EARL Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 czy w kasku enduro po 2-3h jazdy z prędkościami ok 100 i więcej nie odpadnie mi głowa ?? Nie odpadnie jeśli posiadasz resztki mięśni karku :icon_mrgreen: pozdrawiam,E' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbiterpl Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Gdyby do jazdy w terenie idealnie nadawały się integrale, to nikt by nie produkował kasków enduro :biggrin: Teraz jezdze w terenie w integralu. Fakt, ze jest gorąco w ciężkim terenie, ale otwarcie szybki na chwilę pomaga. Z kolei aby dojechac w teren muszę śmignąć asfaltem około 20km i jesienią przy niskiej temperaturze są zalety integrala. Więc na taką pogodę jak teraz, powiedziałbym ze integral jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 A powiedzcie mi jak sie nazywa taki kask co wyglada jak zwykły do enduro z daszkiem i wogole ale zamiast gogli jest zwykła szybka jak w integralu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Airoh Tyger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 MARUSHIN model enduro Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Jeszcze Grex robi takie kaski na bazie byłego modelu Nolana. NO i kiedyś wiadziałem jeszcze Cabrega. Ja sam zakupiłem model Airoha TYGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubey Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No i Arai TourX, ale to już dla ludzi z głębokimi kieszeniami - ok. 1700 zl...pozdro,dub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Mialem integrala i dziwnie sie jeździ po lesie:DJeździć w integralu w terenie to tak jak w bezszczękowym na ścigu:D Po prostu kask na enduro to na enduro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja kupilem starszy kask nolana na enduro i mial szybke ale ja zdemontowalem poniewaz wolalem jezdzic w goglach nie wiem panowie czy wiecie co to znaczy miec przewiany miesien z tylu glowy... kiedys katowalismy w deszczu z 3h no i sciagnalem na chwile kask a pizgalo masakrycznie, i po chwili jak ruszylem to na pierwszej dziurze poczulem jak mi prad przlecial od tylu glowy przez szyje az do kregoslupa... skonczylo sie na tym ze przez prawi 3 miechy bolala mnie czesto glowa,miewalem skurcze miesnia szyi z tylu glowy, tak ze jak stojac spogladalem na buty to nagle czulem okropny bol i glowa mi leciala samoistnie do tylu na prawo... ostatecznie trafilem do szpitala na oddzial neurologii i mialem szereg badac, stwierdzono u mnie nadpobudliwosc psycho-ruchowa, oraz to ze mam spuchniety miesien szyi (co sam im perswadowalem przez dobre 15minut) dali mi jakies krople ktore mialem przyjmowac kilka razy dzienni i po 1-2 tygodniach mi przeszlo...pomijam fakt ze moje wyniki w szkole sie diametralnie pogorszyly poniewaz mialem spory nieogar oraz bylem wiecznie zmeczony/znudzony. spalem tez czesto w ciagu dnia wiec radze panom w integralach nie otwierac szybki gdy sie zgrzeja a jest zimno poniewaz to co mnie spotkalo nie nalezalo do dzialu "rzeczy przyjemne" pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 nikt nie wspomnial o goglach:) albo nie doczytalem... w kazdym razie szosowy inegral nie chroni oczu od pylu, gogle sa wmaire szczelne i nie leci do oczu natomaist w integralu zawiewa od spodu, co do parowania szybki to kwestia kasku a i gogle paruja... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Odświeżę temat: Czy ma ktoś jakiś patent na owady wpadające do środka kasku?Wiem, że można umyć zęby po jeździe ale co zrobić jak się trafi np osa lub pszczoła? Znacie jakieś metody ochrony przed tym zjawiskiem? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ittmk Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 A ja se używam Airoha S4 - enduro z szybką..Można zdjąć szybkę i założyć okulary.....Polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Odświeżę temat:Czy ma ktoś jakiś patent na owady wpadające do środka kasku?Wiem, że można umyć zęby po jeździe ale co zrobić jak się trafi np osa lub pszczoła? Znacie jakieś metody ochrony przed tym zjawiskiem? Ja zakladam chustle pod kask. Jest wtedy w miare szczelnie i owady nie pchaja sie do kasku. Jak jade bez chustki to wiadomo regularnie jakis wpada i na googlach go widzexDAle chustka ma wade: Cięzko sie oddycha bo ja, ją jeszcze zapieciem kasku przygniatam i wtedy jest super szczelnie ale super duszaco. A najlepiej to sie offem popryskaj :biggrin: SOry za pisownie ale zamulony dzis jestem ehhh to Słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 No to pomyślcie teraz że np jedziecie sobie przez las w szosowym kasku i walicie głową o jakąś gruba gałaź ;p - pierwsze co sie stanie to szybka pęknie a jej kawałki polecą ci w twarz a jak macie crossowy kask to chroni cię dawszek i wysunieta szczeka kasku ;p I podobnie by było z glebą na jakieś ostre kamienie ;p Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 kasku i walicie głową o jakąś gruba gałaź ;p - pierwsze co sie stanie to szybka pęknie a jej kawałki polecą ci w twarz a jak macie crossowy kask to chroni cię dawszek i wysunieta szczeka kasku ;p I podobnie by było z glebą na jakieś ostre kamienie ;p sory ale nie kapuje (jak zawsze zresztą) znaczy jak walne w grubą gałaź w goglach to one wbiją mi sie w łeb ale szybki nie pękną i uratuje oczy tylko czaszke przesune ?? żaden argument.......przy walnięciu w gałaż na wysokości oczu zakładając tą samą wytrzymałośc szybki co gogli to szybka cie prędzej uratuje....bo gogle nawet jak nie pękną to najdelikatniej mówiąc ,,nacisną'' na częsć twarzy... szybka ani wysunięta szczęka cie przed gałezią nie uchroni natomiast z resztą argumentów sie zgadzam Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi