Skocz do zawartości

Jaki motorek dla kobietki? (pierwszy motocykl dla kobiety)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
  • 2 miesiące temu...

Podobno Romet K-125 jest niezły.

Nieładnie, Yeuop, przyganial kocioł garnkowi....

A wracając do tematu, to myślę, że yamaha xj600, czyli mała dywersja z ostatniego wypustu. Prosta w budowie, malo wymagająca, tania w zakupie i częściach, przyjazna dla początkującego kierowcy. Dużo egzemplarzy na rynku wtornym. Łatwo znależć przyzwoity egzemplarz.

Chyba, że ma być coś znacznie młodszego i bardziej nowoczesnego. :)

XJta nie będzie lekka.

Pani Koleżanka przede wszystkim się nie określiła, co się jej podoba i ile chce wydać... o skorzystaniu z szukajki nie wpomnę nawet, bo wyszedłbym na plebs i buraka ;).

A dlaczego szejstea? To jakiś wyznacznik? Rozumiem, że jesteś lekka i wzrostu drobniutkiego... nie lepiej zaczynać od mniejszych pojemności? Kumpela którą namówiliśmy swojego czasu na najmniejszą nindżę jest nam za to bardzo wdzięczna i jeździ teraz po kilku latach szejsetą i jeździ lepiej od większości ludzików z jej doświadczeniem czasowym ;).

"O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi.

Nieładnie, Yeuop, przyganial kocioł garnkowi....

A wracając do tematu, to myślę, że yamaha xj600, czyli mała dywersja z ostatniego wypustu. Prosta w budowie, malo wymagająca, tania w zakupie i częściach, przyjazna dla początkującego kierowcy. Dużo egzemplarzy na rynku wtornym. Łatwo znależć przyzwoity egzemplarz.

Chyba, że ma być coś znacznie młodszego i bardziej nowoczesnego. :)

Przy wzroście 165 cm, dywersja może być trochę za wysoka. Można co prawda obniżyć (tak zrobiliśmy mojej żonie), ale zmienia się wówczas sposób prowadzenia. Moto zaczyna się trochę walić w zakrętach.

Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem)

Myślę że należało by coś więcej powiedzieć np. jakie masz doświadczenie w jeździe motocyklami i do czego ten motocykl ma służyć ? Dla jednych fajny będzie endurak do pohulania po szutrach dla drugich stylowy Cafe Racer do wieczornego lansu.

Myślę że należało by coś więcej powiedzieć np. jakie masz doświadczenie w jeździe motocyklami i do czego ten motocykl ma służyć ? Dla jednych fajny będzie endurak do pohulania po szutrach dla drugich stylowy Cafe Racer do wieczornego lansu.

Dokładnie.

Gladius jest trochę specyficzny. Ma fantastyczny silnik - ta V-ałka ciągnie praktycznie od samego dołu ale to jest też dla niedoświadczonych pułapka. Do tego praktyka pokazuje że niskie osoby miewają z nim na początku problemy.

Edytowane przez Wertyder