jarenty Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) a widzieliście to ?http://allegro.pl/kask-ls2-ff393-1-convert-white-bialy-nowosc-roz-m-i4505222106.html w tym momencie zaczynam rozważać między szczękowcem a integralem Masz na myśli patent na unoszoną szczękę ? To nie nowość http://allegro.pl/kask-motocyklowy-shark-evoline-3-uni-mat-black-xl-i4464351539.html jest też sporo podobieństw w tych kaskach. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Gdzieś w szopie wala mi się Boxer z taka obkręcaną koparą. Ze starości to juz pewnie zeżarły go robale :) Tak więc nowatorstwo to żadne. Prędzej patent sprzed 20 lat wygasł i hiszpanie sie skapowali.(poza tym ten boxer jakoś wygląda a nie takie coś jak z kreskówek japońskich) Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Używam takie cudo, ale właśnie od sharka - ciekawa alternatywa dla dwóch kasków. Chcesz to masz otwarty, a jak ci się znudzi to jeden ruch ręka i jest zamknięty. Ja jesemt zadowolony- wprawdzie w lecie latam w otwartym bitwellu ( kolor broka,t wiadomo +10 do lansu ;) ), ale na wiosne, jesień shark. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Kolega tez lata w sharku evoline 3 i rowniez jest bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Po przymierzałem ostatnio trochę kasków i już mówię co następuję: 1. Shoei Neotec - jak na razie najlepiej mi leży 2099 zł2. HJC RPHA MAX EVO dobra cenę mi oferują za niego ok 1600 zł (po rabacie) 3. X-Lite X-1003 - muszę go jeszcze raz przymierzyć, ale odczucia porównywalne z C3 PRO cena 1500 zł (po rabacie) 4. SCHUBERTH C3 PRO - ciśnie mnie w czubek głowy (uczucie jakbym miał kamień między głowa a kaskiem) Kaski chciałbym kupić dwa dla siebie i plecaka. Ważną sprawą jest kwestia łączności między mną, a dziewczyną, telefonem, nawigacją (ewentualnie innymi kierowcami)Co sadzicie o pierwszych dwóch pozycjach ? Ciężki wybór przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamoX Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Po przymierzałem ostatnio trochę kasków i już mówię co następuję: 1. Shoei Neotec - jak na razie najlepiej mi leży 2099 zł 2. HJC RPHA MAX EVO dobra cenę mi oferują za niego ok 1600 zł (po rabacie) 3. X-Lite X-1003 - muszę go jeszcze raz przymierzyć, ale odczucia porównywalne z C3 PRO cena 1500 zł (po rabacie) 4. SCHUBERTH C3 PRO - ciśnie mnie w czubek głowy (uczucie jakbym miał kamień między głowa a kaskiem) Kaski chciałbym kupić dwa dla siebie i plecaka. Ważną sprawą jest kwestia łączności między mną, a dziewczyną, telefonem, nawigacją (ewentualnie innymi kierowcami) Co sadzicie o pierwszych dwóch pozycjach ? Ciężki wybór przede mną. Mam Shoei Neotec i jestem z niego bardzo zadowolony. Mierzyłem sporo kasków i tylko ten leżał idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Kupiłem HJC RPHA MAX EVO, różnicy między nim a neotecem nie odczulem, dobra sprawa jest domkniecie szyby w hjc :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Zaczynałem od Uwexa Jeta. Potem zakupiłem Nolana N43 air z odpinaną szczęką . Ten kask okazał sie bardzo dobry , w dodatku dokupiłem system intercom dedykowany do tych kasków. Mała wada to trochę świszczy wiatr o dźwignie blendy przeciwsł.Teraz po 6 latach uzytkowania będąc w Berlinie Louisie trafiłem na przecenę Nolana N91 i zakupiłem na razie 1 sztukę na próbę za 800zł. Kask o wiele cichszy niż poprzednik, no i całkiem dobrze leży na głowie. Nic nie uciska, a wyściólka jest dobrze wyprofilowana. Przełożyłem intercoma i już nie wracam do N43 air. Trzeba będzie dokupić drugi do kompletu. Myślę , że za tą kasę nie kupię nic lepszego. A 500 euro za schuberta c3 to ja dziękuję. Nie wierzę że jest 4 razy lepszy od Nolana. Miałem go na głowie i według mnie za mcno mnie ściskał. Może tak jest bezpiczniej , ale nie powalił mnie na kolana.Kazdy musi sam przymierzyć i wybrać. Ja wybrałem znowu Nolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) A 500 euro za schuberta c3 to ja dziękuję. Nie wierzę że jest 4 razy lepszy od Nolana. Miałem go na głowie i według mnie za mcno mnie ściskał. Może tak jest bezpiczniej , ale nie powalił mnie na kolana.Kazdy musi sam przymierzyć i wybrać. Ja wybrałem znowu Nolana.Obecnie C3 w louisie kosztuje https://www.louis.de/artikel/schuberth-c3/204828?partner=hurra ale to tylko tak w nawiasie :wink: Edytowane 13 Września 2014 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Faktycznie 400euro. Ale to i tak mam dwa nolany za jednego szuberta c3. A skoro wywołałes mnie do tablicy do zapytam jak się sprawuje GTR. Miałem zamiar kupic , ale długo szukałem ładnego egzemplarza i w międzyczasie trafiła się BMW , więc nabyłem, ale ciągle myslę o tej kawie. Napisz co na plus , a co na minus. No i oczywiście ile pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Faktycznie 400euro. Ale to i tak mam dwa nolany za jednego szuberta c3. A skoro wywołałes mnie do tablicy do zapytam jak się sprawuje GTR. Miałem zamiar kupic , ale długo szukałem ładnego egzemplarza i w międzyczasie trafiła się BMW , więc nabyłem, ale ciągle myslę o tej kawie. Napisz co na plus , a co na minus. No i oczywiście ile pali.Zeby nie robic tu zamieszynia wyslalem Tobie troche na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terenowiec Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Aby nie tworzyć nowego tematu podepnę się tutaj ze swoim pytaniem. Mam nietypowy problem, związany z dopasowaniem kasku. Otóż praktycznie wszystkie kaski szczękowe, które mierzyłem na giełdzie (około 15 - 20 typów) są na mnie za ciasne (choć łeb wydaje się mały). Problem jest w tym, że kształt głowy mam taki, że na wysokości skroni średnica łba to około 63 - 64 cm, a niżej, na wysokości policzków i szczęki gęba jest szczupła. Przez to kask, który nie gniecie na górze, na dole jest zupełnie luźny, tak, że po bokach można by między ścianki kasku, a policzki włożyć po dwa pączki. W efekcie kask który nie gniecie lata na głowie jak chce. Aby nie latał musi cisnąć na górze. Efekt jest taki, że ciasny kask już po kilku minutach powoduje ból głowy i marzy się o jak najszybszym zdjęci go. Pytanie do Was mam takie, czy znacie producenta, który robi kaski szczękowe luźniejsze na górze, a ciaśniejsze na dole. Powiem, że np. kaski LS2 rozmiar XL i XXL też są na mnie za ciasne. Zresztą wszystkie kaski, które mierzyłem na ostatnim wrocławskim bazarze, były albo za ciasne, a jak nie gniotły na górze, to latały. Nie mierzyłem tylko Nolana. Co doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Z tego, co pamiętam Shoeie mają wymienne policzki, można dobrać mniejsze/większe. Może warto pójść tym tropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terenowiec Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Może i to rozwiązanie załatwia problem, ale dać za kask 2500 zł, to będzie trudno: http://allegro.pl/kask-shoei-neotec-borealis-tc-3-roz-m-fvat-23-i4745451600.html , by nie powiedzieć, że to połowa wartości mojego "nowego" motoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Problem jest w tym, że kształt głowy mam taki, że na wysokości skroni średnica łba to około 63 - 64 cm, a niżej, na wysokości policzków i szczęki gęba jest szczupła.Mam tak samo ale w rozmiarze 62-63. No może bez dwóch pączków ;)Przypasował jedynie starszy Schuberth C2 w rozmiarze XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi