Wietrzanin Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 no panowie troche was to dziwi dlaczego takei klucze sei urywa juz tlumacze robie w bramnzy naftowej moze niedokonca naftowej ale zwizanej z nafta wiec odkrecamy zbiorniki na wode zlozowa na rope na gaz i tam sa potezne sruby i poteznych sil tzreba aby je naruszyc odkrecic wiec prosze sie nei dziwic czemu takeij firmy klucze i tak po hamsku zniszcone a mamy polecenie takie ze odzyskac wszystkei nakretki szpilki a palnikiem sie nieda tego robic poniewaz jest niebezpieczenstwo wybuchu itd pozostaje tylko udar potezny sory z etak haotycznie ale zawsze sie spiesze pare zdjec na polskiej jezdzie tych kluczy dla zainteresowanych :wink: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/MZ/ETZ,251/19914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wietrzanin, pisząc w ten sposób nie szanujesz swojego interlokutora. Weź się postaraj. Sorry za OT, ale śledzę wątek, interesuje mnie, ale nie jakiś pseudo-polski bełkot. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 nie jest wazne czy robi ktos przy rurach i odkreca nakretki 50ki, bo duze sruby odkrecisz wszystkim problem uszkodzenia dotyczy mniejszych a nie duzych narzedzi, imbus 10ka chyba nigdy sie nie zniszczy a trojeczka lub czworka zdecydowanie szybciej i o to chodzi aby one byly odnosnikiem trwalosci a nie potezne klucze, wiec nie piszmy juz jakie to potezne sruby odkrecamy, ale jaka jest trwalosc i wytrzymalosc momentu standardowych narzedzi warsztatu motocyklowego i jakie tam sie sprawdzaja... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 witam mam taka prosbe jezeli ktos sie zna profesjonalnei na kluczach prosze mi pomoc ojciec kupil przez przypadek zagraniczne klucze jakiejs dziwnej firmy BILTEMA i niewiem czy te klucze sie nadaja do majsterkwoanai przy mojej hondzie cbr czy nasadki sa slabej jakosci?i te wkretaki bo juz po samym wygladzie pudelka i wykonania sa beznadziejne jutro podesle zdjecia tych kluczy szajskich takei moje pierwsze wrazenie :biggrin: ale niewiem czy to prawda prosze o pomoc a u ans w pracy sie uzywa kluczy honition,wurth(zebra),beta te ostanie podbno nei do zdarcia ale ostanio zesmy ukrecili kwadratke w grzechotce beta co jest do 500Nm na zaj...... rameiniu niewiem il kosztowala ale chyba z 2 tys ale zesmy ukrecili kwadratke ale byla przedluzka 3 metrowa ,a nasadki na 80mm czy 70 sa niedozajechania na 15 atm kluczem odkrecamy sruby takei i iskry leca ze szpilek a nasadk ani nie drgnei tylko kwadratka niewytrzymuje na pistolecei pneumatycznym KUKEN made in japan ale i tak na 100 odkreconych srub co maily 30 lat i byly zasyfione mchem rdza itp do dalo rade ale musi byc ponad 15 atm w pistolecie jezeli chodzi o firme wurth to polecam super rzeczywiscei dobra niemiecka jakosc mamy taka skrzynke narzedziowa podobno kosztowala z wyposazeniem ok 5 tys ale niejestem pewien honition to raczej do troch lzejszych sil ale tez dobre jutro rzuce fotki tych kluczy biltema dzieki z gory wszystkim wydajnosc klucza zalezy od wydajnosci sprezarki a nie od ilosci atmosfer. tak jak ktos napisal najlepsze klucze pracuja przy 8 atmosferach. wazna jest ilosc powietrza ktora "przeleci" przez klucz w ciagu minuty a nie jej cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 panowie a żabke kupić bezfirmową czy zainwestować w coś ?? chodzi mi o żabke hydrauliczną czasem trzeba jakieś ścierwo odkręcić nietypowego kształtu albo o dużym rozmiarze i myśle czy szaleć czy iśc do marketu i toy toya kupić :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 nie wiem jak można toitoiem cokolwiek odkręcić, można conajwyżej dostać w nim skrętu kiszki :D poszukaj hudraulika kutego, te wszystkie odlewane to szajs, w domu mam taki klucz po dziadku , nie ma mocnych na niego :buttrock: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gangeng Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam! Poradźcie mi jakie klucze kupić, żeby rozkręcić Yamahe XT 600 np. też klucz do świecy. Kupiłem niedawno i nie moge nawet głupiego plastika odkręcić bo nie mam żadnych kluczy. Dużo tam imbusów. Prosze o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 kup zestawik nasadek i imbusów na allegro za jakieś 100-120zł + jeden rurowy do świec i kilka śrubokrętów - na początek wystarczy. Wydasz 150zł i już możesz robić, później dokupisz płaskie i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-wolbrom Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam! Poradźcie mi jakie klucze kupić, żeby rozkręcić Yamahe XT 600 np. też klucz do świecy. Kupiłem niedawno i nie moge nawet głupiego plastika odkręcić bo nie mam żadnych kluczy. Dużo tam imbusów. Prosze o rady. NEO ma bardzo fajne i wytrzymale imbusy.jak wejdziesz w ich katalog to szukaj dlugich kolorowych imbusow z kolkami na koncu.klucze sa zrobione ze stali chromowo-molibdenowej,lepszej nawet od chromowo -vanadowej. ja ich uzywam w pracy i w garazu u siebie :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 NEO ma bardzo fajne i wytrzymale imbusy.jak wejdziesz w ich katalog to szukaj dlugich kolorowych imbusow z kolkami na koncu.klucze sa zrobione ze stali chromowo-molibdenowej,lepszej nawet od chromowo -vanadowej. ja ich uzywam w pracy i w garazu u siebie :lalag: potwierdzam, uzywam dokladnie tych samych, sa b. dobre Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Wznawiam po pewnym zastoju temat. Ja ostatnio zacząłem kupować dobrej jakości klucze. Zakupione sztuki pomordowałem nieco aby sprawdzić co są warte, tzn chciałem ,,przekręcić" śrubę zamocowana w imadle i oceniałem na ile klucz otwarty się rozszerzy. Stahlson 14- rozszerza się, king tony13- to samo. Sata 10 za 35 zł też jest troche niepotrzebie elastyczna. Najlpiej wychodzi w tym kuźnia, najmniejsze odkształcenia. Poprzednie marki też nedzy nie ma, w końcu to nie topex. Więc chyba warto kupowac wytwory kuźni, oczywiście te droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 topex przez ostatnie 2lata całkiem się poprawił, morduję krótką grzechotkę 1/2' , rura 80cm, odkręcanie udarem(młotem) , nic nie rusza, działa jak nowa, wewnątrz jedynie ślady w miejscu kontaktu z zapadką ciekawe kiedy pierdyknie i połamę paluchy :icon_mrgreen: ale i tak narazie nic nie przebije syberyjskiego zestawu nasadek :buttrock: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Kuźnia robi wytrzymałe ale cholernie nie ergonomiczne klucze. Chcesz tak próbować klucz kup Facoma, Gedore. King tony można sobie w buty wsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 a jaki zestaw kluczy byscie polecali w przystepnej cenie. chodzi o to zeby bylo w nim jak najwiecej narzedzi. jeden zestaw a w nim wszystko no prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 a jaki zestaw kluczy byscie polecali w przystepnej cenie. chodzi o to zeby bylo w nim jak najwiecej narzedzi. jeden zestaw a w nim wszystko no prawie wszystko http://allegro.pl/item982062814_zestaw_klu...entow_torx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi