edzio Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 No to kamień z serca .A już się bałem że moje usługi nie staną na wysokości twoich oczekiwać :icon_razz: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redd Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 siemka! mam takie pytanie do Edzia jako do specjalisty i fachowca ;] mam ducati z roku koniec 98/99 i jest ono na seryjnych wydechach marki "wydech DUCATI" a zależało by mi aby wydobywał się z niego dźwięk taki jak ten z filmiku zamieszczonego przez użytkownika wilust4s'a (a nawet donośniejszym :buttrock: ) tyle że, dowiedziałem się iż, tam za bazę posłużył tłumik robiony przez Remusa dla Ducati. Na moim nie ma żadnych adnotacji co do wykonawstwa Remusa, dlatego zastanawiam się czy różnica w pierwotnym wykonaniu puszek nie wpłynęła by na jakość dźwięku po przeróbce? (co do ceny przeróbki od tłumika dowiadywałem się przez kolegę z forum sv :wink: ) ..a jeszcze pyt. No.2 :smile: Zastanawiam się czy warto było by zainwestować do tego w filtr K&N'a. I tak muszę wymienić filtr powietrza a może warto by dołożyć parę złotych by spotęgować wrażenia z tuningu :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Może idealnie taki sam to nie będzie( zależy od wielkości kolektorów, i samych puszek), ale i tak zawsze lepszy niż fabryczny oryginał... Jak Edzio mi tłumik przerobił w 999,i reakcję na to, to znajdziesz na youtube: 2009 szalony janek klekotek :-))))... Pozdr. J-999. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redd Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Nom widziałem zdjątko tych puch Remusa na bikepics, to są jakby dłuższe i się świecą jak psu... :icon_mrgreen: Moje są matowe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A to ostatnie efekty mojej pracy u człowieka z forum Aprilli: Redd -a co do twoich pytań. Dla Ducati do ST robił i Remus i Schark-(chyba tak się to pisze) konstrukcja i jednych i drugich jest bardzo podobna więc się nad tym nie zastanawiaj. Nie usłyszał byś różnicy przy różnych tłumikach i takiej samej przeróbce. Twój będzie gadał deko inaczej niż Łukasza-WiluST4S gdyż on ma Moto z silnikiem 996cm a ty masz 916cm.U mnie w Twierdzy mój kolega kupił wiosną ST4 i wziął ode mnie moje kominy z zastosowaną komorą rozprężającą i powiem ci że przy jego silniku te kominy nie mają takiego głębokiego basu niż w moim 996cm na tych samych kominach .Pojechaliśmy kiedyś na lotnisko w Modlinie ,Konrad wskoczył na pas startowy swoim ST4 na moich kominach ,poszedł dość ostro do końca pasa :crossy: , staliśmy na poboczu z innymi bywalcami tego lotniska , rozbawiło mnie ich poruszenie , nerwowo zaczęli się rozglądać i usłyszałem pytanie (tak sobie między sobą dyskutowali) co to? co to? jaka to pojemność ? :eek: :eek: :eek: że to tak gada byli conajmniej zdziwieni a napewno zaciekawieni. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redd Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 W sensie inaczej tzn. pewno mniej donośnie :( chociaż nie wierzę, że te 80ccm różnicy może wpłynąć jakoś znacznie na charakter pracy silnika (chyba, że zmodernizowano w tym czasie coś w układzie bądź na wale) Szkoda, że nie ma filmiku dotyczącego 916 na przelocie.. Chociaż na pewno brzmi to lepiej niż w standardzie. Teraz to jak by ktoś próbował krzyczeć z papierowym workiem na głowie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Redd, szkoda że nie słyszałeś poprzednich kominów Wila... te dopiero "darły mordę" maasakra... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 No potwierdzam.Wcześniej miał puste wiadra i jak na takie nie gadały całkiem paskudnie i nie tak bardzo głośno.W tych teraz chciał głośno,założyłem mu 2 X 58mm,jeszcze kiedyś je może odkupie od niego i że są to moje pierwsze kominy przerobione dla klijenta oprawie je w ramkę i powieszę w głównym pomieszczeniu mojej firmy jeśli się takowej kiedyś dorobię :biggrin: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Redd tylko pilnuj Ed'a bo ci jeszcze taki sound zrobi... hehehe :icon_razz: Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redd Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 no no... :bigrazz: widać że EdHaust to porządna firma nie omieszkam się zgłosić do pana prezesa jak tylko nazbieram trochę funduszy, bo aktualnie jestem bezrobotnym studentem :icon_razz: Najpierw trzeba ubezpieczenie opłacić i przeglądu koniecznie przed operacją dokonać :icon_mrgreen: ale sądzę, że na wiosnę wyrobię i dam znać na PM :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A tak mi wyszła ostatnio przerabiana inna Włoszka -Cagiva Raptor 1000 L-Twin Suzuki.Nagrywał telefonem więc i tak nieźle to wyszło: http://www.youtube.com/watch?v=bTtnfb8MpYU Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 No, teraz kolej na mnie :) Już się robią. Nie mogę się doczekać... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturoMTS Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich miłośników motocykli. Koncepcja wydechu do mojej multi już jest (dzięki rozmowie z Edziem oczywiście). Zrezygnowałem z kitu eliminującego katalizator na rzecz kolanek uspawanych w f-mie motowydech (mam dosyc blisko),natomiast przeróbkę wydechu może popełnić tylko Edzio (jak się zgodzi :notworthy: ). W przyszłym tygodniu zadzwonię i umówię się . Po trzech latach seryjnych multistrada zagada jak powinna :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 No tak, w końcu czeka to każdego z nas. Moja też się kiedyś doczeka wizyty u Edzia :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Wczoraj posłuchałem sobie obu ostatnich dzieł Edhausta , obydwa do S2R800. Była jednak mała różnica bo w jednym wydechu tym Artkowym usunięty był również katalizator(to już nie była sprawka Edka :icon_biggrin: ), a w Farisa były tylko zmienione końcówki na Edhausty. Konkluzja taka ,że wydech bez katalizatora nie nadaje się do użytku na drogach publicznych :icon_mrgreen: bloki z wielkiej płyty mogą byc zagrożone :icon_eek: :icon_biggrin: . Same końcówki Edka gadają fajnie i myślę że nie powinny powodowac gwałtownych rekacji sąsiadów. Tak się złozyło ,że na wczorajszym spotkaniu desmoobsession był jeszcze jeden S2R800 na Arrowach z dB killerami :eek: . Wydaje się ,że Arrowy jednak lepiej przenoszą niskie częstotliwości, ciekawe co będzie po wymontowaniu dB killerów Wiesz co przy takim koszcie przeróbki w porównaniu do kosztów zakupów akcesoryjnych samodzielne przeróbki chodzą przepięknie No, teraz kolej na mnie :) Już się robią. Nie mogę się doczekać... pozdr Jeszcze tydzień i twoje kominy będą do odbioru na Allegro :biggrin: Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich miłośników motocykli. Koncepcja wydechu do mojej multi już jest (dzięki rozmowie z Edziem oczywiście). Zrezygnowałem z kitu eliminującego katalizator na rzecz kolanek uspawanych w f-mie motowydech (mam dosyc blisko),natomiast przeróbkę wydechu może popełnić tylko Edzio (jak się zgodzi :notworthy: ). W przyszłym tygodniu zadzwonię i umówię się . Po trzech latach seryjnych multistrada zagada jak powinna :biggrin: A powiedz mi tak z ciekawości ile to Cie będzie w Konstancinie kosztowało? Edytowane 2 Marca 2010 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi