Skocz do zawartości

Czy warto wydać 20 zł na magnetyczną śrube od spustu oleju?????

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto dac 20PLN za śrubę magnetyczną = czy warto dać 2000PLN za remont silnika bez takiej śruby.

:clap:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Czy warto dac 20PLN za śrubę magnetyczną = czy warto dać 2000PLN za remont silnika bez takiej śruby.

:clap:

Bez przesady. Różne opiłki i śmiecie ma łapać filtr oleju. Jak wiór będzie duży to i magnes nie pomoże.

P.S. ja mam magnesy w korkach (z wyjatkiem motocykla co ma plastikowy korek :clap: ).

Dokładnie. taki magnes tylko z grubsza wyłapie opiłki. Filtr jest odpowiedzialny za dokładne oczyszczanie oleju z zanieczyszczeń stałych.

Ale chyba nie masz plastikowego korka spustowego bo o spustowych mowa:P

Bez przesady. Różne opiłki i śmiecie ma łapać filtr oleju. Jak wiór będzie duży to i magnes nie pomoże.

Sprawa pierwsza to przejrzyj dokładnie układ smarowania w motocyklu i bardzo dokładnie drogę oleju od miski olejowej dalej w stronę wału.

Jeżeli w/g Ciebie filtr oleju ma załatwić sprawę to co się dzieje z pompą oleju jak w misce są opiłki ?

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Moim zdaniem warto zainwestowac w taki korek magnetyczny w przypadku gdy olej silnikowy sluzy takze do smarowania skrzyni biegow. To glownie z tamtad jest najwiecej metalicznych zanieczyszczen. Nowoczesny, dotarty silnik to bardzo precyzyjne urzadzenie i nie generuje on strasznej ilosci opilkow itp.

Moim zdaniem warto zainwestowac w taki korek magnetyczny w przypadku gdy olej silnikowy sluzy takze do smarowania skrzyni biegow. To glownie z tamtad jest najwiecej metalicznych zanieczyszczen. Nowoczesny, dotarty silnik to bardzo precyzyjne urzadzenie i nie generuje on strasznej ilosci opilkow itp.

Dokładnie. U siebie mam 2 takie śruby, i mimo że każdą zawsze oczyszczę, to przy nastepnej wymianie oleju trochę tych wiórów magnesy poprzyciągają. Dziwię się, jak piszecie że w niektórych moto to nie jest seria, tak jak i stalowe oploty w sportach do niedawna.. Pzdr

W Lousie są śruby spustowe do oleju z magnesem, cena 4,95E za szt. w komplecie z miedzianą podkładką:

Skoro ceny śrub nie są wygórowane to chyba warto sobie kupić bez względu na to czy są opiłki czy nie :-)

No cóż 20 zł to nie majątek .

Za maszynkę dałeś więcej

Wyobraź sobie że małe zabezpieczenie fragment małej podkładki zrywa się i leci do pompy oleju i bęc

jak myślisz co się stanie twój silnik co na to .

No ja myślę, że skoro silniki wypuszczone z fabryki z wszystkimi oryginalnymi częściami mogą sie zepsuć, to juz chyba świat się kończy (wg. twojego rozumowania, że czego fabryka nie zrobiła, to jest do d....)

Ludzie motocykle wymyslili i ludzie je produkują, więc i ludzie są w stanie je ulepszyć. A ile razy widziałeś fuszerkę wypuszczoną z fabryki?

Ja tam wolę, co mogę, zrobić samemu. Wiem przynajmniej jak jest zrobione. No ale to może kwestia wiary w siebie....

Jakbym tak miał sobie wyobrażać różne rzeczy w silniku to bym nie spał....

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals