michoa Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) kup km200 i przerób :Dhttps://www.olx.pl/oferta/przyczepka-przyczepa-fms-bialystok-blysk-km-200-zarejestrowana-CID5-IDgsOhF.html#08fb7c1fc4 tylko poszukaj tańszej ....... ona ma dmc 275kg albo 200 , maluch może to legalnie ciągnąć , minus że ma bardzo małą skrzynię ale z tym sobie poradzisz :D wstw stojak , legalnie crf250 przewieziesz , 2 crossy już będzie lekki overload ale bez szału ( nie wiem ile crf waży sucha ale od 250 kg ta przyczepka się nie zarwie a 120 kg waży xr ) bo cbr chyba w 200kg się nie mieście :D ? Edytowane 10 Lutego 2017 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Nie mogę, Micho. Pole O.2 w dowodzie mam puste więc nie mogę ciągnąć przyczepy bez hamulca. Jakiejkolwiek. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Wiadomo że najważniejsze to co w papierach ostatnio jadąc przyczepą na każdej bramce pytali o dowód przyczepy a na koniec kontroli policji :)Jak to na bramkach pytali o dowód przyczepy? W Polsce? To znaczy, że u nas są różne opłaty dla przyczep o różnych dmc? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Jak przekroczysz mase zestawu to tak Limo. za 3,5 koła to już kupisz sobie taką bajerancką, składaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 No wiem ale to są trzy tikacze w gazie :D Albo inaczej, wolałbym przeznaczyć połowę tej kasy na paliwko :). Sprawdzę jeszcze czy w karcie pojazdu mam te wartości. A jak nie to spróbuję wytargać jakiś papier na stacji diagnostycznej i może dostanę stosowną adnotację w dowodzie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Nie mogę, Micho. Pole O.2 w dowodzie mam puste więc nie mogę ciągnąć przyczepy bez hamulca. Jakiejkolwiek. Od kiedy to tak? Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 A sam już nie wiem. Zapytam na stacji diagnostycznej i dam znać. Może się da.A w razie czego mam taką opcję: https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-lekka-z-hamulcem-CID5-IDjBUY5.html DMC 500kg ale jak sobie pomyślę że mam się po nią tyle tłuc to aż mnie skręca. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Można zminienić DMC używanej przyczepki na mniejsze. Dotyczy to w miarę świeżych przyczep, trzeba uzyskać od producenta świadectwo homologacji na mniejsze dmc i zmienić dane w dowodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1qazse4 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Jak to na bramkach pytali o dowód przyczepy? W Polsce? To znaczy, że u nas są różne opłaty dla przyczep o różnych dmc? Pozdr.F. tak, bo ładunek był dość duży i `troszczyli` się czy nie przekroczyłam dmc 3,5 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 A sam już nie wiem. Zapytam na stacji diagnostycznej i dam znać. Może się da. A w razie czego mam taką opcję: https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-lekka-z-hamulcem-CID5-IDjBUY5.html DMC 500kg ale jak sobie pomyślę że mam się po nią tyle tłuc to aż mnie skręca.170cm? Jaki paździerz. Ja nie wiem w czym masz problem z tym DMC jeśli już rozmawiamy o przyczepach za 1400zł, rozmawiałem z jednym czy dwoma dealerami przyczep. Wbiją Ci takie DMC jakie sobie zażyczysz. A i z transportem nie ma problemu, kilku oferowało dowóz za 200zł po całej Polsce etc. Jak chcesz zabrać sam to też nie ma problemu raczej z tym - po zapłacie dokumenty wyślą pocztą, zarejestrujesz sobie i przyjedziesz już z rejestracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1qazse4 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Problem jest taki, ze jeśli w dowodzie nie ma wbitej pozycji na dmc bez hamulca, to może w ogolę takiej nie może ciągnąć, wiec te klasyczne przyczepy odpadają ile dmc by nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) nie ma takiej opcji że nie może ciągnąć żadnej przyczepy bez hamulca , maluch może 300kg a polo nie może wcale ? to jakiś błąd w papierch jest , przejedź się po diagnostach czy coś, albo kup i załóż inny hak znajdź na jakimś forum jakie są wartości tych mas dla twojej polówki , potem pomyślimy dalej Edytowane 10 Lutego 2017 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Nom, idę jutro na stację diagostyczą wyjaśniać. Możliwe że dane zostały przepisane z karty pojazdu bo tam jest tylko napisane "maksymalna waga przyczepki 700kg".Wychodzi na to że mam niepełne dane w dowodzię. Mogę ciągnąć przyczepę bez hamulca do 490kg. Musiałem zrobić dodatkowe badanie techniczne i z tym mogę iść się wykłucać do starostwa żeby mi wbili w dowód. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 nie ma takiej opcji że nie może ciągnąć żadnej przyczepy bez hamulca... Tico, Matiz, VW Fox, Mini Cooper itd. nie mają homologacji do ciągnięcia jakiejkolwiek przyczepy. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Limo a jaki masz silnik w tym aucie? Raz z kumplem pojechaliśmy z Wrocławia do Szczecina, renalut clio z silnikiem 1.2 i dwa motocykle na przyczepce. Nie chciał bym tego powtarzać, było dramatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi