drbig800 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 witam czy ten wakuometry sie nadaja do synchronizacji gaznikow motocyklowych http://moto.allegro.pl/item220961881_wakuo...0_bar_nowe.htmli czy cos jeszcze musze do nich dokupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyniooo Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Przygladałałem sie temu urządzeniu jak mi gazniki regulowano. Bedziesz potrzebował 2 szt do gs-ika a i osprzet czyli rurki z gwintem zeby do gaziorków podkręcic i węzyki gumowe łączące te rurki z wakuo. Sam mysle zeby kupic sobie i samemu regulowac tyle ze ja musze miec 4 :) . Regulacja to bajka troche zabawy :lalag: Ps. Mysle ze te z allegro powinny sie nadac sa nawet identyczne jak te które widziąłem. Pozdro Edytowane 30 Lipca 2007 przez zbyniooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 czyli beda pasowac ????????????????mi akurat tylko wezyki starcza bo miejsce na waku mam w dekielkach podcisniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyniooo Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 NIe wiem jak jest w gsach ale u mnie wkrecal rurki pod gazniki..odkreca śrubki zaślepiające i tam wkręca wakuo.. wiec mysle ze u Ciebie jest podobnie choc nie daje glowy. A co do wakuo beda dobre ale lepiej poczekaj na odzew specmajstrów :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 to wiec czekam na wypowiedz specjalistow czy ten sprzet sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Tak nadają się do robienia ludzi w konia bo toto kosztuje 12 zeta za szt.To tylko zegar a gdzie dławik, króciec łączący i wężyk podciśnieniowy ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwoj Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) może w specjalistycznym zestawie do synchronizacji gaźników są dławiki, zapewne ułatwiają one odczyt wskazań na tarczy, wężyki i podłączenia pod doloty nie stanowią żadnego problemu, ja osobiście dokładnie na takich zegarach synchronizowałem gaźniki w swoim moto i uważam, że jest to do zrobieniaale jednocześnie sama synchronizacja bez regulacji gaźników nie ma sensupzdr bwoj Edytowane 30 Lipca 2007 przez bwoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konse Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 może w specjalistycznym zestawie do synchronizacji gaźników są dławiki, zapewne ułatwiają one odczyt wskazań na tarczy, hehe, nie ułatwiają :icon_twisted: tylko umożliwiają !! inaczej wskazówka lata jak by miała delirium tramens (czy jak to się pisze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 to jak to wkoncu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Jest prosto - zapoznaj sie najpierw z całą teorią dot. synchro, to takie pytania będą zbędne. To tak jak odrabiać pracę domową. A w skrócie - musisz podłączyć zegary (jakiekolwiek kupisz) do gaźników poprzez rurke wkręcaną w otwór w gaźniku który na codzień zaślepiony jest śrubką. Albo kup drogo, albo kup kawałek miedzianego przewodu hamulcoweg od malucha, potnij na kawałki i nagwintuj koniec - tyż zadziała.jak masz podłączone zegary to muszą mieć dławiki - takie kraniki ktore oganiczą latanie wskazówek zegarów przy każdym pociągnięciu podciśnienia. A potem to już tylko zsynchronizować. Co do samoróbek-synchro, to taniej jest kupić parę metrów przezroczystej rurki, zalać starym olejem, i to podłączyć - odpowiednik waku rtęciowego, tylko o wiele dłuższe toto musi być, bo olej nie jest tak ciężki jak rtęć. tu masz opis (oczywiście po angielsku... ) http://www.airheads.org/content/view/183/56/ Ale wracając do początku - masz kompa i internet, to poszukaj sobie najpierw info na temat. Bardzo pomaga. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimo13 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam, ja na bardzo podobnych waku, zreszta tez z allegro po ok 30zł szt robie synchro w mojej virówce i sprawdzaja sie idealnie. W virago nie musze nic gwintowac , wystarczaja same wężyki, które zakładam na koncówki w króccach ssących a dławiki kupiłem w sklepie z rybkami, są stosowane do regulacji cisnienia napowietrzania wody w akwarium (1zł sztuka). Ot i cały sprzęt, naprawde działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 bardzo mnie interesuja ta samorobka czy moge dostac jeszcze jakies wskazowki po polsku bo wiecie noga jestem z ang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 w sobote bede w domu to moge zrobic dokladne zdjecia wakuometrów i ich czesci skladowych :icon_twisted:- jesli chcecie to dajcie znac :crossy: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 powie mi ktos cos na temat tego olejowego waku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 powie mi ktos cos na temat tego olejowego waku http://gs500e.free.fr/entretien/sync_tool.php Kupujesz rurke przezroczystą o srednicy 4-5mm i długosci 2m. Robisz tak jak na zdjęciu , przyklejając wężyk do deseczki z podziałka i napełniasz olejem do silników 2T tak by poziom sięgał do połowy podziałki w rurce w kształcie U. Podłaczasz końce wezyka do gazników , deseczke ustawiasz w pionie i regulujesz podcisnienie tak , by olej w obu koncach był w jednym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi