Skocz do zawartości

Spotkanie starej Japonii.

Buber
 Udostępnij

Spotkanie Starej Japonii '08  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie ma być?

• Karkonosze (u Bubera)
      33
    • Borki
      12
    • Gdzie indziej
      13
  2. 2. W jaki weekend powinno się odbyć?

• 26-27.04
      7
    • 17-18.05
      12
    • 14-15.06
      32
    • Inny termin
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Buber, to mnie tak na 99% wpisz na tą listę. 1% to tak na wypadek wojny, trzęsienia ziemi, czy powrotu PiS-u .....

z noclegiem to raczej ten hotel, chyba że nie będzie miejsc, ale to później ustalimy. :cool: albo sytuacja się wyklaruje na miejscu....

Nie znalazłem tej miejscowości ;) Może jakąś większą w pobliżu leżącą podasz?

pozdro

Kurde, no teraz nie wiem jak to odebrać... jaja sobie robisz? No dobra, możesz nie wiedzieć... Oficjalnie to Jagniątków jest dzielnicą Jeleniej Góry. W praktyce to wioska w górach, ale dla Niemców bardzo ważna - jest tutaj dom Gerharda Hauptmanna, niemieckiego pisarza co dostał Nobla przed wojną. Jak Buzek był premierem to u nas graby sobie ze Schreoderem ściskał. Godzinę drogi na piechotę ode mnie jest Zamek Chojnik z XIV wieku, bardzo ładnie zachowany. A 2 godziny do góry są śnieżne Kotły.

A znaleźć? Najprościej w mapie googli wpisać Jagniątków. Jak nie, to na południe od Jeleniej, w kierunku gór pomiędzy Podgórzynem a Piechowicami.

Barnaby - spoko. Mam pewien chytry plan jeżeli chodzi o zakwaterowanie, ale jeszcze muszę parę rzeczy dograć. W każdym wypadku damy radę.

A do wszystkich pytanie - co myślicie o założeniu polskiej wersji VJMC (Vintage Japanese Motorcycle Club)?

Tak mi po głowie chodzi......

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

A do wszystkich pytanie - co myślicie o założeniu polskiej wersji VJMC (Vintage Japanese Motorcycle Club)?

Tak mi po głowie chodzi......

"... a jedno ziarno padło na żyzną ziemię i wydało plon stukrotny".

temat do przemyślenia :buttrock: .I to poważnego. Byle nie było wypalania znamion i przysięgania na krew braterską :buttrock:

Well, no co tu dużo pisać. Prenumeruję "Classic Motorcycle Mechanics" i tam (znaczy w UK) jest bardzo dużo klubów zrzeszających fanów starej japonii. I nie są to typowe MC - znaczy nie ma jakichś tam barw i innych taki - po prostu ludzie zainteresowani tematem się spotykają, rozmawiają, lulki palą.... no tak jak ja widzę to nasze spotkanie :biggrin:

Jak się kontakt nawiąże między ludźmi, to i łatwiej części znaleźć, pogadać w temacie, no w ogóle. Po co jest np. EKG?

A gdyby to miało mieć ręce i nogi, to fajnie by się było pokazać szerszemu światu tj. europie, niech chamstwo wie że Polak potrafi ;) :flesje:

Ale tu już się rozpędzam - z tego co widzę to może być nawet i 20 motorków, więc będzie z kim i o czym gadać :smile:

Już niedługo więcej wieści dot. programu, a troszkę później dot. noclegów.

Trzymajta się kierownicy bo wieje fest (przynajmniej dziś jak siedziałem w szopie to nieźle dawało....)!

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

No to przyszła pora, żebym się wypowiedziała w temacie, bo to przecież również na terenia mojego ogrodu będziemy grillować, gadać, lulki palić..... Zapraszam równie gorąco jak moja gorsza połowa. Tą lepszą część świata gatunku ludzkiego zwłaszcza:)) Tak sobie myślę, że ten mój mąż miewa jednak czasami fajne pomysły:)) chociaz nie pamięta, że jego osobiste dzieci nie lubią żółtego sera na kanapkach)) Powiedzcie jakie ciacho powinnam upiec:)) I do zobaczenia w czerwcu!!!!

Well, no co tu dużo pisać. Prenumeruję "Classic Motorcycle Mechanics" i tam (znaczy w UK) jest bardzo dużo klubów zrzeszających fanów starej japonii. I nie są to typowe MC - znaczy nie ma jakichś tam barw i innych taki - po prostu ludzie zainteresowani tematem się spotykają, rozmawiają, lulki palą.... no tak jak ja widzę to nasze spotkanie :icon_mrgreen:

Jak się kontakt nawiąże między ludźmi, to i łatwiej części znaleźć, pogadać w temacie, no w ogóle. Po co jest np. EKG?

A gdyby to miało mieć ręce i nogi, to fajnie by się było pokazać szerszemu światu tj. europie, niech chamstwo wie że Polak potrafi :icon_mrgreen: :)

ciepło,ciepło coraz cieplej...

Ale tu już się rozpędzam - z tego co widzę to może być nawet i 20 motorków, więc będzie z kim i o czym gadać :)

a jak będzie więcej? przyjmiesz czy rozgonisz?

Trzymajta się kierownicy bo wieje fest (przynajmniej dziś jak siedziałem w szopie to nieźle dawało....)!

szykuj ponton czytałem że w Jeleniej Gorze stan rzeki się podnosi

no jak tak, to kul :P w takim razie zacznę już trenować jazdę w zakrętach, bo jak się będę przetaczać tak jak teraz, to mnie szybko zgubicie na trasie ;)

A opony zmieniłaś? Bo na tych skamielinach może być ciężko trenować zakręty, chyba że będziesz schodzić na manetki :cool:

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

No to witam koleżeństwo i mam wieści - propozycje. Jak widać demokratycznie, moje podwórko zostało desygnowane by was gościć w weekend 13-14-15 czerwca łońskiego roku. I w związku z tym chciałem przedstawić troszkę więcej konkretów.

Plan imprezy:

W piątek dojazd i ognisko testowo/nieoficjalne dla tych którzy dojadą w piątek.

W sobotę o 9.00 NAJPÓŹNIEJ wyjazd w traskę krajoznawczo-wycieczkową o takim przebiegu - jak powpisujecie te miejscowości w jakieś tam planery podróżne to powinno pokazać. A jak nie, to google maps w dłoń i sledzic po mapie :biggrin:

Wyjazd z Jagniątkowa pod Jelenią Górą, przez Michałowice - Piechowice - Szklarską Porębę - Jakuszyce do Harrachova. Dalej w dół, skręcamy w lewo na Rokytnice. W Rokytnicy, skręcamy w lewo na Horni Rokytnice, i "krętą ścieżką poprzez las" Vitkovice - Rychlov dojeżdżamy do Hrabacov. Dalej przez Vrchlabi do Spindlerovego Mlyna, stamtąd PŁATNĄ drogą (100kc za motor) na Przełęcz Karkonoską, do schroniska Spindlerova Bouda. Z powrotem na dół, do Vrchlabi - Cerny Dul - Horni Marsov - Horni Mala Upa i na dół do Kowar. Dalej do Karpacza przez Ścięgny, przez Karpacz Górny - Borowice - Przesiekę - Zachełmie do Sobieszowa i na górę do domciu.

Trasa ma ok 200 km, ale z uwagi na pejzaże, ilość zakrętów, itp, itd, to trzeba liczyć średnią 50km/h. Do tego dochodzą atrakcje turystyczne po drodze - od razu mówię że jest ich za dużo żeby wszystkie obskoczyć :icon_razz: więc albo zrobimy powtórkę, albo trzeba coś wybrać.

W harrachovie jest Mamucia skocznia, na której Małysz et consortes latają ponad 200metrów. Jest Muzeum Kryształów w hucie oraz nowość - kąpiele w piwie (!), W Spidlerovym Mlynie, albo na górze w Spindlerovej Boudzie są dobre miejsca na obiadek, w Kowarach mamy jedne z 5 na świecie inhalatorium radonowe - Kopalnia uranu do zwiedzania - super, ale dużo czasu trzeba. W Ścięgnach Western City z kombojami i rodeo! HOG Poland robił tam spotkania. W Karpaczu jedyny poza skandynawią autentyczny kościółek norweski z XIV wieku - Wang, dalej w Przesiece śliczny wodospad Podgórnej, a na koniec w Sobieszowie piękny średniowieczny zamek Chojnik. Nie licząc domu noblisty Gerharda Hauptmanna w mojej wsi :wink:

Jak siądziemy wieczorem to powiecie co i gdzie chcecie. I jeszcze jedno - za harrachovem tankujemy, bo w czesji wacha tańsza (koło 4zeta za litr).

Sobota po południu grill z ogniskiem i pogaduchy ogólne. W niedzielę, z bólem serc, nastąpi pożegnanie i rozjazd.

Zakwaterowanie - na chwilę obecną do mnie do chaty zmieszczą się 2 pary (takie wyrka) i 2-3 osoby pojedyńcze. Jest miejsce na ładnych kilka namiotów na trawie. Moto staną pod wiatą (jest na 2 samochody, to ładnych parę sztuk wejdzie) a okolica jest spokojna. Po drugiej stronie płota (30 metrów) mam pensjonat http://www.borowik.com.pl/ i bedę gadał z właśicielem nt jakiejś wieloosobowej sali - jak chcecie taniej. Poza tym na wsi jest parę miejsc z pokojami na wynajem, ale troszke porozrzucane. Jest nikła szansa, że bedę miał klucze od sąsiadującej chałupy, ale jest tam teraz remont i nie mam zielonego pojęcia do jakiego stanu ta chałupa będzie doprowadzona. Jakby co to może po prostu być miejsce pod dachem i z łazienką, ale trzeba będzie na materacach na podłodze spać. Musze jeszcze w jednym miejscu pogadać i zobaczyć czy sie da materace skołować.

Żarcie i picie - jest grill i kuchnia na miejscu, ale ingrediencje musicie sobie przywieźć (moja lepsza połowa obiecała innym lepszym połówkom ciacho. Ciekawe czy się załapiemy.... :icon_eek: ). Zwłaszcza jakieś zupki chmielowe, bo my jesteśmy antysocjalne ufoludki co nie piją... Najbliższy supermarket (Biedronka, Lidl) jest 5-6 km niżej, najbliższy sklep jest 6 minut piechtą.

Partycypacja - żadnych wpisowych i innych nie ma - oprócz ew. koszów noclegów i żarcia. Proszę o zgłaszanie się, ALE TYLKO 100%. żeby uniknąć niepewności. Znaczy - nie jesteś pewny, poczekaj zgłoś się później. Oczywiście nikogo pobić się nie da jak nie przyjedzie, ale byłoby miło wiedzieć co i jak.

No i to chyba tyle...

Jakby jakieś pytania to proszę, jak chcecie wielosobową salę w Borowiku, to dajcie znać, pójdę pogadać.

No to siemka!!!!!