S?AWO-CBR Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Czy są jakieś wkładki do kasku? Z góry dziekuje ;) Jeśli chodzi przynajmniej o Shoei'a to wkladki które mozna kupic bez problemu to róznia2595635109 tylko twardościa-rozmiarem już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 To fakt!Mianowicie kupiłem AGVa. Przed zakupem mierzyłem dwa rozmiary M i L. Mka była troche przyciasna - ... Z góry dziekuje ;) Andon nie wziąłeś pod uwage, że kask się układa po krótkim czasie używania - bywa. Do AGV nie ma z tego co wiem wymiennych wkładek ale zgłoś się do użytkownika Filu z forum, on ma asortyment AGV to jeśli są wkładki to będziesz mógł u niego kupić :D Ale jeśli okaże sie, że nie ma to nie ma co oszczędzać i musisz kask obhandlować - jeżdżenie w za dużym jest niebezpieczne, bo nie spełni swojej roli w czasie wypadku :icon_eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Rozmawiałem z Filu i wkładek takowych nie posiada. Bede coś kombinował. Ale mam jeszcze jedną prośbe - czy może mi ktoś wyjaśnić jak wyjąć środek do prania z AGV XQ-7??? Poza tym dobrze było by wiedzieć jeszcze jak z niego szybe wyciągnąć? Podobno to wszystko jest dziecinnie proste ;) A ja nie chciał bym czegoś popsuć. Moze ma ktoś te instrukcje i moze mi przeskanować? Bym był bardzo dżwięczny :icon_eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Do usuniecia.... Zamulił mi komp Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Andon13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matijass Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=99712449 co sądzicie o kaskach tej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Chwalę kask UVEX-a - boss 4000 :biggrin: Doskonale sprawdza sie anty-fog (druga szybka) montowana w tym modelu seryjnie. Jest stosunkowo cichy (chociaż na pewno mógłby byc cichszy :icon_mrgreen: ). Jak narazie nic mi się nie obluzowało, nie zepsuło, nie odpadło. Użytkuję go wprawdzie dopiero od 1,5 miesiąca i niecałych 2000km, na chwile obecna jednak jestem bardzo zadowolona z zakupu. A zapłaciłam za niego niecałe 600zł, bo rozmiar chyba mało chodliwy i ostatnia sztuka była. Katologowo kosztuje chyba ze 2 razy tyle. Ale i tak uważam, że to całkiem niezły stosunek ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Uvex Boss 4000 to bardzo dobry kask. Jedyny z prawdziwym antyfrogiem (podwójnaq szybka) i fantastyczne zapięcie, które nie uciska grdyki nikomu. Nie uzzywam go tylko dlaatego, że kocham opuszczane gogle przeeciwsłoneczne. Mam Schuberth Concept w związku z tym. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! Kupiłem sobie taki kask http://www.allegro.pl/item86766159_kask_enduro.html Kupiłem go w ciemno, bo ani go na oczy nie widzialem, ani firmy też nie znałem, bo "NEXO" nic mi nie mówi. Powiem tyle.... REWELACJA!!! Kask jest bardzo solidnie wykonany i jest przewiewny. Ma wypinany środek. Kupiłem go za 140zł, czyli cena tigera, a ciężko było się zorientować że jest używany. Jeszcze go podczas jakiegoś poważnego wypadku nie wypróbowałem i mam nadzieje, że nigdy tego nie będe musiał robić, ale nie wydaje mi się żeby moja czaszka była poważnie zagrożona z winy kasku. Bardzo mało stoi NEXO na allegro, a co dopiero do crossu i enduro, ale mój jest godny polecenia :D Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Benek14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Duży wybór NEXO jest w niemieckim POLO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 czy może mi ktoś wyjaśnić jak wyjąć środek do prania z AGV XQ-7??? Poza tym dobrze było by wiedzieć jeszcze jak z niego szybe wyciągnąć? Podobno to wszystko jest dziecinnie proste :D A ja nie chciał bym czegoś popsuć. Moze ma ktoś te instrukcje i moze mi przeskanować? Bym był bardzo dżwięczny :)Czyżby na tym forum NIKT nie miał AGVa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 nie, po prostu mało kto tu zagląda :D zasadniczo tylko Ci, co akurat szukają kasku...Ci co już kupili jakoś zapominają się podzielić oceną wybranego kasku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kochanski4 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A co sądzicie o AGV GP PRO? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym kaskiem? Jakie ma plusy i minusy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Uvex Boss 4000 to bardzo dobry kask. Jedyny z prawdziwym antyfrogiem (podwójnaq szybka) i fantastyczne zapięcie, które nie uciska grdyki nikomu. Nie uzzywam go tylko dlaatego, że kocham opuszczane gogle przeeciwsłoneczne. Mam Schuberth Concept w związku z tym. Pozdrówka A jeśli ktoś nosi okulary, to gogle przeciwsłoneczne będą się opuszczać? Nie będzie nic zaczepiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 A jeśli ktoś nosi okulary, to gogle przeciwsłoneczne będą się opuszczać? Nie będzie nic zaczepiać? O jakie gogle pytasz w temacie uvexa boss 4000?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 O jakie gogle pytasz w temacie uvexa boss 4000?? Przepraszam. Źle zrozumiałem post drogowca. ;) Nieważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi