zajc Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 No a później raz w tygodniu Smile A w Kawasaki co drugi dzien :lol: :) Przed zimowaniem i po zimowaniu ??? Bez przesadzy. Przed wystarczy w zupełności. Pawel, ja nie pisze jak to wyglada w rzeczywistosci, bo tez tak robie. Ja tylko zacytowalem co jest napisane w ksiazce obslugi motocykla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 januszm: napisał :No a później raz w tygodniu ale zapomniał dodać że w ZX10R co wiosnę trzeba wymienić przednią felgę :lol: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 ale zapomniał dodać że w ZX10R co wiosnę trzeba wymienić przednią felgę Ja tam nie wiem jak jest w ZX 10R ponieważ mam ZX 10 Tomcat :) [ Dopisane: 13-03-2006, 13:59 ]Pawel, ja nie pisze jak to wyglada w rzeczywistosci, bo tez tak robie. Ja tylko zacytowalem co jest napisane w ksiazce obslugi motocykla!To Honda zaleca częstszą wymianę oleju niż Kawasaki. Ja w instrukcji KZ 1100 nie miałem informacji o wymianie po sezonie i przed sezonem. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Teraz w oczku nie widać oleju' date=' pokazuje się dopiero po przechyleniu motocykla. [/quote'] Widze, ze dbanie o pozim oleju to u Ciebie podostawa :) Olej poiwnno sie zawsze wymieniac po sezonie - zawarte w nim substancje toksyczne powodują mikrowżery. Większość toksycznych substancji usuniemy spuszcajac stary olej, a w swiezo zalanym oleju zostanie po nich zaledwie mały slad... Przez zime zalany swieży olej nie traci rzadnych właściwowści...Myślicie, że w sklepach czy większych hurtowniach zapasy oleju są przechowywane w cipeplutkich pomieszczeniach o temp. +20 stopni ;) :?: Wiekszość z nich stoi w nieogrzewanych garazach i tam sobie zimuje w minusowej temperaturze....Dzisiejsze oleje są tak dobrej klasy, ze nie boja się mrozów i przez dłuuuuugi, dłuuuuugi czas nie traca swoich właściwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Mam podobny dylemat: do przeglądu zostało mi jeszcze jakieś 1,5 tys. kilometrów i, szczerze powiedziawszy, nie chce mi się teraz wymieniać oleju, tak więc chyba owe 1,5 tys. kaemów nawinę na starym oleju (wymienianym w lecie ub. r.). No i okazało się, że do przeglądu pozostało mi nie 1,5 tys. km, jak myślałem, tylko prawie 2,5 tys. - mój dylemat jest tym większy. Ostatni przegląd, podczas którego wymieniony został olej, miał miejsce w sierpniu. Ciekawym, co radzą forumowi spece od mechaniki. Motocykl to Suzuki Bandit 600 drugiej generacji. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tot79 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 A ja mam pytanie!Jak zrobiłem od remontu kapitalnego około 10 tys na oleju połsyntetyku 10w-40,to teraz moge przejsc na pełny syntetyk 10w-60?Silnik jest chłodzony olejem i powietrzem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Napewno mozesz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ja wymienialem olej na poczatku wrzesnia i w tym sezonie jeszcze troche na nim pojezdze.Dlaczego wymienilem przed zima a nie po ? Poniewaz bylo juz przekroczone 6 tys a jeszcze do listopada zdazylem troche nawinac. Zima na pewno niekorzystnie dziala na olej - chocby dlatego ze sie starzeje ale nie na tyle aby go wymieniac. Wszystko zalezy czy lubi sie dmuchac na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tot79 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Ok ,dzieki! Edytowane 28 Marca 2006 przez Tot79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Sewrisówka mówi po jakim przebiegu a nie po jakim czasie. Wymieniać co 6 tys lub co 6 miesięcy - w zależności co nastąpi wcześniej . Tako rzecze serwisówka oraz instrukcja obsługi GSXF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Czy na prawdę jest sens wymieniać olej, jeśli zrobiłem na nim tylko około 2 tysięcy? Przezimować, czy jednak wymienić na świeży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Chłopie masz fajną maszynę, trochę wartą, a wymiana oleju z filtrem to koszt do 150 zł. Na czym ty chcesz oszczędzać i co będziesz zimą robił w wolnym czasie jak nie pomajstrować, powymieniać w polerować elementy :biggrin: Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja bym zostawił. A jak się boisz że syf z oleju osiadnie na dnie czy jakiś kwasów to raz na 1,5 miesiąca się przejedz kilka kilometrów i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Do zimy jeszcze daleko, więc może będziesz miał więcej najechane :) Ja wymieniam olej po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Czy na prawdę jest sens wymieniać olej, jeśli zrobiłem na nim tylko około 2 tysięcy? Przezimować, czy jednak wymienić na świeży? kończysz już sezon? :icon_eek: ...czy nie dokręcisz do śniegów tych 4kkm? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi