thefex Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 odpalanie LC4 400 na pych z przestawionym rozrzadem o 1 zabek to masakra..po skorygowaniu ustawien rozrzadu nie testowalem, bo z kopa pali slicznie :icon_exclaim: ale przelamac kompresje w tym silniku to nie lada wyczyn. dawalismy z 3-biegu z kumplem, z gorki i obaj dyszelismy lepiej niz nie jeden parowóz Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ja odpalałem FZR1000 niejednokrontie na dwójce na pych i starsznie wcale nie było :icon_eek: Ale z jednocylindrowcem to wierze ze jest kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 BMW F650GS Dakar - na dwojce w trzy osoby. Masakra ale sie dalo. Raz w DR650 zabraklo mi paliwa (nie zdazylem przelaczyc na rezerwe) i zablokowalo mi tylne kolo na asfalcie!!! Bardzo to dziwne ale moze to byla wina terenowych przelozen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefajstoslt35 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 MAM BIGA 800 I ROBIŁEM TO TAK NA WYSOKIM BIEGU COFAM DO TYŁU ARZ DO SPRĘŻENIA POTEM DRUGI BIEG NA SPRZĘGLE ROZPĘD OCZYWIŚCIE DWIE OSOBY JA STOJĄC NA MOTOCYKLU JEDNOCZEŚNIE PUSZCZAM SPRZĘGŁO I IŚAD Z IMPETEM NA SIODEŁKO ŻEBY LEPIEJ DOCOĄŻYĆ SPRZĘT I PALI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 MAM BIGA 800 I ROBIŁEM TO TAK NA WYSOKIM BIEGU COFAM DO TYŁU ARZ DO SPRĘŻENIA POTEM DRUGI BIEG NA SPRZĘGLE ROZPĘD OCZYWIŚCIE DWIE OSOBY JA STOJĄC NA MOTOCYKLU JEDNOCZEŚNIE PUSZCZAM SPRZĘGŁO I IŚAD Z IMPETEM NA SIODEŁKO ŻEBY LEPIEJ DOCOĄŻYĆ SPRZĘT I PALINo to brawo :icon_razz: . Ja się niedawno męczyłem z xt 350, próbowałem bezskutecznie z 2go biegu - zawsze poślizg koła. Może mój skok na siedzenie nie ma wystarczającego pędu, bo ważę 70kg. Z wyższego biegu się boję, że mi motocykl odjedzie i już go nie dogonię :icon_eek:.A co do tej Tenerki z początku tematu - one nie mają kopki? Co do za enduraki bez kopki? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 A kto sie spotkał z takim problemem? Po rozpędzeniu i włączeniu sprzęgła otrzymujemy efekt jak z wolnego koła w syrence (koło się kręci z pewnym oporem ale nie obraca silnika)bez względu na wrzucony bieg. Odpalenie było możliwe tylko z zatrzymania od razu z właczonym sprzęgłem, czyli nie wykonalne w jedną osobę.Moto zaskoczyło od razu. Zdarzyło mi się tak w GS 850 i zaskoczyło mnie totalnie bo poprzednie doświadczenia Gs 750 wskazywały że odpał na pych to tylko pięć kroków. I kto mi powie gdzie jest pies pogrzebany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Sprzęgło nie wysprzęgla właściwie może za dużo oleju za gęsty zła regulacja itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Sprzęgło nie wysprzęgla właściwie może za dużo oleju za gęsty zła regulacja itpraczej nic z tych rzeczy, to było by zbyt oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Może motocykielek ma sprzęgło antyhoppingowe, i ono właśnie zadziałało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) W tym sprzecie nie ma takich wynalazków. Edytowane 1 Marca 2008 przez Arni GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ...Sprzęgło nie wysprzęgla... Witam jest odwrotnie, stare sprzeglo - slabe sprezyny pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 to jest jakiś ślad. Aczkolwiek poza problemem z odpałem na pych żadnych innych dolegliwości z przeniesieniem mocy nie ma , żadnych poślizgów na sprzęgle ani sklejania. Możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 to jest jakiś ślad. Aczkolwiek poza problemem z odpałem na pych żadnych innych dolegliwości z przeniesieniem mocy nie ma , żadnych poślizgów na sprzęgle ani sklejania. Możliwe? jak sam widzisz mozliwe :P pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ja tam jak narazie nie opanowalem jeszcze odpalania z kopniaka 600 singla, co dopiero mowic o odpalaniu na pych tej krowy :P Ale niebawem (mam nadzieje) sprobuje i tego :P) Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 jak sam widzisz mozliwe :P pozdrawiam na razie przyjmuję tę hipotezę. Obalę ją (lub potwierdzę) po wymianie sprężyn i okładzin.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi