HD1940 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Co moze być ? Po zapaleniu z lewego cylindra dymi przez 2 min potem przestaje. Tylko z lewego . Kompresja dobra pali normalnie bez problemu.Ewidentnie gdzieś idzie olej Pierścienie czy zawór ssący Proszę o opinie przed zdjąciem głowicy O ile pamiętam, lewy cylinder ma dodatkowy natrysk oleju na gładź. Do puki tłok nie rozgrzeje się, pierścienie nie nadążą zbierać nadmiaru oleju i będzie występowało dymienie. Ponadto, szczególnie teraz, przy zimnej pogodzie, to co bierze się za dymienie, może być po prostu intensywnym skraplaniem się pary w zimnych tłumikach. Być może takie zjawiska jak też wycieki oleju z okolic ataku w dyfrze denerwują, ale w tym sprzęcie są nieusuwalne i lepiej się z nimi pogodzić. To też specyfika marki, a przede wszystkim jakości wykonania i użytych materiałów. :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 O ile pamiętam, lewy cylinder ma dodatkowy natrysk oleju na gładź. Do puki tłok nie rozgrzeje się, pierścienie nie nadążą zbierać nadmiaru oleju i będzie występowało dymienie. Ponadto, szczególnie teraz, przy zimnej pogodzie, to co bierze się za dymienie, może być po prostu intensywnym skraplaniem się pary w zimnych tłumikach. Być może takie zjawiska jak też wycieki oleju z okolic ataku w dyfrze denerwują, ale w tym sprzęcie są nieusuwalne i lepiej się z nimi pogodzić. To też specyfika marki, a przede wszystkim jakości wykonania i użytych materiałów. :icon_idea: Też myslałem że to para na początku.Jednak wczoraj po min pracy wykręciłem świecę i jest na niej olej niestety. A że mi to spokoju nie daje dla spokojności duszy musze zaziunąć do środka więc w przyszłym tygodniu będziemy mieć jasność całkowitą .Ja osobiscie obstawiam pęknięty jeden pierścien zgarniający lub pęknięte gniazdo zaworu ssącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demon predkosci Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Słyszał ktoś o imprezie pod nazwa "dzień kosza" (i nie chodzi mi o grę zespołową) zazwyczaj impreza zimowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ktoś słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ty już chyba też :crossy: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 w PL82 też słyszeli :icon_mrgreen: Poszukaj innego forum a znajdziesz odpowiedz... Pozdro all :flesje: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imz-m72 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 cześć ma ktoś umowne kupna sprzedaży dwujęzyczna Polsko Ukraińska [email protected] proszę o przesłanie mi dziękuje pozdro Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Pytanko jaki luz na zamkach pierścieni zaworowych ural Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Jak wypełnisz umowe w dwóch jezykach musisz płacic za tłumaczenie, to ze jest tez po polsku nie zwalnia cie od tego, czyli 200w plecy, pisz polska i juz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Pytanko jaki luz na zamkach pierścieni zaworowych ural Chyba czegoś takiego jak "pierścienie zaworowe" to nie ma :icon_razz: . Jeśli zaś chodzi o pierścienie tłokowe to wg. instrukcji dla Urala M63 luz na zamku powinien wynosić 0,25-0,45 mm, a dla M67 0,25-0,5 mm. Przy wielkości przekraczającej 0,7 mm pierścienie trzeba wymienić, sprawdziwszy uprzednio, czy i tłok mieści się w przewidzianych wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Chodziło o pierścienie tłokowe Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam szanowną elyte :icon_razz: Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna "ruskiego boksera", zakochałem się w tych motocyklach, jednak nie wiem który model wybrać na początek, jak widzicie jestem dość młody i mam mizerne doświadczenie, jednak ambicji mi nie brak :biggrin: głównie chodzi mi o to, które motocykle są rzadkimi okazami na polskim rynku, a które są dość powszednie. Jakby to powiedzieć... najbardziej przypadła mi do gustu K 750, ale nie wiem czy jest to taki motocykl, o który ludzie wydrapują sobie oczy, byle tylko go dorwać. Co na to Szanowne Autorytety? Pozdro :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam szanowną elyte :icon_razz: Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna "ruskiego boksera", zakochałem się w tych motocyklach, jednak nie wiem który model wybrać na początek, jak widzicie jestem dość młody i mam mizerne doświadczenie, jednak ambicji mi nie brak :biggrin: głównie chodzi mi o to, które motocykle są rzadkimi okazami na polskim rynku, a które są dość powszednie. Jakby to powiedzieć... najbardziej przypadła mi do gustu K 750, ale nie wiem czy jest to taki motocykl, o który ludzie wydrapują sobie oczy, byle tylko go dorwać. Co na to Szanowne Autorytety? Pozdro :notworthy: Kurcze. Autorytety? oO Wszystko o co pytasz tutaj : http://www.kolyaska.fora.pl/ Na dole forum jest Shoutbox. Tam najlepiej ci będzie zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 jemu chodzi ze lepiej wpisac tam słowo klucz i poczytac, niz nastawiac sie od razu takim pytaniem na ostrzał smiechu, czemu? bo to jest najczesciej zadawane pytanie , mniej wiecej 1 na 2 dni:)popatrz poczytaj a potem zapomnij o ruskach , bo ruskie to tylkom pierogi sa dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Dobrze Panie Granat, o ruskich mogę zapomnieć, jednak z radzieckimi będzie ciężej :biggrin: Prince dzieki za link do tego wspaniałego forum :lalag: Edytowane 25 Listopada 2009 przez artur.h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi