Skocz do zawartości

skladanie sie w winklach z "kolanem"

Osek22
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To już wyższa szkoła jazdy...

Kolesie z motogymkhany latają bez kolana i są naprawdę szybcy, mogą latać bliżej opon. Wcale nie jest powiedziane, że trzeba wystawiać gire aby szybko jeździć. Mi osobiście dużo daje zrzucenie dupy i kontakt kolana z asfaltem - czuje się dużo pewniej niżeli bez kolana.

Kwestia treningu i doświadczenia

To już wyższa szkoła jazdy...

Kolesie z motogymkhany latają bez kolana i są naprawdę szybcy, mogą latać bliżej opon. Wcale nie jest powiedziane, że trzeba wystawiać gire aby szybko jeździć. Mi osobiście dużo daje zrzucenie dupy i kontakt kolana z asfaltem - czuje się dużo pewniej niżeli bez kolana. 

Kwestia treningu i doświadczenia

Obejrzałrzałem kolesiów z motogymkhany i wyszło mi na to, że latam jak oni, bez kolana i odgięty dla równowagi od asfaltu. Gdzie się można do nich zapisać???

...weź pod uwagę fakt, że kamerka szerokokątna nie odzwierciedla wszystkiego, jak i fakt że gdzieś tą gire trzeba wystawić na winklu. Popracuje nad tym w najbliższym czasie. Może uda się zejść do minuty.

Zamontuj ja na szybie, bedzie zupelnie inaczej.

:crossy:

Obejrzałrzałem kolesiów z motogymkhany i wyszło mi na to, że latam jak oni, bez kolana i odgięty dla równowagi od asfaltu. Gdzie się można do nich zapisać???

Odgięcie od asfaltu jest niepoprawne przy jeździe torowej. Powoduje niepotrzebne zwiększenie złożenia motocykla. Zobacz http://youtu.be/bVWNinsmkAw?t=41m5s

Odgięcie od asfaltu jest niepoprawne przy jeździe torowej. Powoduje niepotrzebne zwiększenie złożenia motocykla. Zobacz http://youtu.be/bVWNinsmkAw?t=41m5s

A skąd ja mam wiedzieć czy się w dobrym kierunku wyginam. Dopóki się nie zobaczyłem na filmie byłem przekonany, że jest ok. Jakieś części ciała na wysokości odpowiednich elementów motóra, coś jak znaczniki? Nie wiem jak to rozgryzć.

A skąd ja mam wiedzieć czy się w dobrym kierunku wyginam. Dopóki się nie zobaczyłem na filmie byłem przekonany, że jest ok. Jakieś części ciała na wysokości odpowiednich elementów motóra, coś jak znaczniki? Nie wiem jak to rozgryzć.

Wewnętrzna ręka mocno zgięta w łokciu.

Tak chyba zrobię, najbliższy tor w Savannah GA.

Lekcji udziela Nate Kern, tu go można zobaczyć w akcji:

śmiga fajnie:)

poczytałem odrobinę o nim, jeździ w lokalnej stajni BMW i chwali system 'Telelever', który pozwala mu hamować później niż inni i szybciej odkręcać wychodząc z zakrętu:

http://m.motorcyclistonline.com/newsandupdates/122_0809_american_bmw_rider_champion_nate_kern

Edytowane przez janek dzbanek