Adam Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mam kurtałe Funta (www.funt.pl). Model KR11 kupiłem za niecałe 4 stówki na MWB. Jakość wykonania ok, bardzo ciepła z podpinką (tylko na zimę chyba), montaż podpinki w rękawach pozostawia wiele do życzenia (nie wiem jak jest to rozwiązane w innych markach). Oprócz tego kieszenie na klacie wszyte "wspak", przez co do prawej kieszeni musimy dostawać lewą ręką i do lewej przeciwnie. Z początku trudno się przyzwyczaić ale wygodne. Ogólnie jakość wykonania bardzo dobra i mocno polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Myślę, że to nie jest wspak.W kurtce z załozona podpinka i ochraniaczami w rekawie trudniej jest zgiąć rękę wieć gdyby kieszeń była wszyta "normalnie", a więc bliżej pach byłyby problemy z włożeniem ręki, zwłaszcza że często robimy to nie zdejmując rekawic.Jeśli chodzi o kurtki Ret Bike'a to na zdjęciach sa fajne ale jak je obejrzałem z blizka to już takie fajne mi się nie wydawały, coś w nich jest dla mnie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam,mam kurtkę Beringa model Chrom i spodnie Fit - mają odpinane podszewki, tzw membranę, komplet protektorów. ogólenie ok, polecam. poczatkwow chciałem kupic cos Modeki ale kłopoty z modelem lub/oraz rozmiarem. kurtka i spodnie beringa wygodne, jakoś szycia ok, zdecydowanie lepiej to wygląda i sie czuję w nich niz w wyrobach Retbike.trzeba uwazac na tańsze modele z racji braku podpinki, rodzaju materiału, lepiej dac stówkę więcej i byc zadowolonym, chyba ze ta stówka jest problemem.kupowałem w skelpie Beringa w katowicach i na każdą rzecz dostałem jeszcze upuścik po 50zł na sztuce, wiec nie jest tak tragicznie jak w cenniku (kurtka i spodnie po 599zł).pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Podstawowe pytanie: w jaką membranę wyposażony jest interesujący Cię model kurtki? Parę tygodni temu kupiłem (cywilną) kurtkę z membraną Gore-Tex i już wiem, że nigdy nie kupię innej. Komfort termiczny wymyka się wszelkiemu opisowi i człowiek naprawdę odnosi wrażenie, że kurtka oddycha. Poprzednia kurtka tekstylna (motocyklowa), jaką kupowałem, to Modeka Brisbane wyposażona w membranę Reissa. Kosztowała ok. 500 zł (czyli mieści się w interesującym Cię przedziale cenowym). Niestety, "tani" nie zawsze idzie w parze z "dobry". Owszem, jestem zadowolony z kurtki Modeki, nie przemaka, w chłodniejsze dni spisuje się bardzo dobrze, jednak w te cieplejsze człowiek potrafi spocić się niemiłosiernie, zwłaszcza jeżeli nie ma pod spodem bielizny termoaktywnej, tak więc w lecie wolę jeździć w skórach (co wiąże się z koniecznością wożenia ze sobą przeciwdeszczowego "kondomu"). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 wyposażona w membranę Reissato chyba też w RetBike pakują , odpuść sobie ret bike , dobra rada , bedziesz żałował , ja kupiłem i żałuje , nie iwem sam , ale ten komplecik skutecznie mnie zniechęcił do odzieży textylnej :icon_biggrin: i jak sie uda to zimą może zakupie konkretniejsze odzienie , z "taniością" prawie jak z chujową rodziną - najlepiej na zdjęciach ... Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Podstawowe pytanie: w jaką membranę wyposażony jest interesujący Cię model kurtki? Parę tygodni temu kupiłem (cywilną) kurtkę z membraną Gore-Tex i już wiem, że nigdy nie kupię innej. Komfort termiczny wymyka się wszelkiemu opisowi i człowiek naprawdę odnosi wrażenie, że kurtka oddycha. Jaka to kurtka? Też myślę o tym, żeby kupić jakąś goretexową kurtkę na motocykl (na codzień jeżdżę w skórze), która sprawdzi się na motocyklu w zimną jesień, a po wyjęciu protektorów nada się do cywilnego noszenia późną jesienią i w mokrą zimę. Może ktoś coś podpowie. :icon_mrgreen: Nie musi być tania, ma być dobra. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Mikosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jaka to kurtka? Też myślę o tym, żeby kupić jakąś goretexową kurtkę na motocykl (na codzień jeżdżę w skórze), która sprawdzi się na motocyklu w zimną jesień, a po wyjęciu protektorów nada się do cywilnego noszenia późną jesienią i w mokrą zimę. Może ktoś coś podpowie. :icon_question: Nie musi być tania, ma być dobra.Tak jak pisałem, jest to kurtka cywilna, a więc nie do jazdy, tylko do chodzenia, marki Alpinus, model Ikongo. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 kupowałem w skelpie Beringa w katowicach i na każdą rzecz dostałem jeszcze upuścik po 50zł na sztuce, wiec nie jest tak tragicznie jak w cenniku (kurtka i spodnie po 599zł).pozdr. Jakiś namiarek na ten sklepik ??? bo podjade zobacze ... A jakieś doświadczenia z kurteczkami firmy Held ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam. Stoję przed wyborem pierwszej kurtki na motor. Co wybrać http://motoallegro.pl/item228402242_profes...der_rozm_l.html coś takiego czy może skóra? http://motoallegro.pl/item224736828_markow...owa_l_nowa.html Bardzo proszę o opinie które kurtki są lepsze...i w jakie w ogóle mam uderzać:flesje: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a moze cos w ten deseń? Hein Gericke http://motoallegro.pl/item226188401_kurtka...ghter_race.html http://motoallegro.pl/item226406633_kurtka..._moto_abc_.html http://motoallegro.pl/item227065655_kurtka...d_moto_abc.html Lub moze cos naszego Ret Bike'a? Przy wyborze kieruj sie rowniez swoim bezpieczenstwem a wiec protektory itd kurtka powinna posiadac...a juz napewno jesli nie ma ochrony na plecy to zaopatrz sie w tzw"żółwia" chroniacego caly kregoslup :flesje: :icon_mrgreen: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) zdecydowanie pierwsza kurtka mi się najbardziej podoba... chodzi mi także o sugestie związane jaka kurtka jest lepsza:skóra czy wręcz przeciwnie? Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez tomektychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 chodzi mi także o sugestie związane jaka kurtka jest lepsza:skóra czy wręcz przeciwnie? tego szukaj w archiwalnych postach. przy czym tak naprawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytaniekurtka powinna przede wszystkim zapewnić bezpieczeństwo, w drugiej kolejności komfort użytkowania; czyli po pierwsze odpowiednie materiały, protektory najlepiej twarde, a po drugie... to już wedle uznania: wentylacja, wypinana podpinka i/ lub membrana, itp, itdjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja kiedyś, jako pierwszą kurtkę zakupiłem tekstylną "Modekę". Fajna na jesień i wczesna wiosnę, bo nie przepuszcza wiatru ale w upały tragedia. Obecnie używam jej już tylko sporadycznie, gdy temperatura spada poniżej 10 st. C. Praktycznie przez cały czas latam w skórach "Alpinestars" i wg. mnie skóra jest bezkonkurencyjna. Wszystko zależy jednak od jakości ubrań oraz tego co preferuje użytkownik. Ja Ci jednak polecam dobrą, skórzaną kurtkę.Pozdrawiam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam ja jeżdżę w tekstylnej kurtce z kompletem półtwardych ochraniaczy firmy FUNT polecam wszystkim, bo miałem już okazję przetestować ją podczas szlifu, a bezpieczeństwo jest najważniejsze ;) www.funt.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zakupiłem skórzaną....http://motoallegro.pl/item224736828_markowa_skorzana_kurtka_motocyklowa_l_nowa.html mam nadzieję że dokonałem dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi