grey Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 :cool: WitamZa niespełna rok zdaję na prawo jazdy kategorii A i B (chyba sie uda :icon_twisted: )Napewno nie kupie samochodu-kupuje motocykl Na moto bede mial okolo 6 tys złNie chce jakiejs mega maszyny z ogromna moca- jakies 60 KM mi spokojnie wystarczy Ze względu na mój wzrost-186 cm moto nie moze byc strasznie małe Narazie zrobilem wstepne rozeznanie na allegro i sam oszacowalem ze starczy mi na : 1-Suzuki Gs (stary model)-jakies 4 tys zł 2-Suzuki Bandit 400-jakies 5-5,5 tys3-Suzuki Sv650n- moze w okolicach 6 tys by sie trafiło I to chyba tyle-sam nie wiem co z moto starszych (nie ma sie co oszukwiac-gora jakis 97 rocznik upoluje) warto kupic-zeby z czesciami nie bylo jako takiego klopotu Prosze o rady PozdrawiamMariusz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 3-Suzuki Sv650n- moze w okolicach 6 tys by sie trafiło Bez silnika, czy bez ramy? Zapomnij. Sam widzisz. Wyboru nie masz. Bierz GSa. Nie jesteś aż takim dryblasem, nie ma co wydziwiać.BTW hondy CB 500 sa deczko droższe od GSów.Ewentualnie XJ 600N. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 transalp :icon_razz: pancerny motocykl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Ja mam 187 cm wzrostu i dobrze mi sie jezdzi na XJ 600S. 60 KM na poczatek w zupelnosci wystarcza. Z czesciami nie ma zadnego problemu, ani z pozniejsza odsprzedaza. Za 6 kola mozna trafic rocznik 95-96, a za niespelna rok moze cos jeszcze mlodszego. Pozdro Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikun Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 A może Kawa ER-5 albo Zephyr 550? powinieneś spokojnie znaleźć coś w tej ceniealbo tak jak poprzednicy pisali Yamaha XJ 600 S lub N która chyba jest z nich największa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 o Bandit 400 to zapomnij bo to zabawka jesli chodzi o gabaryty , ja mam 180 cm wzrostu a siedzialo mi się na nim jak na zabawce , wygodna w miarę jest XJ 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 [...]Na moto bede mial okolo 6 tys zł[...]Ze względu na mój wzrost-186 cm moto nie moze byc strasznie małe Niedawno miałem podobny problem - 194 m wzrostu - powiem jedno: daruj sobie GS500. będzie Ci bardzo niewygodnie, a wyglądać na nim też będziesz nie najlepiej.Polecam Hondę CB 500. Niezawodna, wygodna i moc też wystarczająca. Za 6 tyś. można spokojne kupić coś sensownego. I nie zrażaj się, że roczniki przed 97 miały bęben z tyłu. Skuteczność hamowania mają taką jak tarcze w późniejszych modelach. No i CB 500 ma tę przewagę mad GS500, że nie jest chłodzona powietrzem. Tu parę przykładów:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M418686http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M418667http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2636071a to z kolei wydaje mi się mocno podejrzane: http://moto.allegro.pl/item188545932_honda...0r_okazja_.html. Z mojej CB500 z 96 r jestem baaardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alanpts Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Ja tez polecam cb 500. Gs w porownaniu z cb to padaka. !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Kup hondę transalp - chłodzony cieczą na afrykę to za mało kaski. Ja mam tez ten wzrost i śmigam na dominatorze NX650 jest to fajny motocykl dla wysokich chłodzony powietrzem silnik na zamkniętych szlabanach w lato gaszę bo za ciepło się robi dla kierowcy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Kup hondę transalp - chłodzony cieczą na afrykę to za mało kaski.Transalp do 6tys. będzie 17 letni i mocno zużyty. Nie ma cudów, lepiej co by sobie darował trampka. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 poszukaj cb 500, ostatnio siedziałem na takiej i przy moim wzroście ok 195 cm, było w miarę ludzko, ale nie jechałem, więc nie wiem. Sam mam seven fifty i dobrze mi się na niej śmiga, więc raczej cb 500 niz gs 500. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Jeszcze masz czas chłopie, jak dopiero za rok zdajesz to uhuhu dużo wody upłynie. Bedziesz miał prawko i kase w rece to wtedy można myśleć. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Czolem! A ja polecam XJ600n. Najsensowniejszy wybor w Twojej sytuacji.CB500 jest mniejsza, ale tez ujdzie.Nie wiem jak tam ER5 czy GPZ50, ale to Kawasaki, wiec je olej :icon_mrgreen:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremy61 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam Ja mam 190 cm wrozstu i na pierwsze moto wybralem bandita 400. Wcale nie siedzi sie zle jak ktos tam wczesniej pisal, wiadomo ze to male moto ale wiecznie tym nie bedziesz jezdzil. Na twoim mijescu przejechalbym sie ta honda cb500 i banditem 400 i bedziesz mial odpowiedz gotowa. Przyjemnosc banditem z jazdu swietna , wkreca sie nieziemsko, zmieniasz biegi przy 14 tysiacach, no i dziwek co 4 gary to nie 2 roznica w pracy bez porownania. A co do kaski to miesiac temu sprowadzilem bandita z wloch 94 rok i wyszedl mnie 4-tysie oczywiscie bez rejstracji. Takze decyzja nalezy do ciebie ale ja obstaje za banditem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a ja bym zaryzykował i polecił Ci VX 800 , moc sie zgadza , gabaryty spore, moto ma kardan i nadaje sie do turystyki. Niedawno w ŚM był opisany... Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi