Skocz do zawartości

niepozorny zapier....

Katsumoto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.02.2017 o 16:04, ernestZL napisał:

Panowie... auto 207 RC 1.6 175km. Żona się napaliła okrutnie. Mały, biały, mocny. Taki jak zawsze chciała. Ori przebieg 155tys. Po dużym serwisie. Rozrząd plus całe zawieszenie w aso. Ze Szwajcarii. Znajomy to przytargal. Co to za silnik?

Miałem kiedyś Peugota 205 1,9 GTI :) po nocach się śni, ale trzeba było sprzedać na lodówkę, pralkę, echhhhh trudne jest życie dorosłego człowieka :(

Brać tylko nie dla żony, no chyba, że polisę wysoką ma :) Małym silnym autem chętniej się pociska niż dużym bo doznania mocniejsze.

to coś jak jazda motocyklem :)

Edytowane przez kumpel kalamitki

W dniu 4.03.2017 o 09:06, chico napisał:

Swift 1.3 GTI 101 KM za 3300pln ależ to fajnie jeździ

Jeździ świetnie i z umiejętnym szoferem potrafił zawstydzić nawet E36 325 ale blacha (szczególnie podłoga) to tragedia. Po zakupie trzeba wsadzić drugie 3 tysiaki na blacharkę albo samemu poświęcić sporo czasu, ogołocić budę i zrobić blachę na nowo.

Cytat

Jeździ świetnie i z umiejętnym szoferem potrafił zawstydzić nawet E36 325

o dobre dowcipy się zaczynają :D

nawet jakby je w przepaść rzucić to bmw będzie szybciej lecieć :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

W dniu 5.03.2017 o 19:46, michoa napisał:

Dobra rada - nie wypowiadaj się o sprzętach, które widziałeś tylko na obrazkach.

swift ze zdjęcia teoretycznie po wymianie progów a podłoga zdrowa, uwielbiam te samochody moja kobieta kupiła sobie jako pierwszy samochód na dojazdy codziennie do pracy (40km w dwie mańki) tylko 1.0, spalanie 6.5 l jedyne ekploatacyjne rzeczy to sworzeń i tarcze z klockami zaraz po zakupie + olej, podłoga i progi zdrowe najbardziej skorodowana była maska, przez rok czasu zero wkładu i nawet przegląd przechodziła bez cukrowania diagnoście :)

Ja takich dobrych wspomnień z blachą nie mam. W 2004 roku kupiłem Swifta GTi (rocznik auta 1989). 15 lat jak na Swifta z tamtego okresu to bardzo dużo, blacha kartonowa. Miałem to przez 2 lata, wymieniałem progi, błotniki, blacharz łatał mi podłogę ze 3 razy. Jak zaczęło brać kielichy od amortyzatorów to się auta pozbyłem. Kupili go chłopaki do rajdów KJS bo im to nie przeszkadzało, i tak go przerabiali od podstaw. To tylko nieco ponad 100 KM ale przy masie w granicach 800 kg. Realnie do setki szło to w 8 sekund. Dobre auto ale dla kogoś kto ma porządne zaplecze do napraw blacharskich. Żeby tym bezpiecznie jeździć to trzeba było mu zapodać opony i sztywne zawieszenie z najwyższej półki ale frajda z jazdy była.

Cytat

O właśnie. Szybsze będzie to, które później się rozleci.

to e36 wygrało

swift faktycznie będzie lekki bo z reguły nie posiada nadwozia , tico to można powiedzieć ocynk przy nim , 3 sztuki robiłem nie było pod co lewarek podłożyć i potwornie gniją mocowania wahaczy a to jest już niebezpieczne , bo dziura w podłodze to nie problem ale wahacz nieprzymocowany do nadwozia już tak ....

.

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

W dniu 5.03.2017 o 19:46, michoa napisał:

W dniu 6.03.2017 o 09:00, Qadrat napisał:

Dobra rada - nie wypowiadaj się o sprzętach, które widziałeś tylko na obrazkach.

W ogóle o jakim ściganiu mówimy ? Wiadomo że na prostej taki swift sobie nie poradzi z 325, co innego na zakrętach czy na jakimś KJS.

Szkoda że u nas wyznacznikiem jak szybkie są auta, jest ćwiara. A nikogo nie obchodzi jak się samochód prowadzi i jak pokonuje zakręty.

Cytat

Akurat E36 lepiej jeździ po zakrętach niż na wprost.

też tak uważam :D

Cytat

co innego na zakrętach czy na jakimś KJS.

zależy jaki kjs

u mnie 90% kjs to stary pgr albo stary plac nauki jzdy , albo kawałek dróg technicznych za jakimś magazynem, albo coś innego postprzemysłowe

kiepski asfalt albo kostka albo trelinki , odcinki szutrowe , wąska , najdłuższa prosta ma 10m i masa szykan z opon czy beczek po oleju, na takim tracku to zrobiony pod kjs malan( 40KM piec i gleba na gazowej kayabie ) spuszcza wpierdol wszystkiemu co zostało wymienione przez 36 stron tematu, co z tego że jest słaby jak barmańska wódka jak i tak nie ma się gdzie rozpędzić , jest krótki wąski , wszędzie się wciśnie i lekki i to styknie .....

ale to nie oznacza że choćby impreza , syfik czy 200sx są hujowymi samochodami bo z maluchem w takim kjs przegrają.......e36 też przegra z kaszlem na takim torze , nie wykorzystasz mocy bo nie ma gdzie , drift w zakręcie ? gdzie jak droga na zakręcie ma 2m szerokości , dupą po rowie ? a ciężar i gabaryty nawet compacta będą tylko wku**wiać

• 3 tygodnie później...
  W dniu 25.03.2017 o 21:51, maciejM napisał:

Może i niepozorny, pewnie i zapierdalacz, ale za tą kasę pewnie nikt nawet nie pomyśli aby go kupić.

Przy polskich pensjach to raczej auto dla napaleńca. Ale przy niemieckich zarobkach to fajna okazja ;)