Marekus1225 Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 WitamMam taki problem zrobiłem sobie motorower może jest ktoś, kto posiada doświadczenie w sprawach technicznych, i myszka w Białymstoku lub okolicach, kto by mi mógł pomóc rozwiązać ten problem i na pozór wszystko działa, ale jest nie stabilny i zachowuje się tak jak by była zaspawana kierownica przynajmniej tak to odbieram. Pytałem na Elektroda i dostałem wiele odpowiedzi mniej więcej wiem, o co chodzi, ale nie potrafię rozwiązać problemu. Proszę o pomoc od kogoś, kto posiada jakieś doświadczenie na temat budowy motocykla.Mogę wysłać zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monter_ Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Za mocno ściśnięte łożyska główki ramy. Pokaż fotę półek i kierownicy. Quote lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakmar Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Jeśli budowałeś od zera, albo masz przedni widelec adaptowany od innej ramy, to daj jeszcze fotkę całości z boku i zważ sprzęt stawiając na 2 wagach.Przejrzyj też ten artykuł w wikipedii https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bicycle_and_motorcycle_geometry A przynajmniej obrazek: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Bicycle_dimensions.svg/1280px-Bicycle_dimensions.svg.png -- ups, się czy to wysłało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruns Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Ja jestem z B-stoku , daj foty co tam skonstruowałeś , cos poradzimy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marekus1225 Posted November 5, 2019 Author Share Posted November 5, 2019 Witam Mam pytanko może się ktoś orientuje, z jakiego materiału jest wykonana rama motocyklowa. Słyszałem, że z chromowo molibdenowa, ale nie mogę jej nigdzie dostać może ktoś się orientuje gdzie ją kupić lub inny gatunek, który by się nadawał na ramę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baart Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 A o jakim motocyklu rozmawiamy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 przecież nie od dzisiaj wiadomo że ramę do WSKi i hajki robi się z tego samego materiału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baart Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 hour ago, jonaszko said: Rama, to rama A to ja przepraszam 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia Cattiva Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 3 godziny temu, jonaszko napisał: Jak to o jakim? Motocykl, to motocykl. Rama, to rama🤣 Dokladnie. Po co drazyc. Ja nie rozumiem, dlaczego sie czepiacie kazdego pytania. Rama to rama, mozna kupic wszedzie nawet w hydraulicznym. Wchodzisz jak do siebie, wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz 😉 Quote Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarenty Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 21 minut temu, Natalia Cattiva napisał: ... Rama to rama, mozna kupic wszedzie nawet w hydraulicznym. Wchodzisz jak do siebie, wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz 😉 O, przepraszam ale spawanie takiej ramy z hydraulicznego uważam za błędne. Gwintujesz i skręcasz. Taka rama jest łatwiejsza do późniejszych modyfikacji 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 2 godziny temu, Natalia Cattiva napisał: wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz jak spawasz ?? to nie plastikowe te rurki ?? plastik się klei ew zgrzewa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia Cattiva Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Godzinę temu, kiler napisał: jak spawasz ?? to nie plastikowe te rurki ?? plastik się klei ew zgrzewa A moze jednak miedz i stal.. Quote Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 rama z miedzi i stali jest dla mięczaków plastic is fantastic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croowab Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Miedz na pewno nie... miedz oddaje sie na zlom;) a rama... moze chodzi o ... z rzepaku sie robi;) Quote Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzli Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 5 godzin temu, Natalia Cattiva napisał: A moze jednak miedz i stal.. Miedzi i stali się nie łączy, chyba że na gwint albo na klej Konrada. Poza tym w miejscu łączenia robi się chyba ogniwo czy coś i może kopać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts