mel Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Tu masz kolego malowania orginalne wszystkich modeli cbr 600 także możesz sobie luknąc mniej więcej :) Swoją drogą własnie mój kolega pare dni temu też zakupił f4i sport,ale wykonał tylko jazdę próbną wiec za wiele powiedzieć jeszcze nie moze, wszystko wyjdzie w praniu :) a poniżej owy link : HONDA CBR 600 tu chyba nie ma wszystkich malowań. np nie ma malowań nastro azzurro. Nie wiem jak to jest z tymi napisami na bocznych owiewkach. niekóre mają napis F4i a niektóre CBR. A sporty mają F4i Sport :/ już się pogubiłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dittos Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 tu masz jeszcze jedną stronkę z podziałem na roczniki http://cbr600.webd.pl/index.php?id=d_tech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mel Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 dzięki ale to jest to samo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Brakuje tez na tej stronie kilku malowan na rynek USA m.in: http://p1.bikepics.com/pics/2008%5C02%5C22...1192451-800.jpg Amerykanskie wersje najczesciej cechuje: -brak rączki dla pasazera -skala na predkosciomierzu podana w milach i kazda cyfra konczy sie liczba 5 http://www.misiu.spinet.pl/F2/slides/DSC02972.html -czarna tabliczka znamionowa na ramie z duzym widocznym rokiem produkcji (przyklad na F2) http://www.misiu.spinet.pl/F2/slides/DSC02964.html Mel pokaz linka do fotki F4i Sport z duza kanapa. Edytowane 4 Marca 2009 przez michal750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mel Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 http://allegro.pl/item562175365_honda_cbr_...4_r_okazja.html choćby to. od nas z forum koleś to znalazł. na necie jest jeszcze jakiś ( parę ) które mają normalną kanapę i jebs nagle napis sport z boku. na stronie podaną Arnola i dittosa są malowania pokazane w danych rocznikach. Problem... wszystkie mają niby napis CBR na bocznej owiewce. A chodząc po ogłoszeniach bardzo dużo cebr ma napis albo "F4i" albo "F4i sport". Nie kumam. Domyślam się że to zależy od rynku na jaki trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 sport ma dzieloną kanapę resztę pozostawiam do przemyśleń pozdrowieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopelblue Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 sport ma dzieloną kanapę resztę pozostawiam do przemyśleń pozdrowieni przychylę się do zdania kolegi, też mi się zawsze tak wydawało. Pytanie mam kolejne bo nic nie mogę znaleźć na ten temat. Chodzi o TPS w mojej Hani. Czy w tych modelach istnieje coś takiego jak w np Yamaha Fazer 600, gdzie poprawne ustawienie (na śrubach) TPS'a można i raczej trzeba sprawdzać za pomocą obrotomierza, oczywiście po synchronizacji gaźników. Czy w cebrach też jest taki system sprawdzenia ustawienia, bo sam TPS jest na "fasolkach" i chyba jest możliwość zmiany kąta. Na razie niczego nie ruszałem ale będę robił synchro i nie wiem czy martwić się tym czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mel Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 sport ma dzieloną kanapę resztę pozostawiam do przemyśleń pozdrowieni to ameryki nie odkryłeś. ma też czarną ramę i wahacz. minimalnie niżej kierownicę i krótsze przełożenia 5go i 6go biegu. mi chodzi o same opisywanie bocznych owiewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotem Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 cbr jest dosc wygodnym motocyklem ale mimo wszystko w trasie nie bedzie juz tak wygodnie jak na fazerku Jesli chodzi o naklejki to moja na bocznej owiewce ma f4i sport a na boku czachy cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 bry :) do grudnia 2008 roku ujeżdzałem F3 po czym przesiadłem sie na F4i .. pozycja bardzo podobna .. F3 robiłem trasy rzędu 1000km na dzień z pasażerem oraz załadunkiem (kufer, sakwy, tankbag spiwory itp:) ) i dało sie :) w tym roku planuje takze wakacje za granicą na F4 ... z czystym sumieniem moge polecić motocykl nie tylko do ostrzejszej jazdy ale także na wakacyjne wojaże :) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tas[PL] Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam Pozwolę sobie wtrącić dwa słowa w kwestii wygody podróżowania CEBRĄ. Swoją jeżdżę już trzeci sezon i natłukłem 20k km. Po pierwsze "primo": moim zdaniem bardzo męczące są podróże kilkuset kilometrowe poniżej 120 km/h. Wynika to z tego, że pozycja wymuszana przez motocykl jest pozycją na wpół leżącą i przy małej prędkości ciężar ciała spoczywa na nadgarstkach. Jednak już przy 140 km/h można sobie spokojnie jechać dzięki oporowi powietrza stawianemu motocykliście. Po drugie "primo": w kwestii wygody pasażera. Mój plecaczek stwierdził, że najwygodniej jest na trampku, gdyż ma bardzo miękkie zawieszenie i równie wygodną kanapę, a nie przypasował jej zupełnie fazer (rocznik bodajże 2005), gdyż podnóżki są strasznie wysoko i szybko się męczą nogi. Po trzecie "primo": uwielbiam swój :crossy: motocykl i nie zamieniłbym na nic innego :buttrock: , gdyż świetnie sprawdza się jako motocykl do miasta, w trasę, na tor, do kina, na przejażdzkę, na zakupy....no tutaj się trochę zagalopowałem :smile: . Miejsca w zadupku to w ogóle nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 ' date='06.03.2009 - 17:29' post='1400364']na zakupy....no tutaj się trochę zagalopowałem :smile: . Miejsca w zadupku to w ogóle nie ma :( Od czego jest tankbag? ;) Ja dla siebie nie widzę lepszego pojazdu na zakupy hehe Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mel Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 ' date='06.03.2009 - 18:29' post='1400364'] Witam Pozwolę sobie wtrącić dwa słowa w kwestii wygody podróżowania CEBRĄ. Swoją jeżdżę już trzeci sezon i natłukłem 20k km. Po pierwsze "primo": moim zdaniem bardzo męczące są podróże kilkuset kilometrowe poniżej 120 km/h. Wynika to z tego, że pozycja wymuszana przez motocykl jest pozycją na wpół leżącą i przy małej prędkości ciężar ciała spoczywa na nadgarstkach. Jednak już przy 140 km/h można sobie spokojnie jechać dzięki oporowi powietrza stawianemu motocykliście. Po drugie "primo": w kwestii wygody pasażera. Mój plecaczek stwierdził, że najwygodniej jest na trampku, gdyż ma bardzo miękkie zawieszenie i równie wygodną kanapę, a nie przypasował jej zupełnie fazer (rocznik bodajże 2005), gdyż podnóżki są strasznie wysoko i szybko się męczą nogi. Po trzecie "primo": uwielbiam swój :crossy: motocykl i nie zamieniłbym na nic innego :buttrock: , gdyż świetnie sprawdza się jako motocykl do miasta, w trasę, na tor, do kina, na przejażdzkę, na zakupy....no tutaj się trochę zagalopowałem :smile: . Miejsca w zadupku to w ogóle nie ma :( Interesuje mnie kwestia wygody plecaka. Sam miałem FZ6 Fazer jeszcze do środy. Zrobiłem tym ok 5 000km. I dziewczyna mi nigdy nie narzekała. Teraz kupiłem F4i z łączoną kanapą. Usiadła tylko na chwilę i stwierdziła że kanapa jest dużo wygodniejsza niż w FZ6. Pytanie brzmi czy jej pozycja będzie odpowiadać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Interesuje mnie kwestia wygody plecaka. Sam miałem FZ6 Fazer jeszcze do środy. Zrobiłem tym ok 5 000km. I dziewczyna mi nigdy nie narzekała. Teraz kupiłem F4i z łączoną kanapą. Usiadła tylko na chwilę i stwierdziła że kanapa jest dużo wygodniejsza niż w FZ6. Pytanie brzmi czy jej pozycja będzie odpowiadać :D twarda sztuka :icon_razz: ...no chyba że przebiegi dzienne to kilkadziesiąt km :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bene Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Witam, Pogody jak nie było tak nie ma :( Dlategoż mam następne pytanie ;-) Czy tylna lampa w F4i 2004r (nie sport), będzie taka sama jak w F4 z 2000r? Bo wiem, że tylna lampa F4i sport różni od F4i :-) Pzdr, Ben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi