tomhagen Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 witam, mam taki oto problem: dzisiaj zrobiłem sobie krótką przejażdżkę i zauważyłem że przy wolnej jeździe przy gwałtownym dodaniu gazu słychać puknięcie chyba w skrzyni biegów. wstawiłem moto na stojak , 1 bieg i faktycznie słychać taki pojedyńczy metaliczny stuk jak przy wrzucaniu jedynki z luzu. dzieje sie tak tylko przy gwałtownym dodaniu gazu, jak wolniutko dodaję gazu to jest ok. stuk dobiega tak mniej więcej z okolic zębatki w silniku. co to może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Marka motocykla? Model? Pojemność? Rocznik? Mi samo "sc33" w info użytkownika nic nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Honda CBR900RR/98-99 Sprawdź gumowy zabierak pod zębatką łańcuchową przy tylnym kole. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 raczej mówi i to całkiem sporo bo to oznaczenie modelowa: Honda CBR 900RR roczniki od 96 do 99 (o ile dobrze pamiętam po lifcie w 98r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhagen Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Piotr, sprawdzę to co mówisz bo faktycznie na początku podczas jazdy coś stukało w tylnym kole, natomiast na stojaku ten stuk przeniósł się na silnik. Edytowane 27 Marca 2010 przez tomhagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz72 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Jeśli jest takie stuknięcie po dodaniu gazu i po odeciu tak samo , to można by powiedzieć że one tak mają, moja sc33 ma taki odglos i kolegi tak samo. Myślalem że u kolegi się to zmieni, ale po wymianie skrzyni biegów jest tak samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Bo to nie jest stukniecie ze skrzyni, ale o czym Piotrek wspomnial z amora przeniesienia napedu w tylnym kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhagen Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Piotr, a czy powinien byc jakis luz na zabieraku koła ? bo zauważyłem że u mnie koło ma lekki luz, poruszając nim w przód-tył zebatka stoi w miejscu, jakieś 2mm na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Piotr, a czy powinien byc jakis luz na zabieraku koła ? bo zauważyłem że u mnie koło ma lekki luz, poruszając nim w przód-tył zebatka stoi w miejscu, jakieś 2mm na oko. Najprawdopodobniej luzu ma nie być, kolega ma Tenere i tam nie ma luzu, a drugi kumpel ma właśnie SC33 po wymianie tego elementu i też luzu nie ma.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Nie powinno być tam luzu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhagen Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 jeszcze jedno pytanie przed zakupem gum zabieraka: czy jest możliwe że luz powstał ponieważ zostały włożone odwrotnie w sensie te mniejsze w kierunku jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Musza byc wlozone wlasciwie - przeloz i sprawdz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 jeszcze jedno pytanie przed zakupem gum zabieraka: czy jest możliwe że luz powstał ponieważ zostały włożone odwrotnie w sensie te mniejsze w kierunku jazdy? Przeca nie da się ich założyć odwrotnie, sam wczoraj wieczór próbowałem. Z powodu braku kasy, naprawiłem je u siebie doraźnie wciskając gdzie się da pociętą dętke. Musze przyznać, że jeździ się przyjemniej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Zapewnie sa wyrobione i czas na zakup nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Przeca nie da się ich założyć odwrotnie, sam wczoraj wieczór próbowałem. Z powodu braku kasy, naprawiłem je u siebie doraźnie wciskając gdzie się da pociętą dętke. Musze przyznać, że jeździ się przyjemniej :biggrin: Też tak naprawiłem to u siebie z xt i zdaje egzamin. Miało być tymczasowo, a wyszło tak, że sie o tym zapomina i juz tak zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi