Skocz do zawartości

Zdjęcia z naszych podróży, wypadów, wypraw motocyklowych.

Tamka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś na Mazurach, jakieś 3-4 km od najbliższych siedzib ludzkich drogą polną w głąb dziczy. Zero cywilizacji tylko ja i mój wierny rumak...

bikepics-882716-800.jpg

Opole. To jest moc:

bikepics-840834-800.jpg

Tak pozatym stąd się właśnie biorą chmury. Produkcja chmur.

Reszta będzie już na bieżąco ;)

Edytowane przez spiwor

Notoryczny kłamca :icon_twisted:

Milicz.

Jakby ktoś przejeżdżał przez Milicz a chciał na chwilkę odpocząć, gorąco polecam udać się na ulicę kasztelańską.

Szkoła Leśna:

16062013453.jpg

Zamek, a raczej ruiny:

16062013456.jpg

Dookoła park, co ciekawe - na drzewach są tabliczki co to jest za drzewo, fajna sprawa:

https://lh4.googleusercontent.com/-26WcOZ64jFg/Ub3kZ3T7TJI/AAAAAAAAAJU/hAVaC5GJVlM/s640/16062013457.jpg

A jak ktoś ma więcej czasu to polecam stawy milickie i okolice.

Stawy(koniecznie potrzebna lornetka):

16062013462.jpg

Sulmierzyce - drewniany Ratusz:

16062013466.jpg

Wiatrak:

16062013467.jpg

A tu po drodze na płocie była tabliczka na pewną miejscowość, której nie pamiętam nazwy -3km. Tak więc tam skręciłem:

16062013468.jpg

16062013471.jpg

A później to był horror - piasek, środek lasu, później "skrzyżowanie" w wydeptanej trawie, na czuja skręt w lewo i odziwo dojechałem do tamtej miejscowości.

To obok miejscowości, której nie pamiętam nazwy, po prostu skończył się nagle asfalt:

16062013472.jpg

A tu już powrót do domu - jakby ktoś jechał w okolicy Milicza - Krośnic- wylot na Trzebnicę, są odbicia z głównych dróg ze znakami zakazu wjazdu dla ciężarówek i tabliczki pod spodem: nie dotyczy ALP. Polecam tam skręcić:

16062013476.jpg

16062013477.jpg

Ogólnie gorąco polecam Milicz, Stawy Milickie i okolice, nikt nie będzie zawiedziony :)

Muszę tam wrócić, bo z późno wyjechałem i zostało jeszcze par miejsc do zobaczenia a później postaram się skrobnąć relację.

Edytowane przez spiwor

Notoryczny kłamca :icon_twisted:

No dobra... pierwsze to moje pagórki:

tak sie ładnie zimą robi - jak dupa nie odmarza :)

bezmiechowej nie mam, ale górkę z szybowcami to tak

A tu dla montera - droga na Czaple na Nidzkim

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

To pierwsze to droga na Odrodzenie od czeskiej strony - niestety teraz już zamknięta dla ruchu, a to drugie to jak się zjeżdża z Michałowic do Piechowic taką krętą drogą, i tam jest taki przepust przez skałę - tam często tak się robi, ale to była rzadkość ze mróz trzymał a nie było sniegu na drodze. :)

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals