MichałKaczmar. Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Podczas mocniejszego hamowania kierownica mi drzy jakby byly tam luzy. Najpierw uznalem ze to krzywa tarcza hamulcowa i niedawno zostala wyprostowana. Drzenia nie minely choc zwiekszyly czestotliwosc, teraz motocykl stoi w warsztacie wcelu wymiany łożyska główki ramy.Prosze o porade co moze byc przyczyna takiego zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Czytałem że poprostu ten typ tak ma. O prosze tu nawet kawałek tego tekstu: "Znacznie poważniejszym kłopotem są drgania w jakie wpada przednie zawieszenie w czasie ostrego hamowania z dużej prędkości. Problem ten pojawił się w modelach z 2000 roku i potrafił objawiać się z różną intensywnością w zależności od egzemplarza. Tak na prawdę konstruktorom poza wymianami klocków hamulcowych nie udało się wymyślić niczego sensownego w tej sprawi" A tu więcej o kawie 9.http://www.scigacz.pl/Uzywana,Kawasaki,ZX9R,1859.html Edytowane 8 Stycznia 2008 przez rumcajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 pływającej tarczy nigdy dobrze niewyprostujesz :) wymień i po kłopocie :clap: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 a moze to lozyska kola mowia koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Tarcze i jeszcze raz tarcze do wymiany, tak jak pisał szramer pływających dobrze nie wyprostujesz. Miałem identyko. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 sprawdź oponę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Przy oponie drzenie byloby caly czasWymien Michale tarcze na nowe - akcesoryjne powinny byc tansze od oryginalow. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Z tego co kiedyś na forum wyczytałem prostowane tarcze po pierwszym mocniejszym hamowaniu powracaja do stanu pierwotnego (wykrzywionego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Przy oponie drzenie byloby caly czasAdam M. akurat w tym przypadku się z Tobą Adam nie zgodzę :bigrazz: (w innych bym nie śmiał :lalag: ) wyząbkowana opona daje o sobie znać (może nie tylko przy hamowaniu) ale ja wyczuwałem to tylko przy hamowaniu - po wymianie opony bajka. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Drzenia nie minely choc zwiekszyly czestotliwosc Witamewidentnie tarcza poniewaz poza tym co napisali koledzy, ingerencja w Twoja tarcze dala zmiany czestotliwosci bicia pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja również troche czytałem swogo czasu o dziewiątce bo byłem zainteresowany kupnem. Zjawiska drgania przedniej zawiechy podczas hamowania nigdy nie udało się do końca firmie usunąć a jedynie troche złagodzić w późniejszych modelach. Ten tym tak ma niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Tarcza, i już. Miałem tak w ZZR... I pamiętaj, że na bazarach można kupić używkę, ale nie masz żadnej pewności, że nie będzie bardziej krzywa od twojej (też już to przerabiałem... :flesje: ). A jak kupisz akcesorjne, to kup pożądne. Kiedyś połasiłem się na jakieś kento czy coś takiego i po 5 tys. km latały mi na nitach jak głupie... Nowa Lucassa kosztuje koło 700 zł. A w Twoim moto, 13-letnim to albo żyj z tym (ja żyłem :biggrin: ) albo wymień od razu obie z przodu. Tak mi się wydaje, bo nowa będzie ze dwa razy grubsza od obecnej i podejrzewam, że może być nierówny docisk tarcz przy hamowaniu.... ale to tylko moja teoria. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja również troche czytałem swogo czasu o dziewiątce bo byłem zainteresowany kupnem. Zjawiska drgania przedniej zawiechy podczas hamowania nigdy nie udało się do końca firmie usunąć a jedynie troche złagodzić w późniejszych modelach. Ten tym tak ma niestety.Mi tam nic nie drży (ostatni wypust 9-tki). Poza tym drżenie było, z tego co pamiętam, związane z modelami z 6-cio tłoczkowymi zaciskami Tokico (roczniki 98-01), a tutaj mowa o pierwszym modelu ZX-9R. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja u siebie w MZ mam drgania spowodowane mało sztywna ramą:icon_rolleyes: ujawniaja sie podczas hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja tak z ciekawości zapytam, jak się prostuje tarcze hamulcowe? PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi