włochatyDR Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zaprezentujesz się :icon_question: , może zorganizuj jakąś ustawkę i zapodaj na youtube, to sobie oglądniemy. Ale po co?... Wrzućmy na luz panowie, bo zaczynamy nawzajem skakac sobie do gardeł. I tak dalej będziemy jeździć po lasach, i dobrze każdy o tym wie. Wiec niema sensu o tym rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Jednym słowem przejazd 3-4 moto przez las szkodzi mu bardziej niż jego wycinka? tak samo jest większym zagrożeniem dal zwierzyny niż polowanie? :icon_mrgreen: . Widziałeś reakcję zwierząt? to znaczy zanim zostały rozstrzelane uciekały w waszą stronę i gdyby mogły krzyczały by: "ratujcie nas kochani myśliwi bo na motorach jeżdżą po lesie" a wy: "chodźcie do nas sarenki" i sru im między oczka z okrzykiem: "is coming right for as" :icon_mrgreen: . Jest coraz weselej za chwilę zostaniemy oskarżeni o powodzie bo "jeżdźą po lasach ziemie ubijają i woda potem nie może wsiąkać w nią" :banghead: . Lasów się nie wycina, tylko usuwa obumarłe lub zbyt gęsto rosnące drzewa. Robi się to po to, żeby drzew było tyle ile trzeba i rosły zdrowo bez niepotrzebnej konkurencji bytowej. To, że niewiele o tym wiesz, to nie powód, żeby tak ironizować. Reakcja zwierząt na hałasy robotników na prawdę różni się od reakcji na pojazdy przemieszczające się z dużą prędkością. O myślistwie najwyraźniej też nic nie wiesz, ale nie będę tłumaczył bo papieru w temacie nie wystarczy. Ale po co?... Wrzućmy na luz panowie, bo zaczynamy nawzajem skakac sobie do gardeł. I tak dalej będziemy jeździć po lasach, i dobrze każdy o tym wie. Wiec niema sensu o tym rozmawiać. Taki cienki byłeś, że nikt nie chciał nagrywać??? :icon_mrgreen: P.S. Temat do zamknięcia. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Spoko, spoko, nie bojta sie, i w PL kiedys policja wpadnie na to aby zaczac kontrolowac emisje glosnosci, bo na tym idzie rownie dobrze zarobic jak na mandatach za przekroczenie predkosci, jak chcecie to moge im podpowiedziec :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Oczywiscie, Ty smigasz na cichym mam nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Lasów się nie wycina, tylko usuwa obumarłe lub zbyt gęsto rosnące drzewa. Robi się to po to, żeby drzew było tyle ile trzeba i rosły zdrowo bez niepotrzebnej konkurencji bytowej. To, że niewiele o tym wiesz, to nie powód, żeby tak ironizować. Reakcja zwierząt na hałasy robotników na prawdę różni się od reakcji na pojazdy przemieszczające się z dużą prędkością. O myślistwie najwyraźniej też nic nie wiesz, ale nie będę tłumaczył bo papieru w temacie nie wystarczy. Taki cienki byłeś, że nikt nie chciał nagrywać??? :icon_mrgreen: P.S. Temat do zamknięcia. Takie forum to jednak fajna rzecz jakich to ciekawych rzeczy się można dowiedzieć z niego, np. że lasów się nie wycina :icon_mrgreen: .... to dziwne skoro lasów się nie wycina to dlaczego z okolicznych lasów ciągle wyjeżdżają ciężarówki załadowane drewnem? aż tyle tych drzew obumiera że w niektórych miejscach po takim usunięciu jest pusta polana często powierzchni kilku hektarów. Mówisz nie o lasach tylko właściwie o uprawach leśnych, bo nie powiesz mi chyba że las do istnienia potrzebuje ludzi? i w takich lasach za dużo zwierząt nie uświadczysz bo potrzebują one do istnienia nie tylko drzew rozstawionych w równomiernych rzędach, jak myślisz dlaczego w ostojach leśnych czy parkach nie stosuje się wycinki? dlaczego tam nie ma konieczności usuwania obumarłych drzew i zwierząt większa różnorodność i jakby "trochę" ich więcej. O "myślistwie" w waszym wykonaniu wiem więcej niż ci się wydaje i dokładnie wiem jak wyglądają wasze "polowania" które bardziej przypominają pluton egzekucyjny niż myślistwo, chcesz zapolować to weź sobie łuk czy dzidę i samotnie spróbuj co upolować, zwierzak będzie miał równe szanse a ty o wiele większą satysfakcję, tymczasem wy ustawiacie się w tyralierę i czekacie aż nagonka nagna wam prosto pod lufę zwierzynę która w starciu z waszymi sztucerami nie ma najmniejszych szans, inna sprawa że zwierzyna na którą polujecie tak naprawdę żywi się na polach i łąkach okolicznych rolników, dlaczego? bo w lasach nie jest w stanie znaleźć dostatecznej ilości pożywienia, dlaczego? bo w lasach jest prowadzona gospodarka leśna i prowadzącym ją nie zależy na tym żeby im las "zaśmiecały" jakieś krzewy czy powalone drzewa i kółko się zamyka. Częste zrywki i użycie ciężkiego sprzętu doprowadza do dewastacji ściółki która potrzebuje lata na odrodzenie. W naszych okolicach pierwotne lasy brzozowe, bukowe i dębowe zostały zastąpione przez świerkowe, dlaczego? bo świerk ma większe przyrost roczne i więcej kasy można wyrwać z lasu problem tylko w tym że w lasach sadzonych przez człowieka wyłącznie ze świerka praktycznie nie występuje roślinność ściółki poza grzybami. Motocykliści tak naprawdę rzadko kiedy jeżdżą na przełaj przez las najczęściej poruszają się drogami leśnymi i szlakami wyrytymi przez ciągnięte drzewa na których tak naprawdę trudno coś więcej zniszczyć, cała afera tak naprawdę nie rozgrywa się o zwierzęta czy o przyrodę bo tej motocykliści nie zagrażają, chodzi o szmal i nic więcej. Dlatego uważam że o ile jazda po parkach narodowych czy rezerwatach to chamstwo i nigdy tego nie robię to jazda w lasach gospodarczych większej krzywdy im nie robi. Wypisujesz jakieś dyrdymały o reakcji zwierząt, ja niemal co dzień widuję na polach czy polanach zwierzęta które na mój widok wcale nie wykazują jakiejś paniki, zazwyczaj stoją i patrzą a uciekają w sytuacji kiedy się zatrzymam albo jadę w ich kierunku, ludzie nie róbcie z nas demonów na dwóch kołach, wiem że wygodnie jest mieć dyżurnego winowajcę ale nie jesteśmy głównym problemem Polskich lasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Takie forum to jednak fajna rzecz jakich to ciekawych [............................................] Polskich lasów. Wiesz co? Masz sporo racji, ale w kwestii myślistwa i wycinek leśnych nie za bardzo. Mógłbym na ten temat kilka stron napisać, ale mi się nie chce i mam wrażenie, że to nie jest odpowiednie miejsce na dyskusje o tych sprawach. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Pracuje w lesie na wycince dzew co roku w wakacje i teraz również tam pracuje. i Wiem co nieco na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 ... Mógłbym na ten temat kilka stron napisać, ale mi się nie chce ..... Dobrze że chciało Ci się napisać, że Ci się nie chce....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Wiesz co? Masz sporo racji, ale w kwestii myślistwa i wycinek leśnych nie za bardzo. Mógłbym na ten temat kilka stron napisać, ale mi się nie chce i mam wrażenie, że to nie jest odpowiednie miejsce na dyskusje o tych sprawach. Skoro Ci się nie chce to nie widzę powodu, w jakim się tutaj udzielasz. Ale jeśli już do czegoś nas próbujesz przekonać to poprzyj swoją opinie jakimiś dowodami, faktami. Pracuje w lesie na wycince dzew co roku w wakacje i teraz również tam pracuje. i Wiem co nieco na ten temat. Podzielisz się wiedzą? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Mój Ty drwalu. :bigrazz: Romanse to na PW załatwiać :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Niech moderator przeniesie ten temat do "piwa" albo humoru najlepiej, bo połowa pokazuje tutaj swój przerażająco niski poziom inteligencji , a druga połowa chce się bić... Najlepiej zamknąć temat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Nie dawno wszyscy narzekali że w dziale enduro/motocross.... nudy i forum umiera, a jak jest coś ciekawego to wszyscy zamykać. Ludzie więcej luzuuu :biggrin: Edytowane 2 Lipca 2009 przez Stoźu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 No i za chwile bitka będzie . Offrołdofcy i sciganty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) zgadzam się z Rafaelem, zamknąć bo temat jest wałkowany odkąd tu jestem a domyślam sie ze wcześniej tez był omawiany. Wątpię żeby była bitka offrołdofcy i sciganty, bo sam YUBY tylko tu pisze i tylko po to żeby sobie licznik postów nabić - z reszta jak wszyscy :D Edytowane 2 Lipca 2009 przez Katsumoto Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 No i za chwile bitka będzie . Offrołdofcy i sciganty ;) Czyli ofroadowcy wygrają bo mamy Ciebie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi