guziq Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Nie wiem czemu az tak mi zalezy na radiu. Może dlatego że to niecodzienny widok widziec jadacy motocykl i dobiegającą od niego muzyczke (troche chyba nie po polsku napisałem). Też uważam ze niezawodnosć jest pierwszożędna cecha przydzielająca dany motocykl do grupy nadających się do turystyki. PS. Please, Osiągi tych CBX-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 http://www.cbxclub.com/ wszystko masz tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 moze ja jestem ociemniały ale nie moge znaleźć (nie widze) na tej stronce danych techniznych tych motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dr PiPan Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Jesli chchsz motocykl do turystyki w tej cenie to polecam moja Honde CB 750, musze sie z nia niestety rozstac a jest naprawde OK, zdjecia mozesz sobie zobaczyc na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57988537 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Moze zacznij od poczatku - zrob prawo jazdy i naucz sie jezdzic na moturze, a potem moze zdecydujesz co naprawde ci odpowiada.I tak nie bedziesz tego w 100 % wiedzial przed przejechaniem jednego - dwoch sezonow na pierwszym moto, ktory glownie bedzie ci sluzyl do nauki jazdy ( czego czescia beda wypady turystyczne poza miasto ).Taki motocykl ci jest potrzebny, a nie turystyczny + radio i jak slusznie koledzy napisali wyzej powinien byc to ktorys z niewielkich nakedow o poj 500 ccm - typowy motocykl do wszystkiego.Za pieniadze ktore masz z bieda kupisz GS500, bo oprocz motocykla jako takiego dochodzi koszt przerejestrowania, ubranie no i koszty eksploatacji na poczatku ( chyba sie nie myle podejrzewajac ze nie masz narazie zrodla stalego dochodu ? )O CBXach zapomnij, to nie sa dobre motocykle dla poczatkujacego - sporo problemow technicznych, glownie z napinaczami lancuchow rozrzadu ale wiele innych rowniez, egzemplarze ktore mozesz kupic z Allegro oprocz ladnego wygladu moga byc niezlymi minami. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 ... zawsze jak silnik padnie w trasie mozna sobie... radia posluchac Święta racja:) Za 5000 to kup jakiegoś ruska. Za kierownicą wygodnie a do kosza wstawisz nie tylko radio ale i telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 wymagania raczej na 50.000zł a nie na 5.000zł :? Dokładnie, tym bardziej jeśli oczekuje się, że motocykl ma być niezawodny. W najnowszym numerze "Świata Motocykli" jest test nowej VFR-y - myślę, że ten motocykl sprostałby wymaganiom Założyciela wątku. :D Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Wymagania wielkie, a pięniedzy nie zadużo... Za koło 8000 kupisz MZ Skorpion Travelle (link poniżej). Kolor kufrów pasuje do motocykla, jest stosunkowo młody... Jak z awaryjnością, to nie mam zielonego pojęcią, ale można podejrzewać że będzie OK, ostatnio MZ wraca na rynek... Wygląda w każdym bądz razie ciekawie :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57764073 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja za 6 kPLN kupilem Suzuki GSX750F rocznik 90. Nawinalem juz ladnych kilka tysiecy km, dzienne przebiegi 600 - 800 km nie sa zadnym problemem, nic nie boli po zejsciu maszyny, jest calkiem wygodnie, nawet mimo tego, ze motocykl w wielu przypadkach byl obladowany bagazem do granic mozliwosci. Z serwisu robilem tylko wymiane oleju (ktorego praktycznie nic nie ubywa) oraz plynu hamulcowego. Jedyne co moznaby polepszyc, to ochrona przed wiatrem... mysle, ze wyzsza szyba nie bedzie duzym wydatkiem a rozwiaze problem na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 A w jaki spowsób wymienia sie przednią szybke w takich motocyklach? I czy nie burzy ona (ta wyższa szybka) linii motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Wykręca się kilka śrubek, wyciąga szybkę, wkłada inną, wkręca z powrotem śrubki. A czy cokolwiek szyba zburzy, to już zależy od tego jaką szybę założysz. Jak za ciężką, to możesz zburzyć przednie zawieszenie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja tylko powiem ze tez szukam, moze bardziej naked niz turystyk ale taki mi odpowiada a z tego co wiem to latwy do przystosowania do turystyki. Mowa o NTV 650 revere. Co prawda na allegro chodza po 6kzł ale... ja szukam u naszych zachodnich sasiadow. Patrzylem tez kiedys na ebay.de, byly fajne sztuki dosc niedrogo. Trzeba sie tylko jeszcze liczyc z kosztami sprowadzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 21 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 no nie powiem ten NTV bardzo fajny motocykl. Szczególnie wersja deauville, ale niestety już nowszy i drozszy (mówie o tej Deauville) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 na www.AutoMarkt.De można znaleźć NTV revere po około 1200Euro. Wydaje się to być rozsądna cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_plusnet Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 NTV bardzo mi się podoba... Ceny na mobile.de zaczynają się generalnie od 1000 euro, jak mniej to coś zazwyczaj padnięte. No i napęd wałem kardana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi