cyborg78 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 HD1940, wszystko co napisales to prawda z jednym szczegolem, wlasnie dlatego ze pradnice tego typu wzbudzaja sie dzieki zachowanemu magnetyzmowi szczatkowemu czyli potrafia niejako same produkowac prad nawet bez akumulatora, z tej przyczyny nazywane sa pradnicami samowzbudnymi. Ale to tylko szczegol, sory ale lubie sie czasem czepiac:)Pozdrawiam!P.S. Pradnica obcowzbudna zeby zaczac ladowac MUSI byc podlaczona do zrodla pradu, przykladem pradnicy obcowzbudnej jest typowy alternator samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 HD1940, wszystko co napisales to prawda z jednym szczegolem, wlasnie dlatego ze pradnice tego typu wzbudzaja sie dzieki zachowanemu magnetyzmowi szczatkowemu czyli potrafia niejako same produkowac prad nawet bez akumulatora, z tej przyczyny nazywane sa pradnicami samowzbudnymi. Ale to tylko szczegol, sory ale lubie sie czasem czepiac:)Pozdrawiam!P.S. Pradnica obcowzbudna zeby zaczac ladowac MUSI byc podlaczona do zrodla pradu, przykladem pradnicy obcowzbudnej jest typowy alternator samochodowy.Faktycznie pomyliłem się. Masz rację, prądnica K750 itp jest prądnicą samowzbudną. :) :) :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Okej HD sprawdze to jeszcze raz:) dzieki za wyjasnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leber Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sprecyzuj jaki problem i jaka skrzynia biegow. Czy oryginalna uralowska czy moze dnieprowska. Witaj .skrzynia oryginał Ural .Problem w tym że nie mogę dostać takiego uszczelniacza z kołnierzem,więc myślałem że jest na to jakiś patent .pozdroffki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witaj .skrzynia oryginał Ural .Problem w tym że nie mogę dostać takiego uszczelniacza z kołnierzem,więc myślałem że jest na to jakiś patent .pozdroffki Tak myślę że chyba niedostaniesz takiego simeringa nigdzie, o ile się niemylę to trzeba roztoczyć obudowę pod polski simering.ALE MOŻE SIĘ MYLĘ MOZE KTOŚ CI PODPOWIE CO INNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamtek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam towarzystwo miłośników dobrych motocykli ;] Piszę bardziej w imieniu ojca niż swoim własnym (choć też nieco połknąłem bakcyla), bo jemu (po dwudziestu kilku latach) wróciła chęć na podjęcie się renowacji starego sowieckiego boksera. Pytanie na początek jest jedno - jaka literatura poświęcona tematowi jest najlepsza i przy tym do zdobycia dla przeciętnego człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam towarzystwo miłośników dobrych motocykli ;] Piszę bardziej w imieniu ojca niż swoim własnym (choć też nieco połknąłem bakcyla), bo jemu (po dwudziestu kilku latach) wróciła chęć na podjęcie się renowacji starego sowieckiego boksera. Pytanie na początek jest jedno - jaka literatura poświęcona tematowi jest najlepsza i przy tym do zdobycia dla przeciętnego człowieka?http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.htmlNa początek wystarczy :) leber- symery skrzyni są takie jakich szukasz co nie zmienia faktu ze lepiej roztocz na markowy dwu wargowy 20x35x7.Na koniec utwór :http://pl.youtube.com/watch?v=Y-l6cF8IHfk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamtek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.htmlNa początek wystarczy ;)Ten tytuł jest mi znany i nawet został zamówiony 2 dni temu. Inne tytuły? Coś z zakresu układu elektrycznego, bo wszystko wskazuje na to, że elektryka (począwszy od powyrywanych przewodów) jest tak skopana, że głowa mała...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ten tytuł jest mi znany i nawet został zamówiony 2 dni temu. Inne tytuły? Coś z zakresu układu elektrycznego, bo wszystko wskazuje na to, że elektryka (począwszy od powyrywanych przewodów) jest tak skopana, że głowa mała...?Po kolei. Spokojnie. Bez szaleństw. Elektrykę i tak zrobicie po swojemu( bo tak trzeba). Rozumiem że przebierasz nogami. Też tak miałem. Lepiej się wyluzować nie kupować tego co jest tylko to co potrzebne ( dużo tego będzie ) tak żeby para w gwizdek cała nie poszła. Przeczytaj to co przyślą i jak nie będziesz czegoś wiedział to pytaj chłopaków i dziewczęta z forum. Spokojnie i powodzenia :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamtek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzięki za radę. Cóż, cierpliwość nie jest najłatwiejszą cechą charakteru ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leber Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Tak myślę że chyba niedostaniesz takiego simeringa nigdzie, o ile się niemylę to trzeba roztoczyć obudowę pod polski simering.ALE MOŻE SIĘ MYLĘ MOZE KTOŚ CI PODPOWIE CO INNEGO Serdeczne dzięki .Proste i logiczne rozwiązanie .Pozdrofffffki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Inne tytuły? :icon_mrgreen: historia radzieckich motocykli (tu boxerow) jest tak poplatana, ze malo kto naprawde daleko siega po ta wiedze, dlatego tez nie ma ksiazek na ich temat (przynajmniej w polskim przekladzie). wbrew pozorom forum jest bardzo dobra literatura. a co do instalacji.. na poczatek pytanie: co macie? Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 I co??? nikt nie pisze czyli wszystkie ruski wszystkim chodzą tak ?????? I co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 No dobra. Dlaczego zebry mają paski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Bo maja jedna noge bardziej???Mój ruski stoi, zeby była jasnosc w temacie, a ksiazki to jeszcze zachwalane prze zemnie"motocykle ural dniepr naprawa i eksploatacja" wydawca Oteczestwiennaja mototjechnika, tytuł w cyrylicy jak i reszta, ale to przeciez zaaden problem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi