jwolansk Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 hej, przewala mi sie niepotrzebny litr oleju silnikowego, o parametrach jak do amora (10W40 - w gs 500) czym sie wlasciwie roznia silnikowe i amortyzatorowe? mozna lac silnikowy do lag? dzieki za pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wszystko można lać - nawet wodę, tylko po co? Olej do amorków to nie jest olej silnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie można lać. Olej silnikowy pieni się. Jak się zacznie pienić w ladze, to się zaczną problemy. Ponadto olej silnikowy, w przeciwieństwie do oleju do lag, nie konserwuje simmeringów, więc raz dwa je rozwali. Jak już musić w tak gówniany sposób oszczędzać na swojej własności, swoim motocyklu, to jedź na najbliższa stację i kup najtańszy olej do układów hydraulicznych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie można lać. Olej silnikowy pieni się. Jak się zacznie pienić w ladze, to się zaczną problemy. Ponadto olej silnikowy, w przeciwieństwie do oleju do lag, nie konserwuje simmeringów, więc raz dwa je rozwali. Jak już musić w tak gówniany sposób oszczędzać na swojej własności, swoim motocyklu, to jedź na najbliższa stację i kup najtańszy olej do układów hydraulicznych. pzdr ej, stary.. dlatego pytam, zeby wiedziec czym sie roznia. dzieki wielkie za rzeczowe info, ale po co od razu inwektywy? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie można lać. Olej silnikowy pieni się. Jak się zacznie pienić w ladze, to się zaczną problemy. Ponadto olej silnikowy, w przeciwieństwie do oleju do lag, nie konserwuje simmeringów, więc raz dwa je rozwali. Jak już musić w tak gówniany sposób oszczędzać na swojej własności, swoim motocyklu, to jedź na najbliższa stację i kup najtańszy olej do układów hydraulicznych. pzdr A tak z ciekawości... jeśli silnikowy nie konserwuje simmeringów to jak to wpływa na zużycie tych w silniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Na opakowaniu pisze jak byk OLEJ SILNIKOWY to gdzie go chcesz nalać?jest tam dopisek OLEJ AMORTYZATOROWY ?Obrażasz się o inwektywy a sam zadajesz durne pytania.Poczytaj instrukcję naprawy motocykle i dowiesz się jaki olej powinieneś nalać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 dobrze się składa, że jest ten temat... powiedzcie mi czy do lag są też syntetyki, półsyntetyki itp? a jeśli tak to jaki dolać nie wiedząc jaki był poprzednio? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Od wielu lat olej do amortyzatorów jest robiony na bazie syntetycznej.Jeżeli nie masz info jaki był zalany fabrycznie to bez ryzyka możesz nalać 15w a jeżeli zawieszenie było b.miękkie wypada nalać 20w Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja bym zlał cały stary i nalał świeży. Do lag wchodzi od 260 do 500 cm3 oleju. To naprawdę aż taki koszt wydać 40-50 zł na dobrej jakości olej i mieć pewność, że się nie namieszało?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja bym zlał cały stary i nalał świeży. Do lag wchodzi od 260 do 500 cm3 oleju. To naprawdę aż taki koszt wydać 40-50 zł na dobrej jakości olej i mieć pewność, że się nie namieszało?pzdrsorki za naiwność, ale wydaje mi się że tak powinien mechanik robić.... szczerze powiedziawszy takie sprawy wolę zostawić specjaliście i zapłacić. Pytanie zadałem, bo kolega mój pracuje w firmie która handluje częściami i sam nie był zorientowany a nie chciał wprowadzać klienta w błąd. Z resztą odesłałem go na to forum .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Gdzie kupić taki olej do amortyzatora?Wszędzie gdzie pytałem kręcą głową, że nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 www.larsson.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Dzieki Edytowane 10 Marca 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Fork Oil i raczej 15W (dla twardzieli 20W), bo na zalecanym 10W przód jest ciut za miętki. na przykład taki:http://img510.imageshack.us/img510/8185/obraz001largeld7.jpg Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Zeby olej do amortyzatorów na larsonie kupować <lol> to juz lepiej na allegro:P A tak na poważnie w kazdej szanujacej sie hurtowni motoryzacyjnej taki olej mozna kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi