piter 1600 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Ja jeszcze nie widziałem kontrolki od zapłonu,to chyba coś nowego. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerchan Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Mniejsze z tym chodzi o tą która zapala się przed uruchomieniem taka z piorunem czy z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu190 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam,Posiadam H-D softaila springera i ostatnio podczas jazdy zapaliła się czerwona kontrolka klucza, po czym przestały działać sygnał, kierunkowskazy i predkościomierz. Czy ktoś z was wie jaka może być tego przyczyna i jak można rozwiązać ten problem?Będe wdzięczny za pomocne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turysta Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ... i jeszcze lampa z tyłu.Wszystko na jednym bezpieczniku 15A. Zaglądnij pod kanapę. Cytuj RIDE HARD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Heh, a u mnie w Żeliwniaku byly bezpieczniki samoczynne ktore zalaczaly sie same po ostygnieciu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam,Posiadam H-D softaila springera i ostatnio podczas jazdy zapaliła się czerwona kontrolka klucza, po czym przestały działać sygnał, kierunkowskazy i predkościomierz. Czy ktoś z was wie jaka może być tego przyczyna i jak można rozwiązać ten problem?Będe wdzięczny za pomocne odpowiedzi Zdazylo sie to kilka razy w 2007 FLTR i zawszew czasie goracej pogodyProbowalem znalezc odbpowiedz ale bezskutecznieJezeli wylaczysz zaplon na stacyjce (W CZASIE JAZDY BEZ BLOKOWANIA KIEROWNICY !!!!) i wlaczysz spowrotem to problem znika Jedna z wielkich tajemnic Harleya Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Tajemnica Harleya, nawet producent nie wie co zje*ał. :icon_mrgreen: Wygląda jakby przegrzewanie jakiegoś elementu elektronicznego, tak jak z modułami czy impulsatorami gdy zaczynają się sypać. Resetowanie stacyjki pomaga na jakiś czas. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu190 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Tajemnica Harleya, nawet producent nie wie co zje*ał. :icon_mrgreen: Wygląda jakby przegrzewanie jakiegoś elementu elektronicznego, tak jak z modułami czy impulsatorami gdy zaczynają się sypać. Resetowanie stacyjki pomaga na jakiś czas. Dzięki za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Z tymi kontrolkami mialem tak: ruszam w trase z PL do NL, sprzet kupiony 2 dni wczesniej. Jade sobie spokojnie 120 i przestaje slyszec radio (gra, ale sie sciszylo), przestaje dzialac licznik i predkosciomierz, zgasla kontrolka "6" i zapalil sie check engine. Zwalniam, redukuje ... i sie naprawilo. I tak juz dzialalo do konca podrozy, czyli 1300km :) I o co chodzi? Aha - Harlista, mam do Ciebie pytanie, bo pewnie wiesz: jak to jest z kontrolka check engine? Po przekreceniu 'wajhy' na zaplon kontrolki ozywaja a chwile i gasna (w tym check engine). U mnie tak jest. Po uruchomieniu silnika kontrolka check engine zapala sie znow i gasnie po kilku sekundach. Ki piorun? Tak am byc? Czy mam na kompa jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwla42 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Z tymi kontrolkami mialem tak: ruszam w trase z PL do NL, sprzet kupiony 2 dni wczesniej. Jade sobie spokojnie 120 i przestaje slyszec radio (gra, ale sie sciszylo), przestaje dzialac licznik i predkosciomierz, zgasla kontrolka "6" i zapalil sie check engine. Zwalniam, redukuje ... i sie naprawilo. I tak juz dzialalo do konca podrozy, czyli 1300km :) I o co chodzi? Aha - Harlista, mam do Ciebie pytanie, bo pewnie wiesz: jak to jest z kontrolka check engine? Po przekreceniu 'wajhy' na zaplon kontrolki ozywaja a chwile i gasna (w tym check engine). U mnie tak jest. Po uruchomieniu silnika kontrolka check engine zapala sie znow i gasnie po kilku sekundach. Ki piorun? Tak am byc? Czy mam na kompa jechac? Hej!! ECM w nowych HD zapamiętuje dwa rodzaje błędów.Chwilowe i historyczne. Jeżeli po zapłonie kontrolka świeci cały czas to znaczy że jest błąd który cały czas widzi ECM. Jeżeli po zapłonie kontrolka gaśnie i znowu się zapala po czym znowu gaśnie to jest to błąd historyczny. Zapisany w pamięci ECM ale chwilowo już nie występuje. Szybkie kasowanko i po kłopocie... :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dzieki - uspokoiles mnie, bo jutro znowu traska 1300 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxpeky63 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Nie orientuje się ktoś czym doczyścić aluminiowe felgi (tj na zdjęciu odok) z czarnych kropek i innych plam głównie po klockach hamulcowych? Cytuj There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Z domowych sposobów to szpraj do czyszczenia kuchenek i piecyków, np.W5 z Lidla. :icon_biggrin: A z pro sposobów to pewnie jakiś szuwaks do mycia silników. Teraz na próbę używam środek STP, kolega mi dał trochę na testy. Czyści wszystko. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Nie orientuje się ktoś czym doczyścić aluminiowe felgi (tj na zdjęciu odok) z czarnych kropek i innych plam głównie po klockach hamulcowych? Bierzesz szczotke do mycia butelek , im gestsza tym lepsza, obcinasz koncowke, wkladasz do wiertarki i juz masz "mechaniczna szczotke" do kol.Benzyna czy ropa ladnie czyszcza tylko nie mozna przesadzac na oponach.Ropa zostawia tlusty osad wiec trzeba pozniej zmyc jakims szamponem do samochodow. Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viarus Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Ma może ktoś jakieś doświadczenia z wymianą tylnych poduszek w silniku TC w road kingu?Coś mi pukało od czasu do czasu potem coraz mocniej, myślałem, że przednia poduszka się wyrobiła i gdzieś dobija na dołkach a tu tył silnika na ramie się oparł i dupa.Pogoda piękna, Lesko coraz bliżej a ja czekam na poduszki. Ma może ktoś jakąś serwisówkę jak je założyć albo jakiś rysunek? Nie wiem czy się do tego zabrać czy walić do serwisu( wolał bym tego uniknąć) nie lubię jak ktoś grzebie mi przy maszynie. Jakieś rady?? Edytowane 16 Czerwca 2011 przez viarus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi