez oni uznali ze kask zachowuje wlasciwosci do 5-7 lat od daty produkcji. ja osobiscie nieco sceptycznie podchodze do opcji wymiany kasku co 5 lat, ale taka argumentacja istnieje.... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabliczka Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 ja osobiscie nieco sceptycznie podchodze do opcji wymiany kasku co 5 lat, ale taka argumentacja istnieje.... To znaczy, że zmieniasz częściej? Cytuj ---Ankaszosami.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 w ogole nie zmieniam, moj araj jest niezatapialny :D Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurman89 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Hej :) jestem nowy i przeglądałem juz podobne tematy, ale odpowiedzi były rozszczepione zatem zdecydowałem się założyć nowy temat :) liczę na wyrozumiałość bo ma być nas więcej ;) otóż kupiłem nowy kask Shoei w rozmiarze S. Po założeniu dopasowany jest idealnie, nic nie uwiera, nic nie ciśnie. Problem mam przy zakładaniu, bo podwijają mi się uszy i to zaczyna po 0.5 h boleć. Samo włożenie kasku nie idzie łatwo. Muszę wcisnąć go na głowę ale biorę pod uwagę fakt popełniania błędów podczas zakładania. Chwytam za paski, rozciagam i wkładam od potylicy (niby instruktażowo). Zdejmowanie to samo mam wrażenie ze zerwe za którymś razem uszy... Jak to jest moi doświadczeni koledzy? Co robić? Jakie macie rady? Na kask wyłożyłem ponad 2k, a sadze ze M będzie juz za duża. Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 I tak jeździsz z podwiniętymi uszami? :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Uciąć uszy, przykleić uszy taśmą lub założyć kominiarkę. Kask z się z czasem przystosuje do bańki i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Nie, kask się nie przystosuje do bański. To jest Shoei - on z reguły się nie "ubija" jak tańsze kaski - jak teraz coś nie pasuje, to nie będzie pasować nigdy. Może ma kolega za bardzo odstające uszy? A może trzeba po założeniu pogrzebać łapą i poprawić? Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi