Tommo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Inne wałki, tłoki doprężające, jeździł na 98. Tyle wiem. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Breva b.fajna, miałbym dylemat co wybrać: breva czy r1200r. Miałem brevę i gdyby nie to, że jakoś nie spasowałem się kolanami z cylindrami, kupiłbym pewnie drugą. Fajne są zloty Moto Guzzi, generalnie pozytywnie zakręceni ludzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Miałem V11 Sport. Fajna egzotyka ale technicznie nie dorównywał BMW. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 No nie wiem czy jest się czym podniecać. Moto niby ma 18 tyś przebiegu a gościu pisze o podróżach do Włoch i AngliW niemieckich realiach u pierwszego właściciela przebieg do zweryfikowania na 100%. Motocykl używany okazjonalnie moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W niemieckich realiach u pierwszego właściciela przebieg do zweryfikowania na 100%. Motocykl używany okazjonalnie moim zdaniem.Pewnie masz rację. Chyba myślę polskimi kategoriami. Jak szukałem gutka dla siebie to takiej okazji nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Moją Brevę kupiłem od pierwszego właściciela w Polsce. Kilkuletnia, przebieg coś koło 5 tysięcy, dokładnie nie pamiętam. Więc można znaleźć jak nie szuka się okazji cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekw1 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) W 2015 byłem na wycieczce z Ducatistami na takim ich Desmo GT i o multistradzie mogę powiedzieć tylko jedno, znikający punkt, na prostej w porównaniu z moim. Nie zmienia to faktu że chyba bym go nie chciał, a przy moim traktowaniu już dawno chyba by się rozpadł Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez marekw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Geni ta R1200 GS z 2013 roku, nie miała esa i nie była ADV, w zasadzie to trzeba by porównać do Multi 1200 enduro, a tu już Ducati przoduje pod względem mocowym/dynamiki, bo jeśli chodzi o masę, to nie jest takie oczywiste ;-) wyraźnie nie był klocem, miałem wrażenie, że masę miał na poziomie Cagivy Gran Canyon 900...W sumie i tak dla mnie taka BMW to byłaby "do pocięcia", bo nie ma tego czego ja bym potrzebował, a ma za dużo nakładek, pierdów itp....zresztą jak i Multi hehehehhe....a w sumie mi łatwiej jeździło się R 1200 na kołach 19/17, po szutrach i powiedzmy luźnej nawierzchni, niż Multi na 17 calowych kołach, ale to czysta fizyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Moją Brevę kupiłem od pierwszego właściciela w Polsce. Kilkuletnia, przebieg coś koło 5 tysięcy, dokładnie nie pamiętam. Więc można znaleźć jak nie szuka się okazji cenowej.To była Breva 1100 czy 1200 ? Jak się jeździło w relacji do R1200R i jak ze współczynnikiem niepokoju serwisowego u MG o którym tak mądrze wcześniej wspominałeś przy BMW. Obdzwaniam 3 stacje ASO BMW i w każdej chcą inne pieniądze za przegląd po ledwo 10 tys km Zaczyna się od 1800 zł do 2800 zł. Może im się z samochodem pomyliło :D. Coś mi się wydaje, że chyba serwis BMW w Polsce to najbardziej nieprzyjazna i wadliwa część tych motocykli :D Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 3000 za wymianę oleju filtrów itp ???bandyctwoJestem szczęśliwy że olałem ich "serwisy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Breva 1100. Czułem się pewniej niż z BMW, jakoś tak Breva wzbudzała zaufanie, a i forum Moto Guzzi niespecjalnie dużo tematów na temat awarii zawiera. Forum BMW jest w tej materii znacznie bogatsze.Brevą jeździło się fajnie, dobra sylwetka, wygodna (sprawdzona we dwoje po Rumunii), ale poza wspomnianym zawadzaniem o cylindry miała jeszcze dwie użytkowe wady: beznadziejne soczewkowe światło drogowe (świeciło jakby go nie było) i hamulce - zbyt jadowity tył, często uciekał na bok przy ostrzejszym hamowaniu, nawet zapakowany i we dwoje. Tu BMW jest klasą.Przegląd R1200R w ASO - podstawowe wymiany, w tym świece oraz płyn hamulcowy wyjściowa cena 1800pln, coś tam na wiosnę można ugrać jak mają promocyjne akcje serwisowe. P.S. Za demontaż gmoli czy innych osłon liczą sobie ekstra, w przypadku gmoli było to coś ponad 200pln :( Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Obdzwaniam 3 stacje ASO BMW i w każdej chcą inne pieniądze za przegląd po ledwo 10 tys km Zaczyna się od 1800 zł do 2800 zł. Może im się z samochodem pomyliło :D. Coś mi się wydaje, że chyba serwis BMW w Polsce to najbardziej nieprzyjazna i wadliwa część tych motocykli :DWpadnij do Bristolu za 1200 zł ci zrobią ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Zrobiłem. Siłą perswazji i porównania w innych ASO udało się osiągnąć kompromis cenowy za robociznę :) niemniej na początku poczułem się jak krówka do wydojenia :) Edytowane 20 Maja 2019 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekw1 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Próbując znaleźć co młodszego zainteresowałem się Moto Guzzi, faktem jest że dużo taniej niż w BMW. Ceny za dodatki typu grzane manetki, szyba to całkiem przyjazne. Oczywiście w kręgu moich zainteresowań jest V85 T . Niestety nie dane mi jeszcze było się nim przejechać, w tzw salonie, tudzież mikro salonie, kawy nie zaproponowali, i to są niby Włosi. Lektura forum powoduje tylko depresję, cytując„No kolego, widzę, że lubisz rozczarowania:)Kupując nowy traktor nie możesz oczekiwać, że będzie latał lepiej niż jakieś audi dwudziestoletnie tylko dlatego, że jest młodszy:) Już tam Luigi na pewno zapomniał włożyć smaru w łożyska w główce albo inny Gianfranco właśnie pisał do swej lubej więc nie zważał jak tam proces utwardzania krrzywek przebiega - no dowiesz się z czasem więcej, ba, pokochasz ten motor, pewien jestem, ale jak nie ma żon bez wad, tak i tu, ważyłbym słowa co do "bardziej współczesnego motocykla":)”Wychodzi na to że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Ja wiem czy Ahmed - Turek z Berlina jest bardziej dokładny w robocie niż Luigi? To tylko gdybania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi