jerrygsx Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witaam wszystkich... Chodzi mi o rady zwiazane z polerwoaniem szyby.Obecnie mam lekko porysowana szybe w kawie 636-02 juz ja lekko doprowadzilem do porzadku ale dalej jeszcze jej troche brakuje do szczescia.Jesli ktos ma jakies doswiadczenie zwiazane z polerwoaniem szyb (ja osobiscie najpierw jechalem papierami wodnymi wiadomo ale chodzi mi bardziej o ostatni juz etap tzw na gotowo jakich uzywac srodkow dostepnych jakos w miare ....... bede wdzieczny za wszekie porady.... pozdrawiam szerokosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Pasta do polerowania tworzyw sztucznych i ruchy oscylacyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrygsx Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 ...a jakies namiary na ta paste gdzie to zdobycgdzie szukac.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ...a jakies namiary na ta paste gdzie to zdobycgdzie szukac.....pozdrawiam W każdym sklepie z akcesoriami lakierniczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 kup sobie paste xerapol... takie bialozielone opakowanie.. Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Jasne, pasta do zębów i szmata. Nie żartuje, działa świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja ostatnio użylem do tego celu K2 tempo i efekt jest. Najpierw papier później szmatką z pastą. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja ostatnio użylem do tego celu K2 tempo i efekt jest. Najpierw papier później szmatką z pastą. No właśnie. Ja też zadam pytanie. Mam mocno zżółkłą szybę (ale z plastiku), dosyć dużej powierzchni. Zaczałęm od samej pasty i po dwóch godzinach męczenia się z tym i wywołaniu zapalenia obydwu nadgarstków, uzyskałem efekt ledwie zadowalający, tzn szyba już nie jest żółta ale jest taka lekko mleczna. Zaznaczam że nie używałem papieru ściernego w ogóle, a szmatki z pastą.Za mało roboty w to włożyłem czy gdzieś dałem dupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A bierzesz pod uwagę grubość ziarna w tej paście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wczoraj w Accordzie polerowałem lampę bo jedną miałem matową i lekko żółtą. Najpierw na sucho papierem ściernym 500, potem wodny 1500, wodny 2000 i wodny 3000. Następnie na mokro pasta Farecla G3, ręcznie, dość długo trzeba się nakręcić. Na sam koniec pasta K2 Turbo. Zajęło to z 45min ale lampa jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 To ja podpowiem, że lepiej zacząć od 600 wodny bo oszczędzi się głębokich rys. Ja 600-800-1200-2000 i polerka maszynowa. Można jeszcze 2500 i wtedy profesjonalne pasty od grubej do końcowej. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 tempo to nie jest dobry wybór- zapytajcie się dobrych lakierników co sądzą o tej pascie. :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja kupiłem takie cuś do czyszczenia zmatowiałych lamp ( w bricomarche), pasta ok, ładnie zdziera, ale ten płyn nie działa, byłem troszkę załamany, ale przejechałem to woskiem i szyba jak nowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Tylko polerka mechaniczna z białą gąbką i lakiernicza pasta polerska G3 lub 3m , Na finisz czarna gąbka i mleczko do ściągania "hologramów "Oczywiście najpierw papier wodny 2000 , 2500 .Polerowałem również szybki do kasków , jest super , jadąc pod słońce lub w nocy widać jak przez nowiutki wizjer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A bierzesz pod uwagę grubość ziarna w tej paście?Oczywiście że nie :) Pasta mówi o sobie tyle co "SCRATCH AWAY" kupiona za całego funciaka w sklepie "syćko panocku za funciaka". Dzięki, chyba zastosuję się do rad poniżej i zainwestuję w papierki wodne + dobrą pastę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi