da3ro Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Przymierzałem Airoha S-55S - ale straaaaasznie cisnął uszy (może mam za duże). W podobnej cenie założyłem na głowę Caberga Konda - pierwszy kask jaki miałem na głowie którego rozmiar rzeczywiście odpowiadał rozmiarowi mojej głowy(poprzednie kaski musiałem kupować większe - zaniżona rozmiarówka). Trochę już w nim polatałem - wygodny, dużo miejsca na uszy, dobra jakość wykonania, nie paruje szybka, cichy. Jak dla mnie za taką ceną (600 zł) rewelacja. Mogę go polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youtro Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 (edytowane) Cześć, do tej pory jeździłem w pożyczonym kasku szczękowym i takie rozwiązanie mi się spodobało. Jest dla mnie wygodne ponieważ noszę okulary i kask integralny ciężko wtedy wsunąć na łeb. Do rzeczy: chciałbym na święta kupić sobie kask. Nie wiem jakie rzeczy mogą mi przeszkadzać w trakcie jezdy i czego oczekiwać od kasku.... Który kas lepiej spełni moje oczekiwania:- przedewszystkim bezpieczny- cichy przy wyższych prędkościach- możliwość zamontowania bluetooth, interkomu- fajnie by było jakby nie parował od środka przy zamkniętej szczenie- jakieś tam możliwości wentylacji- kolor czarny- cena do 500PLN W sumie nie wiem czego więcej oczekiwać, także proszę o wyrozumiałość. Raczkuję... ;) znalazłem takie dwa, które chyba są ok:http://www.moto-akcesoria.pl/kask-szczekowy-mtr-k12-czarny,p,42636http://allegro.pl/kask-szczekowy-sv55-czarny-bluetooth-najtaniej-xl-i1921821439.html Edytowane 14 Listopada 2011 przez Youtro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 W jakiej kwocie szukasz ? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 nolan 102 mysle ze dobra propozycja, jak dobrze poszukasz i dolozysz stowke to znajdziesz mtr to wogole odpusc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rom996 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 pisza ze MTR wazy 1800g. za duzo,przez wage na pewno bym sobie go odpuscil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 W sumie nie wiem czego więcej oczekiwać, także proszę o wyrozumiałość. Raczkuję... ;) nie mógłbyś zacząć od raczkowar... znaczy wyszukiwarki? oprócz tego, do którego przykleiłem Twoje pytanie, jest jeszcze kilka podobnych: o kaskach cichych, o szczękowcach i tych w niskich cenach. BTW: wszystkie te cechy nie pojawiają się w jednym produkciejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youtro Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 dzieki jeszua:) nolan 102 wygląda przyzwoicie. Jakieś jeszcze propozycje? Rozsądnie jest mieć kilka alternatyw do zmierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 - przedewszystkim bezpieczny - NOLAN103- cichy przy wyższych prędkościach - niestety nie NOLAN103 - Shuberth C3 ( ponad 2000 pln )- możliwość zamontowania bluetooth, interkomu - NOLAN103- fajnie by było jakby nie parował od środka przy zamkniętej szczenie - NOLAN103 - pinloc w standardzie - jakieś tam możliwości wentylacji - NOLAN103 - wlot powietrza na szczęce i górze kasku - mozna odkrywać i zakrywać- kolor czarny - NOLAN103 - polecam kolor Matrix- cena do 500PLN - trochę dowaliłeś z tą ceną :icon_biggrin: Tutaj masz nowy za super kasę- czy tylko rozmiar będzie pasował Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youtro Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 poczytałem trochę forum i jednak doszedłem do wniosku, że raczej lepszy będzie dla mnie kask integralny (ze względu, że nie trzeba płacić aż takiej kasy za cichość, a w razie gorąca można szybkę unieść), ale taki, który umożliwi jazdę w okularach i teraz mam dwa pytania:- czy są modele z wysuwaną blendą w środku, czy jedno wyklucza drugie?- czy nie ma problemu z zamontowaniem w nim urządzenia do komunikacji z pasażerem/współuczestnikami wojaży ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Jak integralny to Nolan N85, wyrwiesz go jeszcze taniej i też można założyć zestaw słuchawkowy (dedykowany n-com). Wiedz jednak o paru rzeczach (dotyczy także szczękowców, więc ciągle w temacie ;) ):- im lepiej dopasowany tym cichszy (wiedz że wyściółka w policzkach się wybije więc trzeba wziąć na to poprawkę i nie narzekać że na początku jest ciasno)- nowy kask i tak będzie robił wrażenie cichego- w długiej szybkiej trasie i tak pomyślisz o stoperach- dedykowany zestaw audio może kosztować tyle co kask (albo i więcej, jeśli kupisz kask na allegro), bo same słuchawki z mikrofonem w przypadku Nolana to nie wszystko (potrzeba jeszcze centralkę). Dużą zaletą jest miejsce na całość w kasku, więc nic nie gwiżdże na wierzchu. Jak znajdziesz inny kask i bardzo Ci zależy na komunikacji, to polecam takie rozwiązanie. Używam od połowy sezonu a teraz dokupiłem jeszcze jeden komplet (jeszcze taniej niż w tym linku, w takich pieniądzach że wstyd mówić przy ludziach którzy używają np. Scala Ridera). Jakość naprawdę niezła, rozmówcy telefoniczni nie wierzą że np. akurat wyprzedzam :). Edytowane 15 Listopada 2011 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Jakie rozwiązanie ?????? Zapomniałeś o linku Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Wiem, link już dodałem :). Youtro, podaj rozmiar głowy to na tej podstawie się określi, czy masz co liczyć na dobry kask w niskiej cenie (wyprzedaże rzadko dotyczą wszystkich rozmiarów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youtro Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 fajne te rozwiązanie:) zmierzone, całe 56cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 - cichy przy wyższych prędkościach - niestety nie NOLAN103 - Shuberth C3 ( ponad 2000 pln )Wystarczą stopery :) W trasę bez nich się nie ruszam. Dzięki temu N103 również przy większych prędkościach daje radę. poczytałem trochę forum i jednak doszedłem do wniosku, że raczej lepszy będzie dla mnie kask integralny (ze względu, że nie trzeba płacić aż takiej kasy za cichość, a w razie gorąca można szybkę unieść), ale taki, który umożliwi jazdę w okularach i teraz mam dwa pytania:Biorąc pod uwagę kasę, którą dysponujesz dostępne modele integrali raczej nie będą zbytnio górowały pod względem hałasu nad wymienionymi kaskami szczękowymi, a podniesiona szybka podczas upału to jednak nie to samo to podniesiona szczęka :) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Pisałem kiedyś i nadal trzymam się tej opinii: Marushin M401 lub M401 (w fc-moto.de czy motoin.de w śmiesznych pieniądzach) będzie bardziej komfortowy niż większość integrali kupionych w kraju za podobne kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi