michoa Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Michoa pamiętaj że na corocznym badaniu technicznym coraz więcej się wymaga. A doprowadzić starą e36 do kultury to wyzwanie dla portfela. Za brak badania Łysy będzie teraz trzy stówy inkasował. Ciężkie czasy nadchodzą... do tego benzyna po 5:05 i zaraz zacznę chyba kochać rowery chodź mnie rower zawsze kojarzył się z biedą hu**ia i zepsutym ogarem i chodź dużo jeżdże nie lubię :D jeden rower =2 pedały ( czasem 3 ) to jak to lubić ? coś wymyślimy akurat 316 nie wszystkie są w stanie rozkładu( ta siksa co ją odwoziłem na imprezę kupiła z wychodzącym przeglądem , pojechała z marszu to marudził lekko że tłumik pognity a pozatym dał , bez w łapę ) , pozatym nie każdy diagnosta jest taki ja ty Michoa, bierz tego Jesteś elektryk poradzisz sobie. powinieneś dostać kopa w dupę 10 min walczyłęm z aero żeby otworzyć 20 sek tego czegoś a tam jakiś elektryczny ogórek co to robi w temacie o bawarskim śmigle ? co ja tym będe robił ? nie chce auta na dojazdy do pracy , do pracy mam 5km i jak będzie taka zima jak rok temu to jak się uprę to kiblem przejeżdżę ( bo jak nawet było -20 to nie było śniegu , jak był śnieg to mieszkam przy starej krajówce która zaraz była czarna mimo że nikt jej nie odśnieżał ) chce finezję , 316 to gówno ale przy maluchu to jak corolla hołka przy charade w dieslu jeśli chodzi o upalanie a na więcej mnie nie stać bo są inne wydatki Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakmar Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 powinieneś dostać kopa w dupę 10 min walczyłęm z aero żeby otworzyć 20 sek tego czegoś a tam jakiś elektryczny ogórek co to robi w temacie o bawarskim śmigle ? co ja tym będe robił ? nie chce auta na dojazdy do pracy , do pracy mam 5km i jak będzie taka zima jak rok temu to jak się uprę to kiblem przejeżdżę ( bo jak nawet było -20 to nie było śniegu , jak był śnieg to mieszkam przy starej krajówce która zaraz była czarna mimo że nikt jej nie odśnieżał ) chce finezję , 316 to gówno ale przy maluchu to jak corolla hołka przy charade w dieslu jeśli chodzi o upalanie a na więcej mnie nie stać bo są inne wydatki Ha ha, no to Aero cię ogranicza, film jest o M3 przerobionej na baterie, do upalania i wyścigów pod górę. Zrobili już drugą wersję, tym razem nawet z silnikiem od auta i lepszymi bateriami. Fakt to raczej żart że względu na budżet i zakres modyfikacji, ale do odważnych świat należy. Sent from my XT1580 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) A jak kupi TDS'a?To też wymienisz świece tyle że żarowe ;) Micho bierz 1.8 - będzie palić tyle co 1.6 a zawsze to trochę żwawsze. Edytowane 14 Maja 2018 przez Quanti86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) W przypadku silnikow M40 warto sprawdzic czy sie kreca do odcinki (jak sprzedajacy pozwoli). Ja tego nie doczytalem i pozniej zmienialem rolki na te z M43 bo sie okazalo ze odcinka jest na 4000 obr. Edytowane 14 Maja 2018 przez _Jerry_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) W przypadku silnikow M40 warto sprawdzic czy sie kreca do odcinki (jak sprzedajacy pozwoli). Ja tego nie doczytalem i pozniej zmienialem rolki na te z M43 bo sie okazalo ze odcinka jest na 4000 obr. dzięki cenna uwaga Ha ha, no to Aero cię ogranicza, film jest o M3 przerobionej na baterie, do upalania i wyścigów pod górę. Zrobili już drugą wersję, tym razem nawet z silnikiem od auta i lepszymi bateriami. Fakt to raczej żart że względu na budżet i zakres modyfikacji, ale do odważnych świat należy to cześciowo publiczne przepraszam -dfaktycznie obejrzałem kawałeczek bo mnie prędkość ładowania na moim internecie doprowadziła do stanu przedzawałowego i olałem..... Micho bierz 1.8 - będzie palić tyle co 1.6 a zawsze to trochę żwawsze. właśnie że sam nie wiem czego chce jak ci*a z okresem.... pierwotne założenie było że kręci mnie dostojna i kulturalna jazda niczym kowboj w priusie dostojnie i statecznie i bezpiecznie przejechane szutry czy kulturalnie objechane rondo w związku z czym wolę opcję że opłaty się kończą , gazu nie ma , zawiasu też trochę ale możliwie najmnocniejszy piec jaki dam radę kupić w tej flocie ale ostatnio dochodzę do wniosku że kupię zabawkę , przyjdzie zima gimnazjalistki w kozakach się schowają bo będzie im zimno a ja zostanę z 2 rowalającymi się parchami( bo malucha nie będe miał za co robić a jest bardzo marny już ) którymi strach jechać i będe pajacował z prawdziwym motocyklizmem jeżdżac w -17 stopni skuterem do roboty co biorąc poprawkę że w moim grzyb szałasie za ciepło nie będzie nie brzmi jakoś zbyt seksownie i może lepiej wziąśc trzymające się kupy 1.6 z gazem , mając długie opłaty i samochód który od biedy może służyć na zakupy i dupa mi zimą nie zmarznie a i kozaki z dalszych zakątków globu przywiozę bo na gaz jakoś zarobię a na benzynę to na tyle coby co jakiś czas opony rozgrzać i tyle i myślę czy serce czy rozum -wedle przyjętego planu oszczędnościowego mam 2 miechy na to :D Edytowane 16 Maja 2018 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet356 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Fajnie się czyta i mam ubaw po pachy :laugh: :laugh:. No cóż za dużo stereotypów i nie do końca ogarniętej wiedzy o marce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 fajnie się też napewno pierdoli bez sensu bez konkretów tylko ogólniki rodem z onetu -sam lubię to robić w innych tematach :D ale oczywiście sensowne uwagi też mile widziane :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 fajnie się też napewno pierdoli bez sensu bez konkretów tylko ogólniki rodem z onetu -sam lubię to robić w innych tematach :D ale oczywiście sensowne uwagi też mile widziane :D Misiek, a nie myśłałeś, żeby maluch sprzedać... jako "jongtaimera" :) Teraz moda na to, jak dodasz opowieści i historię co przeszedł, to jako unikat opchniesz. I kaska na chociać lpg będzie. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Misiek, a nie myśłałeś, żeby maluch sprzedać... jako "jongtaimera" :) Teraz moda na to, jak dodasz opowieści i historię co przeszedł, to jako unikat opchniesz. I kaska na chociać lpg będzie. oc za to bulę śmieszne , jego wartość tak rośnie że za 5 lat zas*any przez ptaki niejezdny w 5m trawie będzie warty tyle co teraz jeżdżacy ale gruz a 1500 zł na gruzowate bmw to sobie odłożę może nie w tydzień ale odłożę więc wybór jest prosty :D chciałem linka wkleić z 1.8 z gazem za 1800 ale już go nie ma :( po czym łopatologicznie odróżnić 1.8 115 od 1.8 IS ? narazie wiem że napis TI na tylniej masce to teoretycznie 140 ale 90% gruzów za mój hajs ma przekładane silniki , szkoda jechać w drugi koniec Polski bo IS a potem odkryć że kupiłem słabsze 1.8....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) dawno się nikt nie wypowiadał :D po czym łopatologicznie odróżnić 1.8 115 od 1.8 IS ? narazie wiem że napis TI na tylniej masce to teoretycznie 140 ale 90% gruzów za mój hajs ma przekładane silniki , szkoda jechać w drugi koniec Polski bo IS a potem odkryć że kupiłem słabsze 1.8....... is/ti (m42/m44) - szesnastozaworowa głowica - pokrywa zaworowa jest sporo szersza niż ośmiozaworowych M40 i m43 - jak sobie wygooglujesz foty wpisując kody silników to będziesz wiedział ;) mam teraz do oddania 316 Touring e36 z walniętą UPG gdyby kogoś interesowało :P - na jednej z fotek jest silnik - to jest m43 (ośmiozaworowy) ;)https://sprzedajemy.pl/bmw-316-i-touring-e36-poznan-2-6bea9f-nr57415340 Edytowane 31 Października 2018 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 nie turas odpada najbrzydsza buda jeszcze w 1.6 ? to będzie miało osiągi poloneza :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 no z tym polonezem to się nie zgodzę, poza tym trzymający się kupy polonez teraz ze dwa razy droższyale i tak po sprawie bo młodzież przed chwilą wzięła ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) mój był tańszy od twojej a progi jeszcze ma i nawet legalny przegląd przeszedł :D dlatego ja po dłuższym namyślę chyba będe celował w omegę właśnie z tego względu że ceny e36 lecą do góry dla jednych klasyki dla drugich gruzy graty robią się drogie , niezaspawany most za ludzką kasę to jak 19 letnia dziewica -podobno istnieje ale nikt nie widział omka vs bmw to jest tak bmw za 2 tys to ciężko kupić daily 1.6 z gazem , sprawne co przejdzie przegląd , omegę kupisz 2l 16v z gazem i opłatami i hakiem nierzadko z elektryką , BFL sedes to przy e36 sedes jest piękna i nowoczesna , bmw to zajebiście wygląda kupe , fajne kompost , strawne sedes , h*jowo turas :D ( bez urazy ofkorz ) pierwsze jadacę 36 ale daily nie drift zmota z tym 1.8iS to koło 4 tys zł minimum żeby gaz był , za 4 tys kupujesz omegę 2.5 która mimo tego że oplwoskie silniki przy bmw to muły bagienne jednak ma 170KM w v6 i niutów też więcej , do tego nierzadko jest lepiej wyposażona ...... za 5 tys kupisz omkę mv6 czyli szpile 17 cm w kozakach z prawdziej skóry i prawdziwe futro przykrywające silikonowe cycki ta gablota nawet jak na 21 wiek jest wypasiona ( tempomaty , grzane dupy , pełna elektryka ) do tego konkretnie upierdala bo 211KM w v6 i tam w sumie drogi jest rozrząd i te 3l piece mają średnią opinię ale pozatym to tanie w użytkowaniu auto no bo o spalaniu się nie rozmawia przy takich furach bo nie ma sensu :D a bmw za 5 tys to tak nasprawdę można dopiero zacząć sensownego szukać .... jeśli chodzi o gruziny to omkę 2.5 czy tam 3l w stanie zgonu do upierdalania na przypale ( bez przeglądu ) kupisz za 2-3 tys a bmw za 2-3 tys to raczej maks 2l sedes w stanie agonalnym ale narazie to sobie luźno pie**olę bez sensu , poldito ma prześmigać do kwietnia maja a wtedy zdałoby się coś mocniejszego bo fajnie się upierdala bokiem :D dopóki będzie mnie stać to chroń mnie boże przed przednionapędowym samochodem ( bo niestety tanie w utrzymaniu RWD się kończą , ceny maluchów kosmos , zaraz ceny polonezów bedą kosmos , ceny e36 też się robią kosmos przecież 1.6 kompakta bez gazu to się za 1000 zł kupowało z długo ważnym oc i przeglądem i taki strawny na daily a teraz gruza 1.6 za tyle nie kupisz , sierra już dawno klasyk a nie parch do upierdalania , omka jeszcze ino ale już też szybuje w górę i RWD się robi luksusowe :( ) wiadomo że chcąc uskuteczniać drift a nie kręcić się dookoła latarni pod lidlem , zostaje bmw albo szybkie i wściekłe japsy ( 200sx ) ale ja jestem na levelu przypalić kapcia pod liceum , namalować kółko na kostce pod biedrą no i żebym do dresów pasowało bo jak w dresie z tico czy fabi wysiadać ? także dam szansę omce chyba że trafi sięjakieś fajne 36 :D Edytowane 1 Listopada 2018 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 micho jeździłeś Omegą 2.0? Przy e36 to nieskręcająca krowa, taki dryfujący balas, zero podniety. Wolałbym już jakiegoś jadowitego peżota 306 w świetnym silniku 2.0 16V albo Bravo HGT. To przynajmniej zapie**ala jak należy. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) jeździłem 2l 8v w kombi dosyć długo no i przyznam muł straszny ale to ważyło chyba 1.5 tony a silnik generował szatańskie 115KM do tego skastrowane mieszalnikowym gazem i całość była zaniedbana i upodlona do graqnic upadku i nawet nie tyle mi przeszkadzał jej rozmiar waga i miękki zawias co faktycznie w ogóle to nie jechało , strach byłoby się z kompotem 1.6 na ćwiarę ścigać( godny przeciwnik dla niej to mój mułlonez byłaby wyrównana walka :D ) ale to był wołek roboczy wspólnika auto że tak powiem z góry skazane na śmierć no i to najsłąbszy możliwy silnik w najcięższej budzie jeśli chodzi o omkę ...... natomiast u mnie kumpel ma 2.5 v6 opla w calibrze , fakt że cali jest lżejsza i FWD , no i obserwacje są takie że owszem przy 2.5 R6 z e36 to ten opel nie jedzie mimo V-ki i nawet na papierze ma mniej niutów moc ma jak kompot ( 2.5 ma według goglów 192KM w sedesie i kupe a w kompoście 170 ) natomiast w sumie zajebiście się odpycha i jest czym jechać i myślę że coś takiego w RWD mogłoby robić kisiel w gaciach ...... no ale CCC , za 4-5 tys masz omkę 2.5 w naprawdę przyzwoitym stanie a bmw ? raz widziałem kompota 2.8 ( swap w dowodzie 1.6 ) nie było gazu , progów , przeglądu i oc się kończyło , na stali , koleś chciał 5500 i zniknął jak napoje na wigili w radomiu......... ja tam nawet nie chce słyszeć o przednionapędowym aucie , wolę kaszla i jego szatańskie 24KM ale w RWD i na szutrach się pobawię niż milion pincet KM w FWD które mnie nie dadzą frajdy bo o ile kapora mogę jarać do usranej śmierci tak co na łyszce będe bączki kręcił :D ? kumpel miał hydro w vectrze i coś tam bokiem latał ale to nie ten sam fun co RWD , wolę do poloneza włożyć 12 od kaszla i nie potrzebuje hydro :D Edytowane 1 Listopada 2018 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi