Marekus1225 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 WitamMam taki problem zrobiłem sobie motorower może jest ktoś, kto posiada doświadczenie w sprawach technicznych, i myszka w Białymstoku lub okolicach, kto by mi mógł pomóc rozwiązać ten problem i na pozór wszystko działa, ale jest nie stabilny i zachowuje się tak jak by była zaspawana kierownica przynajmniej tak to odbieram. Pytałem na Elektroda i dostałem wiele odpowiedzi mniej więcej wiem, o co chodzi, ale nie potrafię rozwiązać problemu. Proszę o pomoc od kogoś, kto posiada jakieś doświadczenie na temat budowy motocykla.Mogę wysłać zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Za mocno ściśnięte łożyska główki ramy. Pokaż fotę półek i kierownicy. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakmar Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jeśli budowałeś od zera, albo masz przedni widelec adaptowany od innej ramy, to daj jeszcze fotkę całości z boku i zważ sprzęt stawiając na 2 wagach.Przejrzyj też ten artykuł w wikipedii https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bicycle_and_motorcycle_geometry A przynajmniej obrazek: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Bicycle_dimensions.svg/1280px-Bicycle_dimensions.svg.png -- ups, się czy to wysłało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ja jestem z B-stoku , daj foty co tam skonstruowałeś , cos poradzimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekus1225 Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam Mam pytanko może się ktoś orientuje, z jakiego materiału jest wykonana rama motocyklowa. Słyszałem, że z chromowo molibdenowa, ale nie mogę jej nigdzie dostać może ktoś się orientuje gdzie ją kupić lub inny gatunek, który by się nadawał na ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baart Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 A o jakim motocyklu rozmawiamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 przecież nie od dzisiaj wiadomo że ramę do WSKi i hajki robi się z tego samego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baart Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 1 hour ago, jonaszko said: Rama, to rama A to ja przepraszam 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 3 godziny temu, jonaszko napisał: Jak to o jakim? Motocykl, to motocykl. Rama, to rama🤣 Dokladnie. Po co drazyc. Ja nie rozumiem, dlaczego sie czepiacie kazdego pytania. Rama to rama, mozna kupic wszedzie nawet w hydraulicznym. Wchodzisz jak do siebie, wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz 😉 Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 21 minut temu, Natalia Cattiva napisał: ... Rama to rama, mozna kupic wszedzie nawet w hydraulicznym. Wchodzisz jak do siebie, wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz 😉 O, przepraszam ale spawanie takiej ramy z hydraulicznego uważam za błędne. Gwintujesz i skręcasz. Taka rama jest łatwiejsza do późniejszych modyfikacji 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 2 godziny temu, Natalia Cattiva napisał: wybierasz odpowiednie dlugosci i zlaczki, wymiarujesz calosc, spawasz, skladasz i masz jak spawasz ?? to nie plastikowe te rurki ?? plastik się klei ew zgrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Godzinę temu, kiler napisał: jak spawasz ?? to nie plastikowe te rurki ?? plastik się klei ew zgrzewa A moze jednak miedz i stal.. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 rama z miedzi i stali jest dla mięczaków plastic is fantastic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Miedz na pewno nie... miedz oddaje sie na zlom;) a rama... moze chodzi o ... z rzepaku sie robi;) Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 5 godzin temu, Natalia Cattiva napisał: A moze jednak miedz i stal.. Miedzi i stali się nie łączy, chyba że na gwint albo na klej Konrada. Poza tym w miejscu łączenia robi się chyba ogniwo czy coś i może kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi