Agnes85 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Panowie...Czy moglibyśmy wrócić do tematu co ładne Ducati, stukati itd...😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 14 minut temu, Agnes85 napisał: Panowie...Czy moglibyśmy wrócić do tematu co ładne Ducati, stukati itd...😁 Trochę nie wygodny ale dobrze byś na nim wyglądała 😉 Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) 13 minut temu, Tommo napisał: Trochę nie wygodny ale dobrze byś na nim wyglądała 😉 😍😍😍 tchu mi zabrakło... Ps. Czerwony to mój ulubiony kolor 😉 Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Agnes85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 09:37, Agnes85 napisał: Panowie...Czy moglibyśmy wrócić do tematu co ładne Ducati, stukati itd...😁 Agnes, nie przeszkadzaj mężczyznom w rozmowie! ; ) W dniu 21.01.2021 o 08:53, kiler napisał: jest ich więcej ale to chyba wystarczy Ok, to w którym roku Twoim zdaniem skończyła się taka w miarę "solidna" motoryzacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Tsi i chlanie oleju to już dawno i nie prawda Kiler. Od 2013 roku nie ma z tym problemu. Piszę o mniejszych pojemnościach 1.4 1.8 i 2.0. Ja mam firmowego Passata b8 2.0 tdi 2015 rok z przebiegiem 490 tyś. Daaaaaawno po gwarancji. Tak jak ten samochód w dupe dostaje to jest szok. I nic. Na złość nie chce się poddać. Dsg, sprzęgło, wtryski... wszystko ori. Układ kierowniczy który miał się sypać też ori. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) 16 minut temu, ernestZL napisał: Tsi i chlanie oleju to już dawno i nie prawda Kiler. Od 2013 roku nie ma z tym problemu. Piszę o mniejszych pojemnościach 1.4 1.8 i 2.0. Ja mam firmowego Passata b8 2.0 tdi 2015 rok z przebiegiem 490 tyś. Daaaaaawno po gwarancji. Tak jak ten samochód w dupe dostaje to jest szok. I nic. Na złość nie chce się poddać. Dsg, sprzęgło, wtryski... wszystko ori. Układ kierowniczy który miał się sypać też ori. Ernest, VW się nie liczy! 😄 Sam miałem Passata B7 (1.4 TSI '2013) i teraz mam B8 (2.0 TSI '2016), także mogę powiedzieć, że to są solidne wozy. No, ale VW jest w wielu flotach (tu też wliczam Skode itd), wiec te auta po prostu muszą być dobre. 😄 chociaż rozumiem killera, bo rzeczywiście różne marki miały mocne wpadki z wadliwymi częściami i to nawet na gwarancji. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Damian85 napisał: Ok, to w którym roku Twoim zdaniem skończyła się taka w miarę "solidna" motoryzacja? 17 czerwca 2012 roku o godzinie 14.54 jak wyobrażasz sonie takie stwierdzenie "kiedy się skończyła" ?? A ponieważ tu wszyscy wierzą w wyszukiwarkę google jak w święte obrazki to wklepcie sobie coś w stylu "awaria samochodu na gwarancji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Pamiętam jak znajomemu padł silnik w Subaru przy 93 tyś km. Dostał nowy na gwarancji i auto zastępcze. Aż mu trochę zazdrościłem bo odnowił sobie 1/3 samochodu 😉 Damian musi ci wystarczyć stwierdzenie: kiedyś to robili solidnie a teraz buble, które z trudem dojeżdżają gwarancję 😀😉 Pamiętam jeszcze czasy jaką sensacją było kiedy Japończycy zaczęli oferować gwarancję 3 lata 100 tyś.(na Forda Fiestę w 1991 roku wujek dostał rok gwarancji). Teraz to jest norma a zdarza się nawet do 7-10 lat na mechanikę. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Ale z drugiej strony mogę podać przykład subaru imprezy. Nówka salon. 2017 z tego co pamiętam. 2 razy wymieniali silnik na nowy. 3 raz motor również padł. Oddali kasę i kumplowi kazali szukać innego modelu 🙂 Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Dwaj znajomi kupili w salonie po passacie CHYBA 1.6 TDI (ale za to głowy nie dam) i po 1.5 roku sprzedawali z minimalnym przebiegiem . Dlaczego ?? bo obydwa więcej stały w serwisie niż jeździły Kia Carnival mojego kuzyna - na gwarancji padł silnik , do wymiany . Po roku od skończonej gwarancji znowu Edytowane 23 Stycznia 2021 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Caddy 1.6 tdi. Przejechałem tym autem pół mln km. Najlepsze auto jakie miałem. Jeździ nim teraz sąsiad. Egr jedynie zmienił i dalej jeździ. Świetne silniki... nie wiem czy jakiś silnik na świecie przejechał więcej km. Stąd na ostatnią galaktyke. Co drugie auto firmowe w pl ma ten silnik. Statystyki są nieubłagane. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, kiler napisał: 17 czerwca 2012 roku o godzinie 14.54 jak wyobrażasz sonie takie stwierdzenie "kiedy się skończyła" ?? A ponieważ tu wszyscy wierzą w wyszukiwarkę google jak w święte obrazki to wklepcie sobie coś w stylu "awaria samochodu na gwarancji" Kiler, napisałeś, że "teraz" robią auta tak, że się psują po gwarancji. To kiedy robili tak, że auta się tak nie psuły? Od kiedy trwa "teraz"? : ) 1 godzinę temu, Tommo napisał: Damian musi ci wystarczyć stwierdzenie: kiedyś to robili solidnie a teraz buble, które z trudem dojeżdżają gwarancję 😀😉 Ja piełdziu, a ja mam dwa sprzęty z 2016 roku, już po gwarancji. Co teraz? Chyba trzeba sprzedać! Choć jest nadzieja, że 2016 to nie "teraz". 😛 Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Damian85 napisał: Ja piełdziu, a ja mam dwa sprzęty z 2016 roku, już po gwarancji. Co teraz? Chyba trzeba sprzedać! Choć jest nadzieja, że 2016 to nie "teraz". 😛 Omega B Twoim wybawieniem. 1.6 TDI vaga to bardzo udany silnik. Trwały i ekonomiczny. Godny następca 1.9 TDI Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Peugeot Rifter - 68 tyś nalotu, 2 razy na lawecie odjeżdżał... pierwszy raz po nie całym 1000 km. W tym roku chyba koniec gwarancji. Ciekawe co dalej bo silnik jakoś dziwnie chodzi. Silnik 1,5 hdi 120KM, pali więcej niż 1,9 tdi PD (7,5 litra przy mojej jeździe, golf 6,5..). Nie wiem po co ten downsizing... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 1 godzinę temu, przemek96 napisał: Peugeot Rifter - 68 tyś nalotu, 2 razy na lawecie odjeżdżał... pierwszy raz po nie całym 1000 km. Przebijam, mi wczoraj zabrali na lawecie Toyotę C-HR 2.0, odebrana z salonu w grudniu 2020, na liczniku niewiele ponad 500 km 😉 Nie odpaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi