Tomek Kulik Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Osobiscie czyściłem bak przy użyciu tłuczonego szkła, betoniarki i waciaka.Owijamy bak waciakiem (taka kufajka robocza), lub kocem i włączamy betoniarkę.Sposób dobry przy wżerach i bakach mocno zapuszczonych.W przypadku delikatnych zakwitnięć, lub lekkich rudych nalotów, wlewamy do baku pół litra fosolu, dolewamy do pełna wody i zostawiamy na noc. Potem płuczemy kilka razy wodą , a na koniec olejem napędowym. Pozostawienie pustego baku o suchym i jałowym wnętrzu spowoduje ponowne zakwitnięcie po kilku godzinach. Chyba że natychmiast po dokładnym wysuszeniu montujemy i tankujemy pod korek. Nie wolno usuwać rdzy chemicznie w przypadku głębokich wżerów - można fosolem wypalić dziury na wylot. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Rdzewiejacy zbiornik po oczyszczeniu ( np za pomoca lancucha, ktory jest latwiejszy do wyjecia niz np nakretki, szklo, czy zwir ) pluczemy i ZABEZPIECZAMY pokrywajac wnetrze preparatem typu np POR 15, ktory wiaze sie z metalowymi sciankami, a po zastygnieciu stanowi mocna, nie rdzewiejaca powloke we wnetrzu zbiornika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Po czyszczeniu wlej do baku troche farby nitro i zamieszaj ja. Poczekaj pare godzin i w droge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Adam a Rustycol? Tez moze chyba byc. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 a jaśli zbiornik jest naprawde zardzewiały.. tzn są w mnim wykwity a jego powierzchnia w całosci jest pokryta rdzą...? bawić sie czy lepiej odpuscić sobie i szukac nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 to zalezy jak mocno dopadła bak czy przezarła go doszczetnie czy tylko powłoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Janek, o ile pamietam Rustycol zjada rdze i zabezpiecza ( i chyba jest drozszy ) a POR tylko zabezpiecza po `wlasnorecznym oczyszczeniu, ale tworzy grubsza i wytrzymalsza powloke - cos w typie zywicy samoutwardzalnej.Bede musial `zglebic` temat, bo kupilem 70 BSA Thunderbolt z malym amerykanskim 2 galonowym bakiem, a chce zalozyc europejski 4 galonowy ( 16 l ).W zwiazku z tym ze stalowych kopii oryginalnych bakow nikt nie robi, plastikowej kopii ja z kolei nie chce, tak ze pewnie kupie jakiegos trupa z angielskiego Ebay`a i bede musial odbudowac.Wowczas pokryje go od razu od srodka jakims zabezpieczeniem, jako ze kanadyjskie paliwa maja dodatki `bio`. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 no dobra ale gdzie te 2 specyfiki mozna kupic? i po ile chodzą???? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Tak jak w temacie chce zdjac bak i porzadnie przeczyscic go ze syfu i nie wiem za bardzo czym czy macie jakies sparwdzone srodki(oczywiscie w przyzwoitych cenach) badz jakies domowe mikstury???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddog26 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 jak jest fest syf zatrawrdziały to ja uzywałem potłuczone szkło na drobne kawałeczki i wsypywałem do zbiornika - trzepałęm nim a potem czyszczenie rozpuszczalnikiem .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja czyściłem wsypując policzoną ilość drobnych śrubek + trochę benzyny. Nastepnie SHAKE SHAKE SHAKE :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ostry zwirek plus woda i machasz tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 plus wodaTo o doopę roztrzaść taką metodę. Chcemy się rdzy pozbyć czy nie? Ja, bym siknął wd 40, albo nafty jakiejs. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Chcemy się rdzy pozbyć czy nie? Ja, bym siknął wd 40, albo nafty jakiejs.no ja tez tak myslalem o czyms w tym stylu ale gdzie w ogole dostane nafte???moze cos co zre rdze jakis srodek?moze PEPSI :buttrock: :crossy: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Kubryn byl juz ten temat.Uzyj opcji ''szukaj'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi