Tomek Kulik Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Kryteria wyboru szkoły są proste:- ośrodek musi dysponować różnorodnym taborem, nie ograniczając się jedynie do maszyny egzaminacyjnej (co jest nagminne),- kadra instruktorska musi posiadać motocykle prywatnie i na nich jeździć,- kadra instruktorska musi posługiwać się płynnie językiem polskim,- kadra instruktorska podczas szkolenia w ruchu drogowym musi jeździć na jednym motocyklu z kursantem - jeżdżenie za kursantem w aucie lub na drugim motocyklu jest niedopuszczalne, gdyż kursant jedzie wtedy samopas i nie ma kontroli instruktora nad następującymi zagadnieniami:- odważne i świadome stosowanie zjawisk/technik związanych z przeciwskrętem,- odciążanie rąk podczas hamowania,- właściwy dosiad,- właściwa praca dłoni,- inne, równie ważne zagadnienia. Wsjo. Kulik. :wink: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia_ Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Uff... wreszcie się zdecydowałam (bez losowania :wink: )Ciekawa jestem tylko, czy szkoła Tomka Kulika to wytrzyma :icon_twisted: Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez A_n_i_a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Uff... wreszcie się zdecydowałam (bez losowania :icon_eek: )Ciekawa jestem tylko, czy szkoła Tomka Kulika to wytrzyma :lalag: Gratuluje wyboru :clap: Sam jestem rekrutem Tomka i bardzo milo wspominam jego spokój i opanowanie :notworthy: Powodzenia zatem :wink: Tomek moim mentorem :bigrazz: :biggrin: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia_ Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 bardzo milo wspominam jego spokój i opanowanie :D Czy aby na pewno mówimy o tej samej osobie? Czytałam "z pamiętnika Lady Shadow..." i tam jest zupełnie co innego napisane :D Już się nie mogę doczekać tych wrzasków :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wrzaski ? Tomek ? Niemozliwe :P To chyba nie ten sam Tomek :crossy:Przeciez Tomek to Najspokojniejszy Instruktor we Wsi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam, czy moglibyście polecić dobrą szkołę jazdy w Warszawie. Wiadomo, że najlepszą renomę mają Pro-motor i Kulikowisko, ale czy są inne godne polecenia? Poszukuję czegoś sprawdzonego na Pradze. Czy AS Auto Szkoła (Zygmunt Eibl) ma dobre opinie - ktoś tam się uczył? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie chce Ci się ruszyć dupy z Pragi na Bemowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie chce Ci się ruszyć dupy z Pragi na Bemowo ? To nie kwestia chcenia, ale braku czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 musi uff, odetchnąłem z ulgą dobrze że muszą tylko w Wa-wie na szczęście w P-niu nie ma takich przykazów :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 To nie kwestia chcenia, ale braku czasu. Lepiej zainwestować ten czas w dojazdy na dobry kurs, niż w 10 podejść do egzaminu i oduczanie się tego, co źle Cię nauczą w szkołach po tej stronie naszego lokalnego Gangesu. Ja dojeżdżałem na kurs do Pro-Motora z Marek. Generalnie uważam, że nie warto eksperymentować w takich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix69 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://www.linia.waw.pl/index.htm Ja robiłem w linii - super instruktorzy dogodne warunki i dobra cena (ok 750zł nie wiem jak to teraz wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ja robiłem w linii - super instruktorzy dogodne warunki i dobra cena (ok 750zł nie wiem jak to teraz wygląda) A jak wyglądał tam kurs ? Chodzi mi o jazdę po placu i po mieście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix69 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 A jak wyglądał tam kurs ? Chodzi mi o jazdę po placu i po mieście ... nie ma żadnych wodotrysków - teoria nie wiem - bo nie zdążyłem dojść - co do jazdy natomiast to większość to wprawki gdzieś na placu. Tłumaczą i pokazują zajebiście ... parę jazd po mieście - z plecakiem abo samochodem za tobą - zależy jak ci pasuje ... ... nie ma tam tworzonych żadnych ideologi "motonity" choć wiem że narażę się tym postem na krytykę setek osób - za co ich przepraszam (nie bijcie piany bo ... jednym mi to wpada - a drugim wylatuje) kurs jak kurs - uczą - dają sprzęt - dają plac - daja zajebistych instruktorów ... ot cała filozofia - przechodzisz dostajesz papier idziesz na egzamin zdajesz i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) To nie kwestia chcenia, ale braku czasu. Hmmm.... Ja na zajęcia dojeżdżałam ponad 30 km. Czasem dzień po dniu. I wtedy jeszcze nie miałam samochodu, więc cóż było robić, kask w łapę i wio szukać komunikacji podmiejskiej i miejskiej. A żeby to wszystko pogodzić z pracą i innymi zajęciami, jazdy zaczynałam o 7.00 rano, więc wstawałam o... 5.00 :banghead: Pamiętam jesienne poranki na bemowie, było tak zimno, że para leciała z ust. Ale cóż, może ja po prostu bardzo chciałam.:crossy: Edytowane 13 Stycznia 2009 przez 4sta15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloXJ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Już gdzieś chyba pisałem na temat nauki jazdy w Linii. Generalnie to widać że cena jest niska i to niewątpliwy atut ale jak ktoś już powiedział nie można oszczędzać na takich rzeczach. Generalnie jest ok tylko po placu trochę za długo się jeździ (chyba że na ursynowie i targówku jest inaczej nie wiem ja robiłem na Pradze) i instruktorzy choćby bardzo się starali i tak wszystkiego nie są w stanie ci przekazać chociaż Paweł biega za kursantami i mówi co robią źle. Miasto, no i tu można powiedzieć same plusy jeździmy bardzo wygodną i przyjemną w prowadzeniu CBF 500 a Marcin mówi cały czas jakie popełniamy błędy i próbuje nas przywrócić do pionu (jeździmy na jednym motocyklu) więc gdyby tych godzin na mieście było więcej myślę że kurs ukończyłbym jako (może nie w pełni bo doświadczenie to doświadczenie) ukształtowany motocyklista, a tak pozostaje skończyć kurs kupić moto i czytać a później próbować tego o czym się wyczytało albo nawet robić to w trakcie trwania kursu. Podsumowując polecam osobom które mają blisko i jeździły już wcześniej na moto (chociaż jak ktoś ma zdolności to i stąd wyciągnie wiele nauki) no i cena jest atrakcyjna. A i przede wszystkim po skończonej jeździe pytać, pytać i jszcze raz pytać instruktora co i jak jak można poprawić i co robić. Przepraszam że może trochę nieskładnie ten post sformułowany ale od zawsze mam problem z przecinkami a w dodatku jak mam dużo do powiedzenia to sam się w tym wszystkim gubię :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi