zyleta Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Szaleńcy:) Doprawdy niezwykle przemyślany i rzetelnie przygotowany materiał dziennikarski. Pełen profesjonalizm;)Najbardziej urzekł mnie patetyczny ton komentatora. TVP rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edison Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) "Policjanci wyciągneli swoje motocykle popularnie zwane ścigaczami i ścigają...."Buhahaha ale sie usmiałem z tego tekstu :crossy:A jest może jakiś forumowicz występujacy w tym filmiku?Sory za obieganie od tematu. Edytowane 28 Marca 2007 przez edison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Cytat(kornas @ 27 marca 2007 - 15:31) No sam się zdziwiłem że nic nie pękło, porysowała się tylko osłona silnika i lusterko (szczęście w nieszczęściu)Jak jesteś z Konina to może słyszałeś o dzwonie pod Bydgoszczą jest tu taki pas startowy i wszyscy tam śmigają, niestety w zeszłą niedzielę kolesiowi skończył się pas i leży z połamanym kręgosłupem.Trzeba uważać . :o bylem w niedziele z kumplami na pasie, bylo tyle katamaranow, do tego lubiacy popisy ich kierowcy, ze nie dalo sie jezdzic. jakby pol bydgoszczy sie zjechalo!!chyba zdazylismy sie zmyc przed wypadkiem, bo nic nie wiedzialem.totalny szok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Ale lipa !!Nie ma to jak łysa opona z przodu.Hamowanko na asfalcie troche piasku i leże na boku. Świetnie już szukam opony.Mądry Polak po szkodzie. No ale trzeba to potraktować jako nauczkę.Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych opon.nie Ty jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Nawet nowa opona jak załapie piasku przy hamowaniu to i tak chyba nie uchroni przed glebą :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Nawet nowa opona jak załapie piasku przy hamowaniu to i tak chyba nie uchroni przed glebą :bigrazz:...dokładnie, nowa opona (i jej głęboki bieżnik) lepiej "trzyma" na mokrym, na piasku praktycznie bez różnicy :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 To jest najgorsze uczucie jak sie glebnie na moto jakie moze byc jeszcze przy gapiach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 ja tam wole zeby sobie gapie ze mnie jaja robily po tym jak sie wywroce i wstane bez zadnego uszczerbku, niz zeby nikt nie widział a ja juz nie mialbym wstac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 ja też tydzien temu w gorach polozylem motorek na bok :-/Wjezdzalismy pod pensjonat i po 200 km jazdy "nie zadziałała mi blokada w kolanie i bach"Z uszkodzeń poszedl kierunek z przodu, tył ochronił bagaż( spiwor, itd) Czasem wystarczy chwila nieuwagi, mokra trawa, krzywy podjazd i wywrotka gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 tez ostatnio prawie polozylem motocykl. Jechalem okolo 50km/h przez wioske, biore zakret w lewo troche sie skladam bo dosc ostry i nagle przednie kolo zaczyna mi sie klasc przy dzwieku szorowania piaskiem... zanim zdazylem pomyslec samoczynnie podparlem sie noga... udalo sie znuf zlapac przyczepnosc i pokonalem zakret.. ale kolano troche mnie boli . I w tym miejscu nalezy powiedziec ze buty tez sie bardzo wazne, mialem tego dnia glany z usztywnieniami, i one pewnie uchronily noge przed skreceniem/zlamaniem kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) Szanowne grono, Dzisiaj chciałbym poruszyć temat bardzo smutnego wypadku - jeden z naszych braci w wypadku stracił nogę.Nie wyobrażam sobie tego, przez co ten facet teraz przechodzi, ale "tragedia" dość dobrze do tego pasuje. Szczegóły tutaj: https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-polskie-drogi/wiadomosci/news-motocyklista-stracil-noge-w-kolanie-nagrala-to-kamera,nId,2982903 To co jednak chciałbym poruszyć w związku z tym wypadkiem, to sprawa "kładzenia motocykla". W wiadomościach podali informację: Policjanci z wyjaśniają okoliczności wypadku z udziałem motocyklisty, do którego doszło w Jarosławiu. Do szpitala z ciężkimi obrażeniami trafił 28-letni kierowca hondy, który w celu uniknięcia zderzenia z samochodem położył motocykl i uderzył w znak drogowy. Czy jest tutaj ktoś, kto może dać choć jedną pozytywną rzecz w położeniu moto przed wypadkiem?Gdy ktoś nam zajeżdża drogę, to raczej chcemy takich rzeczy jak:- przyczepność (przydaje się do hamowania i manewrowania)- manewrowość (no właśnie, fajnie jest, gdy możemy reagować i skręcać)- jak najmniejsza przestrzeń jaką zajmujemy (szerokość stojącego motocykla) Jeśli coś mi wyjedzie, a ja położę motocykl, wtedy:- przyczepność zdecydowanie maleje, bo opona i dobre hamulce lepiej radzą sobie z hamowaniem, niż ocierające się o asfalt plastiki i metalowe części (plus nasze kombinezony lub skóra).- manewrowość jest zrównana do zera, od chwili położenia się lecimy jednym torem.- przestrzeń jaką zajmujemy zdecydowanie się powiększa, leżący motocykl jest szerszy, a rajder prawdopodobnie będzie się przekręcał i koziołkował, co także zwiększy obszar, który zajmuje. Czy jest więc coś, co pominąłem? Czy termin "położył motocykl, aby się ratować" oznacza coś więcej niż "ujarzałem śmierć przed oczami, zrobiłem kupę i z wrażenia za mocno przycisnąłem heble, przez co położyłem się na ziemi"? Zapraszam do dyskusji!PS Tak, można szykować popcorn i piwko! Edytowane 11 Maja 2019 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Pierwsze ocobym zapytal, to jaki tym motura ? Ktorym hamulcem bylo hamowane ? ABS ? :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakmar Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 @Damian, "Położyłem moto" to taki eufemizm używany przez kierowników którym hamowanie/omijanie nie wyszło....Cieszę się że mogłem pomóc. -- ups, się czy to wysłało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Dokladnie najwieksz przyczepnosc i efektywnosc hamowania ma moto na kolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baart Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 który w celu uniknięcia zderzenia z samochodem położył motocykl Nie widzę pola do dyskusji.Nie "położył w celu uniknięcia zderzenia", tylko "w panice złapał klamkę hamulca, co spowodowało zablokowanie i uślizg przedniego koła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi