J.Pastor Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 W Lousie są śruby spustowe do oleju z magnesem, cena 4,95E za szt. w komplecie z miedzianą podkładką: M12X1,5M14X1,5M14X1,25M16X1,5M18X1,5 warto założyć! Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Czy warto dac 20PLN za śrubę magnetyczną = czy warto dać 2000PLN za remont silnika bez takiej śruby. :clap: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Czy warto dac 20PLN za śrubę magnetyczną = czy warto dać 2000PLN za remont silnika bez takiej śruby. :clap: Bez przesady. Różne opiłki i śmiecie ma łapać filtr oleju. Jak wiór będzie duży to i magnes nie pomoże. P.S. ja mam magnesy w korkach (z wyjatkiem motocykla co ma plastikowy korek :clap: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Dokładnie. taki magnes tylko z grubsza wyłapie opiłki. Filtr jest odpowiedzialny za dokładne oczyszczanie oleju z zanieczyszczeń stałych. Ale chyba nie masz plastikowego korka spustowego bo o spustowych mowa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ale chyba nie masz plastikowego korka spustowego bo o spustowych mowa:P Mimo wtórnego analfabetyzmu rozumiem jeszcze co nie co z czytanego tekstu. Pisałem o korku spustowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Bez przesady. Różne opiłki i śmiecie ma łapać filtr oleju. Jak wiór będzie duży to i magnes nie pomoże. Sprawa pierwsza to przejrzyj dokładnie układ smarowania w motocyklu i bardzo dokładnie drogę oleju od miski olejowej dalej w stronę wału.Jeżeli w/g Ciebie filtr oleju ma załatwić sprawę to co się dzieje z pompą oleju jak w misce są opiłki ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Gdyby takie śruby były konieczne to fabryka by je montowała fabrycznie, ot tyle moim zdaniem. Taka śruba z magnesem może i coś tam daje ale nie dajmy się zwariować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Tak, gdyby fabryka montowala wszystkie dostepne udoskonalenie do swoich maszyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Piotr Dudek-> mój post był odpowiedzią na post qurima który zasugerował że brak magnesu w korku = remont silnika. A to chyba nie jest do końca prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Moim zdaniem warto zainwestowac w taki korek magnetyczny w przypadku gdy olej silnikowy sluzy takze do smarowania skrzyni biegow. To glownie z tamtad jest najwiecej metalicznych zanieczyszczen. Nowoczesny, dotarty silnik to bardzo precyzyjne urzadzenie i nie generuje on strasznej ilosci opilkow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Moim zdaniem warto zainwestowac w taki korek magnetyczny w przypadku gdy olej silnikowy sluzy takze do smarowania skrzyni biegow. To glownie z tamtad jest najwiecej metalicznych zanieczyszczen. Nowoczesny, dotarty silnik to bardzo precyzyjne urzadzenie i nie generuje on strasznej ilosci opilkow itp.Dokładnie. U siebie mam 2 takie śruby, i mimo że każdą zawsze oczyszczę, to przy nastepnej wymianie oleju trochę tych wiórów magnesy poprzyciągają. Dziwię się, jak piszecie że w niektórych moto to nie jest seria, tak jak i stalowe oploty w sportach do niedawna.. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Jesli masz kolo magnesowe od alternatora w kapieli olejowej to taka sruba jest zbedna, caly szlam zbiera sie na wiekszym i silniejszym magnesie, czyli wnetrzu kola. Tak jest np w CBR-kach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz 6 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 No cóż 20 zł to nie majątek .Za maszynkę dałeś więcej Wyobraź sobie że małe zabezpieczenie fragment małej podkładki zrywa się i leci do pompy oleju i bęc jak myślisz co się stanie twój silnik co na to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 W Lousie są śruby spustowe do oleju z magnesem, cena 4,95E za szt. w komplecie z miedzianą podkładką: Skoro ceny śrub nie są wygórowane to chyba warto sobie kupić bez względu na to czy są opiłki czy nie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) No cóż 20 zł to nie majątek .Za maszynkę dałeś więcej Wyobraź sobie że małe zabezpieczenie fragment małej podkładki zrywa się i leci do pompy oleju i bęc jak myślisz co się stanie twój silnik co na to .No ja myślę, że skoro silniki wypuszczone z fabryki z wszystkimi oryginalnymi częściami mogą sie zepsuć, to juz chyba świat się kończy (wg. twojego rozumowania, że czego fabryka nie zrobiła, to jest do d....) Ludzie motocykle wymyslili i ludzie je produkują, więc i ludzie są w stanie je ulepszyć. A ile razy widziałeś fuszerkę wypuszczoną z fabryki? Ja tam wolę, co mogę, zrobić samemu. Wiem przynajmniej jak jest zrobione. No ale to może kwestia wiary w siebie.... Jakbym tak miał sobie wyobrażać różne rzeczy w silniku to bym nie spał.... Edytowane 26 Marca 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi