patyk Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja robiłem w linii - super instruktorzy dogodne warunki i dobra cena (ok 750zł nie wiem jak to teraz wygląda) teraz 940zł - ale to też zależy od tego w jakiej dzielnicy sobie życzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 teraz 940zł - ale to też zależy od tego w jakiej dzielnicy sobie życzysz. A jak wygląda teoria? Czy są w ogóle jakieś wykłady dotyczące techniki jazdy, czy tylko wspólnie z kat.B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloXJ Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Niestety tylko wspólne razem z kat. B :( Zawsze można o teorii podyskutować z instruktorem na placu, albo popytać na forum i poczytać samemu :) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 U mnie 8 godzin wykładów poświęcam tylko technice i taktyce jazdy, eksploatacji motocykla oraz zjawiskom fizycznym towarzyszącym jeździe. 4 godziny trwają zajęcia z ratownictwa i pierwszej pomocy prowadzone przez ratownika z pogotowia ratunkowego z użyciem manekina, kołnierzy ortopedycznych i innych pomocy dydaktycznych. Pozdrawiam. U mnie 8 godzin wykładów poświęcam tylko technice i taktyce jazdy, eksploatacji motocykla oraz zjawiskom fizycznym towarzyszącym jeździe. 4 godziny trwają zajęcia z ratownictwa i pierwszej pomocy prowadzone przez ratownika z pogotowia ratunkowego z użyciem manekina, kołnierzy ortopedycznych i innych pomocy dydaktycznych. Pozdrawiam. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Odnośnie: kulikowisko.pl No i wkońcu widze czytelną strone, z kilkoma ciekawymi informacjami zrobioną na DIV-ach, a nie na tabelkach. Pozdrawiam imiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ja osobiscie z calego serca moge szkole Tomka Kulika polecic. Sam sie u niego w ostatnie lato kursowalem. Ze za 1szym razem egz zdany to standard po jego szkole, ale wazniejsze ze zdobylem bardzo solidne podstawy do rozwijania kunszty jazdy na motocyklu. Jesli chcesz sie nauczyc dobrych nawykow (lub oduzczyc zlych) na moto a nie tylko odklepac godziny na prawko to lepiej trafic nie mozna. W dodatku wszystko w mega pozytywnej atmosferze :) Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberumVeto Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 U mnie 8 godzin wykładów poświęcam tylko technice i taktyce jazdy, eksploatacji motocykla oraz zjawiskom fizycznym towarzyszącym jeździe. 4 godziny trwają zajęcia z ratownictwa i pierwszej pomocy prowadzone przez ratownika z pogotowia ratunkowego z użyciem manekina, kołnierzy ortopedycznych i innych pomocy dydaktycznych. Pozdrawiam. Ja tak w kwestii formalnej. U Ciebie znaczy w Twojej szkole, czy w szkole, w której jesteś zatrudniony? Niby różnica subtelna ale chciałbym rozwiać wątpliwości i dać kres pogłoskom, że szkoła, w której uczysz nie jest Twoją szkołą, a jedynie w niej uczysz. Takie informacje można uzyskać na przykład w Automobilklubie. Kto wystawia zaświadczenia? Szkoła Tomka Kulika (Twoja) czy Automobilklub, czy może jeszcze ktoś inny? Veto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ja tak w kwestii formalnej. U Ciebie znaczy w Twojej szkole, czy w szkole, w której jesteś zatrudniony? Niby różnica subtelna ale chciałbym rozwiać wątpliwości i dać kres pogłoskom, że szkoła, w której uczysz nie jest Twoją szkołą, a jedynie w niej uczysz. Takie informacje można uzyskać na przykład w Automobilklubie. Kto wystawia zaświadczenia? Szkoła Tomka Kulika (Twoja) czy Automobilklub, czy może jeszcze ktoś inny? Veto Zaświadczenia o ukończeniu kursu wystawia Automobilklub z moją pieczątką. Jest to współpraca dwóch firm, czyli kooperacja. Nie jestem zatrudniony w AP. Na mocy umowy między kooperantami, ja decyduję o programie szkolenia motocyklistów i je nadzoruję. Na mojej głowie są wykłady, jazdy, papierkologia i koordynowanie całości. Nazwa handlowa związana jest z moim nazwiskiem, które widnieje na dokumentach wystawianych przez Automobilklub. Dzięki infrastrukturze klubowej możemy szkolić w komfortowych warunkach, pozwalających na rzetelne przygotowanie kursanta do egzaminu i samodzielnej jazdy. Program szkolenia krystalizował się przez kilka sezonów, kiedy pracowałem w ośrodkach TUZ i Imola, a po wyjściu z wojska podczas współpracy z Piotrem Gadajem do 2007 roku włącznie. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 A czy w Warszawie instruktor kategorii "A" znajdzie pracę? U mnie od zaraz! Jedynie nie zatrudniamy "instruktorów", wolimy instruktorów :smile: Osoba posiadająca motocykl z zamiłowania, obyta w świecie jednośladów, posługująca się językiem polski, jest mile widziana - z uprawnieniami, ofkors :crossy: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 U mnie od zaraz! Jedynie nie zatrudniamy "instruktorów", wolimy instruktorów :smile: Osoba posiadająca motocykl z zamiłowania, obyta w świecie jednośladów, posługująca się językiem polski, jest mile widziana - z uprawnieniami, ofkors :crossy: Tomek, jakby nas tu w Białymstoku dopadł kryzys, to ja zapamiętam Twoje deklaracje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yako Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Prawko kat A robiłem w Otwocku i po kilku latach trafiłem do Tomka na doszkalanie, bo instruktor który mnie uczył na pytanie co to jet przeciwskręt odpowiedział mi że jest coś takiego ale muszę sobie poszukać sam :biggrin: . Szkoda kasy i czasu na kiepskich instruktorów lepiej nauczyć się od kogoś kto naprawdę chce przekazać nam jak kierować motocyklem. Po 2 godzinach spędzonych na bemowie stwierdzam że to czego mnie nauczyli na kursie bardziej przydało by się do kierowania snopowiązałki niż motoru. Fajna atmosfera i podejście instruktorów do kursanta ( cierpliwość ) :biggrin: który nie zawsze od razu poprawnie robi to czego go uczą. Zdecydowanie łatwiej nauczyć kogoś jeździć poprawnie motorem niż potem zmienić złe nawyki które się wyrabiają po kiepskim kursie. Edytowane 5 Maja 2010 przez Yako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbe Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Witam! Proszę o opinie dotyczące kursu na kat. A w Motoszkole w Warszawie - www.naukajazdymotocyklem.pl Wiele pochlebnych opinii czytałem o kursach doszkalających prowadzonych przez motoszkołę, natomiast od tego roku prowadzone są tam również kursy na prawko. Oczywiście wiem o istnieniu "pro-motor'a" i "kulikowisko", ale poważnie zastanawiam się nad zrobieniem kursu w motoszkole. Prosze o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam Jako że dojrzewam powoli do zakupienia pierwszych dwóch kółek to przyszedł czas żeby przypomnieć sobie jak się jeździ (ostatni motocykl między nogami w 2002 roku, podczas egzaminu na prawo jazdy xP). Szukam więc jakiegoś porządnego doszkolenia w Warszawie lub okolicach. Coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 http://www.kulikowisko.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinc Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wczoraj chciałem się dowiedzieć o jazdy doszkalające w promotorze, niestety dowiedziałem się tyle, że mam sobie sprawdzić na stronie, żadnych konkretów, u kogo, za ile... Ogólnie miałem wrażenie, że po cholerę pytam. :mad: Z cały szacunkiem dla tej szkoły, ale po takiej informacji, a raczej jej braku, odechciało mi się cokolwiek u nich załatwiać. Widocznie maja już tylu chętnych, że następnych już nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi